İki tane seagate 250gb 410as hdd aldım. Bunları performans için raid0 bağladım. Anakartım gigabyte 965p ds3p, raidi ich8r ile yaptım. Ama hd tach ile 353 burst speed, 118 ortalama okuma alıyorum neden bu kadar düşük? Raid yaparken ilk biosta raid/ahci modda raidi seçtim çünkü bir sonraki raid biosu ahci mode seçtiğimde gelmiyordu. Windows yüklemeden önce F6 ile sürücüleri de yükledim. Ama işletim sistemi kurulduktan sonra şimdi biostan raidi ahci ile değiştiremiyorum o yüzden mi ort okuma hızı düşük geliyor ya da ahciyi seçebilmem için nasıl bir yol izlemeliyim?
Raid modunda durması gerekiyor zaten.Ahci moduna gtirirsen raid bozulur.Stripe size ı değiştirerek deneyebilirsin 16k,32k falan.Bir de intel matrix storage mıydı neydi onu kurup yazma önbelleğini etkinleştirmen lazım.
Yazma önbelleği, birim geri yazma önbelleği ise inte matrix storage ile onu aktif hale getirdim. Tekrar test ettiğimde burst speed 1915e ortalama okuma hızı da 157e çıktı, acaba bu değerler yeterli mi yoksa stripe size i düşürürsem daha iyi değerler alır mıyım( ben 128 olarak kurmuştum), stripe değerini azaltınca değerlerü yükseltmek iyi birşey mi ben forumdan arastırıp yüksek 128 de kullanmanın daha iyi olduğunu okuduğum için böyle yapmıştım.
Bir de stripe değerini şimdi nasıl değiştirebilirim tekrar raidi bozup 0 dan mı yapcam herşeyi ? Bir de ben raid olarak kullandığım için achi modu hiç kullanamıcam mı? ( ne işe yaradğını da bilmiyorum ama )
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
128k en yüksek performans içindir, daha az secersen (32k-64k) hızın düşer aldıgın sonuç gayet iyi .
Küme boyutu ne kadar küçülürse HDD kafası o oranda çok hareket eder ve hız düşer.