Şimdi Ara

Raid hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar elimde 2 tane 128 gb ssd var 1 i şuan takılı ama 10gb boş alan var yani oyun yükleyemiyorum raid 0 yapıp hem disk boyutunu hemde performansı arttıra bilir miyim ? Bir arkadaş raid 0 sadece performansı arttırıyor 2 disk birleşip 256 gb yapsa bile yine 10gb boş alan kalıyor dedi doğru mu ? Yani raid 0 yapıp disk boyutunu arttıra bilir miyim ?

EDİT: Sormayı unuttum raid kurulumu yapınca sistemi yeniden kurmak zorunda mıyım ? Yani raid 0 kurulumu yaparken şimdiki dosyaları kaybeder miyim ? Bir videoda en baştan windows kuruyordu da kafama takıldı oda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakus1989 -- 15 Ağustos 2015; 14:34:02 >

• Raid dizisi oluşturulurken diskler raid yapıya göre tekrardan biçimlendirildiğinden veriler kaybedilir.

Şöyle yapabilirsin, windowsun komple imaj olarak yedeğini ayrı bir diske alırsın, ardından raid yapıyı oluşturup windows kurulumunu yaparsın 2x128 gb alan olur. Sonrasında direk aldığın yedeği yükleyebilirsin. Yedeği yüklediğinde önceki partition yapısıda geçtiğinden alan 128 gb olarak görünebilir, onuda yönetimsel araçlar > depolama yöneticisinden boştaki alanı diğer alanla birleştirdiğinde total alan kullanılabilir hale gelecektir.
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    Elimde sadece 2 disk var zaten ? Eski kasamda hdd var ama o hdd de baya bir eski o olur mu ? 2-3 oyun ve önemli resim dosyalarını yedeklemem lazım oyunlar aslında o'kadar önemli değilde internetim acayip yavaş kotamda bitti onları indirmek için 4-5 gün uğraşmak istemiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd konusunda yardım.
    5 yıl önce açıldı
    OvercLocK için YARDIM.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.