Şimdi Ara

ram alıcam birkaç sorum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Alacagin 2x4 gb ramlari digerlerinin yanina takabilirsin , 12 GB kullanirsin ama 1333 mhz hizinda kullanirsin . Ayrica 64 bit Windows kullanman gerek 4 gb üzeri ramlerde .

Tek modül ram almani pek tavsiye etmem , 2 modül alip cift kanal kullanmak daha mantikli olacaktir .
  • quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Alacagin 2x4 gb ramlari digerlerinin yanina takabilirsin , 12 GB kullanirsin ama 1333 mhz hizinda kullanirsin . Ayrica 64 bit Windows kullanman gerek 4 gb üzeri ramlerde .

Tek modül ram almani pek tavsiye etmem , 2 modül alip cift kanal kullanmak daha mantikli olacaktir .
    2x4 GB 1600 MHz de çalışan bir ram tercih etmelisin. Tabiki işletim sistemin 64 bit olmalı. Ayrıca çift kanal destekleyen bir işlemcinde olmalı tabiki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

2x4 GB 1600 MHz de çalışan bir ram tercih etmelisin. Tabiki işletim sistemin 64 bit olmalı. Ayrıca çift kanal destekleyen bir işlemcinde olmalı tabiki

quote:

Alacagin 2x4 gb ramlari digerlerinin yanina takabilirsin , 12 GB kullanirsin ama 1333 mhz hizinda kullanirsin . Ayrica 64 bit Windows kullanman gerek 4 gb üzeri ramlerde .

peki 2x4 ram aldım 1600mhzlik benim 1333 mhz ramlerimide yanına takarsam 1600 olanda 1333 olarakmı görünür işletim sistemi w8 64bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: solomon159

quote:

quote:

peki 2x4 ram aldım 1600mhzlik benim 1333 mhz ramlerimide yanına takarsam 1600 olanda 1333 olarakmı görünür işletim sistemi w8 64bit

Alıntıları Göster
    Tam emin olmamakla beraber sanırım tüm ramler 1333 MHz olarak çalışır.

Evet şimdi hatırladım birbirinden farklı frekanslarda ramler kullanılırsa ramler en düşük ramin frekansında çalışıyordu

• Sofiman kullanıcısına yanıt
    ozaman kötüymüş ya 4 gbyi artık başka pcye takarım sağolun hocam
  • Sofiman kullanıcısına yanıt
    biraz flood gibi olacak ama birşey soracam

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmz8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=55857

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl9d-8gbxl-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035

birisi 1800 birisi 1600 mhz arada 5 lira fark var 1800ümü almalıyım 1600mü gskill sanırım corsairden daha kötü bir marka yani öyle okumuştum ama siz ne dersiniz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar acil bir sorum var !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ozaman kötüymüş ya 4 gbyi artık başka pcye takarım sağolun hocam
    Rica ederim. Öneri istemediniz ama ben gene boşboğazlık edip bunu veya benimde favorim ola corshair in soğutuculu modelini bunu önerebilirim.

• quote:

quote:

quote:

Anakartın 1333 mhz destekliyorsa 1600 lüklerde 1333 olarak çalışır, bunun dışında farklı hızlarda çalışan ramlerin anakarta takılması önerilmez.

• donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    peki bundan önceki yazıda hani 1866 yada 1600 ramlerden hangisini tavsiye edersiniz arada 5 tl var
  • quote:

Rica ederim. Öneri istemediniz ama ben gene boşboğazlık edip bunu veya benimde favorim ola corshair in soğutuculu modelini bunu önerebilirim.
    @solomon159
    Eğer işlemciniz İntel ise Overclock yapmadan 1600 MHz frekanslı ram destekler. AMD tarafı ise 1866 MHz destekler Overclocksuz. Bir ekleme olarakta oyunlarda bu frekans farkının %1 bile etkisinin olmadığını belirtmek isterim.

Bu arada Gskill, ram bakımından en az Corshair kadar iyi bir markadır. O kırmızı ramleri üretip stabilitesiyle hayatımıza girmiştir :)

@donanımcı123
    Arkadaşın anakartı M5A97 R2.0 modeli. Yani Overclocksuz 1866 MHz destekleyen bir anakart. O yüzden sıkıntı olmaz

Edit: yarım saatir seni mention luyorum diye başkasını mentionluyormuşum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 16 Ekim 2013; 17:20:36 >

• quote:

peki bundan önceki yazıda hani 1866 yada 1600 ramlerden hangisini tavsiye edersiniz arada 5 tl var

Corsairde, g.skill de sizi üzmez 1866 ya gerek yok aradaki farkı hissetmeniz mümkün değil, 1600 lük olanlardan birini tercih edin. Ben g.skill tercih ederdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Corsairde, g.skill de sizi üzmez 1866 ya gerek yok aradaki farkı hissetmeniz mümkün değil, 1600 lük olanlardan birini tercih edin. Ben g.skill tercih ederdim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşın işlemcisi AMD olduğu için, Overclocksuz desteklediği son frekansı almasında fayda var. Zaten aralarında 5 TL fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 16 Ekim 2013; 17:19:41 >

• quote:

Arkadaşın işlemcisi AMD olduğu için, Overclocksuz desteklediği son frekansı almasında fayda var. Zaten aralarında 5 TL fark var.

Fiyat farkını gözden kaçırmışım üstad, anakartıda hesaba katınca 1866 olarak alması daha sağlıklı olur.
  • quote:

quote:

Fiyat farkını gözden kaçırmışım üstad, anakartıda hesaba katınca 1866 olarak alması daha sağlıklı olur.

Alıntıları Göster
    Yeri gelmişken bende birşey sorayım, g.skillin sniper ve RipjawsX modelleri arasında tereddütte kaldım, sniper daha düşük profil ama sniper alırsam 1600 mhz olacak, RipjawsX alırsam 1866 mhz alırım, anakartım M5A97 R2.0, cm hyper evo ile kullanacağım acaba soğutucuyla çarpışır mı? Birde sniperların amd ile daha başarılı sonuç verdiği yazılıyor yabancı kaynaklarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 16 Ekim 2013; 17:41:23 >

• quote:

Yeri gelmişken bende birşey sorayım, g.skillin sniper ve RipjawsX modelleri arasında tereddütte kaldım, sniper daha düşük profil ama sniper alırsam 1600 mhz olacak, RipjawsX alırsam 1866 mhz alırım, anakartım M5A97 R2.0, cm hyper evo ile kullanacağım acaba soğutucuyla çarpışır mı? Birde sniperların amd ile daha başarılı sonuç verdiği yazılıyor yabancı kaynaklarda.

Alıntıları Göster
    Gskill markasının Sniper modeli ramleri, aynı Corshair in "Low profile" modellerine denk geliyor. Yani CPU Cooler montelerken sıkıntı çıkartmasın diye böyle bir ürün geliştirmişler firmalar.

CPU Cooler a ramler değilde genelde kasa sıkıntı çıkartır. Kasa hangi marka, mode?

• quote:

Gskill markasının Sniper modeli ramleri, aynı Corshair in "Low profile" modellerine denk geliyor. Yani CPU Cooler montelerken sıkıntı çıkartmasın diye böyle bir ürün geliştirmişler firmalar.

CPU Cooler a ramler değilde genelde kasa sıkıntı çıkartır. Kasa hangi marka, mode?

Kasada sıkıntı yok üstad, corsair 300r, denemek için kontrol ettim sığıyor hatta biraz alan bile kalıyor.

Coolerıda deneme amaçlı bir koydum ana kart üstüne aslında tüm ram slotlarının üstü açık kalıyor en yakın olan slottan milimetrik kurtarıyor ama yinede tereddüt ettim işte :)
  • quote:

quote:

Kasada sıkıntı yok üstad, corsair 300r, denemek için kontrol ettim sığıyor hatta biraz alan bile kalıyor.

Coolerıda deneme amaçlı bir koydum ana kart üstüne aslında tüm ram slotlarının üstü açık kalıyor en yakın olan slottan milimetrik kurtarıyor ama yinede tereddüt ettim işte :)

Alıntıları Göster
    Ramler Low profil veya Sniper olmasa bile 212X 300R a sığar

• http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl9d-8gbxl-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035
    Ram olarak bunu al 1600 mhz lerle ayni fiyatta. Mobilden girdigim icin goremedim ama islemcin amd galiba 1866 mhz i oc yapmadan destekler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrys3535

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl9d-8gbxl-8gb-(2x4gb)-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035
    Ram olarak bunu al 1600 mhz lerle ayni fiyatta. Mobilden girdigim icin goremedim ama islemcin amd galiba 1866 mhz i oc yapmadan destekler.
    herkese teşekkürler akşam corsair veng 2x4gb 1600 cl9 ramleri aldım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.