Şimdi Ara

Ram Değiştirdim PC Çöküyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Üzerine Alınan Herkese SelamunAleyküm

Arkadaşlar Önceden Hiçbirşey Yoktu Ama Yeni Ram Aldıktan Sonra Sürekli Oyunlar,Tarayıcılar Hatta Ara Ara Mavi Ekran Almaya Başladım Bir Türlü Düzeltemiyorum Bu Konu Hakkında Bilgisi Olan varsa yorumlarını bekliyorum.

Anakartım: MSI H97 Gaming 3
    Eski Ramim : Corsair Vengeance 4GB 1600MHz Cl9 Low Profile
    Yeni Ramim : CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit

İşlemci İle Bir Alakası varmıdır bilmem ama İşlemci : İntel i5 4460

Yardımlarınızı Bekliyorum.

• RAM ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. HDD olabilir. Belki SSD disk alıp temiz kurulum yapmanız gerekebilir.
  • Önerin İçin Sağol En Yakın Zamanda Yapıcam
  • memtest ile test yapın yeni aldığınız ramlere

yeni rami taktıktan sonra bu hatayı alınca eski rami yine takıp deneme yaptınız mı ?

ayrıca ram ile ilgili olduğunu sanmıyorum derken hocam ? mavi ekran hatalarının çoğunu ramler verir ne demek sanmıyorum? direk hdd ye bağlamışsınız olayı

hocam siz önce memtesti yapın hata verirse garantiye gönderin yeni ramleri sıfırı gelir
  • kablam kullanıcısına yanıt
    Evet Ramleri ömür boyu garantili diye satıyorlar sıfır alınan bir ramin arızalı çıkması ihtimali azdır demek istedim. Arızalı ise zaten hiç açmaz. Mavi ekran hataları rami gösterse de esasen HDD de bir dosya, dll vs bozulmuştır veya hdd e erişimde sıkıntı vardır. Sistemi kuralı 1 yıl geçmiştir tahminim bu nedenle temiz kurulum tavsiye ettim. O mem test programları çöptür size malware olarak geri döner. En nihayetinde çözüm bulamaz format atarsınız. Genellikle böyle olur. Sıkıntı sadece RAM lerde ise zaten sorun yok gidip yenisi ile değiştirir konu çözülür.
  • Memtest'i 2-3 kere denedim sonuc 0 yani hata yok

Edit : Ramleri Seri Numarasına Göre Takmak yada Rastgele Takmak Birşey Değiştirirmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isıtıcı11 -- 14 Ekim 2016; 18:01:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumnik

Evet Ramleri ömür boyu garantili diye satıyorlar sıfır alınan bir ramin arızalı çıkması ihtimali azdır demek istedim. Arızalı ise zaten hiç açmaz. Mavi ekran hataları rami gösterse de esasen HDD de bir dosya, dll vs bozulmuştır veya hdd e erişimde sıkıntı vardır. Sistemi kuralı 1 yıl geçmiştir tahminim bu nedenle temiz kurulum tavsiye ettim. O mem test programları çöptür size malware olarak geri döner. En nihayetinde çözüm bulamaz format atarsınız. Genellikle böyle olur. Sıkıntı sadece RAM lerde ise zaten sorun yok gidip yenisi ile değiştirir konu çözülür.

evet hocam burda haklısınız sıfır ramlerin arızalı çıkma ihtimali azdır memtestte sorun görmemiş arkadaş memtesti önermemin nedeni adamakıllı başka program yok çünkü muhtemelen yeni aldığı ramleri format atmadığı için çakışma yapıyor olabilir

temiz bi format atın yine aynıysa hdd ye bir bakalım

aida64 kurup depolama kısmından smart bölümüne bir bakın tiksiz veya hatalı ısılarda herhangi bi sorun varmı bir bakın hdtune ile bad sector taraması da yapın

yani demek istediğim denemeden yeni parçalar alıp takmanın bir manası yok sağlamsa kullanılsın taraftarıyım ssd yoksa yanına uprage yapar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablam -- 14 Ekim 2016; 18:47:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Isıtıcı11

Öncelikle Üzerine Alınan Herkese SelamunAleyküm

Arkadaşlar Önceden Hiçbirşey Yoktu Ama Yeni Ram Aldıktan Sonra Sürekli Oyunlar,Tarayıcılar Hatta Ara Ara Mavi Ekran Almaya Başladım Bir Türlü Düzeltemiyorum Bu Konu Hakkında Bilgisi Olan varsa yorumlarını bekliyorum.

Anakartım: MSI H97 Gaming 3
    Eski Ramim : Corsair Vengeance 4GB 1600MHz Cl9 Low Profile
    Yeni Ramim : CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit

İşlemci İle Bir Alakası varmıdır bilmem ama İşlemci : İntel i5 4460

Yardımlarınızı Bekliyorum.

Eski olan
    Corsair Vengeance 4GB 1600MHz Cl9 Low Profile RAM,i çıkardığını ve kullanmadığını var sayarak soruyorum.

Yeni aldğın RAM,ler anakartının RAM Destek Listesi,inde var mı ?

https://tr.msi.com/Motherboard/support/H97-GAMING-3.html#support-mem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorunu Değiştirerek Hallettim Sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.