Şimdi Ara

RAID SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım :http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep35c-ds3r_21/
    Halihazırda ST31000520 AS model raid 0 kullaıyorum. Problemim ise aynı marka ve kapasite fakat modeli ST31000528 AS olan 3. bir diskiş raid'e dahil etmek istememle başladı. Makinemde şöyle bir sorun var, sarı renkli sata portlara 3'üncü 1 Tb'lık diski (ST31000528 AS) takınca nedendir bilinmez ST31000528 AS model diskin takılı olduğu porta gelince makina duruyor, mor portlar gigaraid portu, sarılar ise normal olarak Intel Raid veya Sata II Portları... Mor portlara -ki ben onlara Giga raid portları diyorum- ST31000528 AS ve ST31000520 AS model diskleri raid yapabiliyorum, ama Giga Raid portlar malesef 2 tane ve 3'lü raid yapmak istiyorum, ama ST31000528 AS model diski sarı portlara 3. ve 2. disk olarak taktığımda pc o portu okurken donuyor. İlk tahminim anakartın 3 tb'lık diski desteklemiyor olduğu yönünde idi fakat ST31000528 AS model diski ST31000520 AS model diskle de 2x1 olarak raid yapamıyorum.. Bilgili ve ilgili arkadaşların tavsiye ve önerilerini bekliyorum...

Denemelerim şu şekilde:
    ST31000528 AS mor portta, ST31000520 AS x 2 sarı portlarda = 2x1 intel raid ve pc'im açılıyor, ama 2x1 raid yapabiliyorum.
    ST31000528 AS sarı portta iken anakartın sarı SATA II portlarına ST31000520 AS'lerin 1 veye 2'sini takınca aailgili portu okurken takılıyor.
    ST31000528 AS ve ST31000520 AS Giga Raid portu olan mor portlar da RAID olrak görünüyor...

RAID SORUNU

• Elinizde bir suru sata portu var illa neden 3. porta takmaya calisiyorsunuz baska portta deneyin belki portta bir sıkıntı var yada hdd de raid kurulumu esnasinda 2 tane ayni disk ile sıkıntı cikiyor tum raidleri iptal edip 3 diski de sonradan birlestirmeyi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

Elinizde bir suru sata portu var illa neden 3. porta takmaya calisiyorsunuz baska portta deneyin belki portta bir sıkıntı var yada hdd de raid kurulumu esnasinda 2 tane ayni disk ile sıkıntı cikiyor tum raidleri iptal edip 3 diski de sonradan birlestirmeyi deneyin.

3. porta değil, sarı renkli herhangi bir porta ST31000528 AS model 3. diski takınca PC açılışta hangi porta takarsam o portu okurken takılıyor.
  • raidlerin tamamini bozdunuz mu? herseyi ile diskler uzerindeki raidleri sifirlayin ve sonra 3 tane diski normal calisacak sekilde sata portlara baglayin...
  • Mevcur raid kurulumunu bozmadan 3. diski takmıştım, bu yorum mantıklı geldi, raid'i uçurup geliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

raidlerin tamamini bozdunuz mu? herseyi ile diskler uzerindeki raidleri sifirlayin ve sonra 3 tane diski normal calisacak sekilde sata portlara baglayin...

tavsiyen pozitif, raid diskleri non raid yaptıktan sonra 3. diski de tek bir raid çatısı altında birleştirdim ama yeni bir sorun çıktı, 2 Tb üstü disklerin bootable olamaması. Çözüm olarak kurulu bir sisteme Intel’s Rapid Storage Technology (Intel RST) kurarak biçimlendirme yada gpt loader diye bir program tavsiye ediliyor ama her 2'side bir işletim sistemi üzerinden yapılıyor anladığım kadarıyla, benim diskler şu an 3 tb ve kurulum yapılamıyor?!?
  • 3 tb i boldun mu? neden bootable olmasin ki... bir tane diski boot disk olarak belirlemen lazim diye hatirliyorum eski raid kurulumlarindan...
    Burada da biosun update edilmesi ve daha yuksek kapasite destekleri gerekiyor. Ozel bir yazilim miydi yoksa bios updateleri miydi simdi hatirlamiyorum ama 2tb disk ustu kullanabilmek icin bir guncelleme yayinlandi diye hatirliyorum.
  • diskleri raid yapınca açılışta 3 diski görüyorum ama orda disklerin no bootable olduğu yazıyor. Windows 7 kurmak isteyince de 2tb üstü disklerde yaşanan sorundan kaynaklı olsa gerek ne 100 mb'lık boot partition'u oluşuyor nede c sürücüsü amaçlı oluşturduğum partition'akurulum yapılıyor, kurulu bir işletim sisteminden müdahele edemiyorum malum disklerim kuruluma izin de vermiyor, yeni bir disk bulmak bir sorun ama bu boot sorunun dos ortamında çöüzlmeli, her seferinde farklı bir disk bulmak zorunda kalmamak da gerek...

RAID SORUNU

• 2 disk ile sorun yok, raid bootable :

RAID SORUNU
  • Olay sizin diskleriniz yada matrix storage degil gigabyte in 3tb disk icin sizin boardiniza patch cikarmamasindan kaynakli bir sıkıntı gibi duruyor.
  • işletim sistemi kurulu bir diskle disk bölümleme yaparak sorunum çözülebilir mi peki?
  • Malesef ki hayir. mecburi olarak 2+1 seklinde kullanmaniz gerekiyor. 3 tane raidi ne yapacaksiniz ben birde bunu merak ettim.. bi ssd alarak acilis ve kapanis hizlarini program acilislarini vb hizlandirabilirsiniz..
  • ssd diskin maliyeti 200 tl kapasitesi 128 gb! sadece hız değil, kapasite sorunum da var, malum hd filmler. ssd'lerin hızı da sata 3 portumun olmaması sebebiyle %50 daha düşük ki nerdeyse 2 diskli raid diskimin performansı kadar. 3 diskle mevcut kapasitemi 1 tb arttımakla beraber performansı da %25 arttırmayı amaçlıyorum
  • Bende sunu diyorum. tamam ssd disk maliyetli vs.. ama sizin raid ile almaya calistiginiz hizdan fazla her halukarda.. 60 gb lik sadece windows kurulumu vb islemler icin kullanabileceginiz bir disk alarak raidden alamayacaginiz performansi alabilirsiniz. şayet ben oyle yaptim. kendimi zorlamama degmedi... ayrica herhangi bir durumda raidin bozulmasi ile olusacak buyuk capli dosya kayiplarininda onune gectim.
    sata 3 yok olayina gelince.. sata2 portu ile 280 ila 350mb arasi okuma alabilirsiniz. buda oldukca iyi bir sonuc
  • 3.diski 100 tl ye aldım diğer 2 diski aldığımda ssd'lerin yanına yaklaşılmıyordu. depolama içi bile olsa raid her zaman önemli, ssd yi almış olsam bile raid'den vazgeçmem. kaldı ki ssd ile max 255 okuma değeri gördüm, 2*1 tb raid 0 da bu değer 210 mb okuma, 200 tl ye ssd almaktansa hem kapasite hemde hız artışı için 3. disk uygun ve daha mantıklı geldi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.