Şimdi Ara

RAID Aktarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda iki tane 160GB samsung harddisk var ve raid 0 kullanıyorum. Yeni AMD 64 bit 939 chipsetli bir anakart alsam içindeki bilgileri kaybetmeden harddislerimi o anakarta aktarabilir miyim? cevabınızı bekliyorum. teşekkürler şimdiden.

• hayir aktaramazsin.yedekle.
  • raid 0 donanımsal raid kullanıyosun; alacağın anakartın raid desteği varsa sorun çıkmaz aktarırsın
  • Merhaba;
    Teknik bilgin yeteryliyse, sorunsuzca yeni alacağın karta HDD'leri takarak çalıştırabilirsin.!
    Ancak; Eski Ana Karta göre ayarlı ve bilgi olan Hard Diskler Boot etmeyebilir. Önce BIOS ayarlarını kontrol ettikten ve HDD'leri tanıttıktan sonra XP CD'si ile boot edip yeniden kuruyormuş gibi başlamak. Başlangıçta "F6" tuşuna basıyorsun ve burada "RAID" sürücüsünü yüklüyorsun, daha sonra ilk çıkacak "Tamir" ekranını geçiyor ve sözleşme yazısını "F8" tuşu ile kabul ediyor ve gelecek ekrandaki "Tamir" seçeneğini "R" tuşu ile gerçekleştiriyorsun.
    Kolay gelsin ve başarılar..
  • Bence yedekleyip yeni baştan kurarsan daha iyi olacağını düşünüyorum
  • Aktarırsın ama biraz dikkat et...
  • konu açılmışken bende sorayım farklı kapasitelerdeki hddlerle raid olurmu. mesela biri 120 diğeri 160Gb
  • Benim eski SATA 80 GB idi, RAID yapmak için mecburen yine 80 GB almak durumunda kaldım.
    Farklı boyutlardaki HDD'ler elbette RAID olmaz.! Çift kanal çalışacağı için boyutları bire bir olması gerekiyor.!
    Kolay gelsin...
  • bilgi için sağol. bizim raid işi yattı desene.
  • raid aktarımı benim bildiğim sadece windwos 2003 ve 2000 ile yapabiliyorsun ve raid slotunu taktıgın hdd dymic disk olarak yapılanırman gerkli
  • quote:

Orjinalden alıntı: KitapGibi

Merhaba;
    Teknik bilgin yeteryliyse, sorunsuzca yeni alacağın karta HDD'leri takarak çalıştırabilirsin.!
    Ancak; Eski Ana Karta göre ayarlı ve bilgi olan Hard Diskler Boot etmeyebilir. Önce BIOS ayarlarını kontrol ettikten ve HDD'leri tanıttıktan sonra XP CD'si ile boot edip yeniden kuruyormuş gibi başlamak. Başlangıçta "F6" tuşuna basıyorsun ve burada "RAID" sürücüsünü yüklüyorsun, daha sonra ilk çıkacak "Tamir" ekranını geçiyor ve sözleşme yazısını "F8" tuşu ile kabul ediyor ve gelecek ekrandaki "Tamir" seçeneğini "R" tuşu ile gerçekleştiriyorsun.
    Kolay gelsin ve başarılar..

bilgilerimi (yaklaşık 200GB) yedekleyecek kadar bir yer bulmam zor. KitapGibi yazdıkların çok kolay gözüküyor raid kendim kurmuştum zaten pek fazla bir farkı yokmuş. Anakartı değiştirmem kesin değil ama raid aktarabiliyor olmam bir sorunu daha çözdü değişiklik konusunda. Teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: carlito83

konu açılmışken bende sorayım farklı kapasitelerdeki hddlerle raid olurmu. mesela biri 120 diğeri 160Gb

raid olur.fakat 2x120gb=240gb görür.40gb in havaya ucar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.