Şimdi Ara

Ram Ekledim Ama Değişiklik Yok?YaRDıM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Benim Ramim 512mb dı.Ben 1gb Daha Aldım Ve 1.5gb oldu.Ramlerin Herşeyi Aynı Kingston DDR 400Mhz.Ama Ben Pc'nin Açılışında ve Oyunlarda Pek Fazla Bir Fark Hissedemedim.Acaba Bunun Nedeni Nedir?
    Yada Farkın Olup Olmadığını Öğrenebileceğim Bir Program Varmı?

NoT:Belki Xp dendir diye Format Bile Attım Pc ye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirral -- 28 Aralık 2008; 11:07:38 >

• acaba işlemcinmi düşük ondanmı verim alamıyorsun oyunlardan tabi ekran kartındanda olabilir ?
  • Önce işlemci önemli bu konuda, sonra ekran kartınızın ram'i ve sonra da fiziksel ramleriniz.
  • Yani Sistem Bu

İşlemci: İntel Pentium 4 2.26ghz@3.00ghz

Ekran Kartı : Winfast Nvidia Geforce 6600GT

Harddisk : 60GB Maxtor

Ram : 1gb+512mb Kingston 400mhz Ddr

Acaba PSU İle Alakalı Olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirral -- 28 Aralık 2008; 13:10:42 >
  • Ram miktarini arttirarak aldiginiz sabit fps'yi arttiramazsiniz. Ancak ram dusukse ara sira olusan takilmalardan kurtulursun. fps icin cpu ve gpu performansi en onemli faktorlerdir.
    Bilgisayar acilisinda ise kucuk bir miktar hizlanma beklenebilir.
  • aslında 512 den sonra 1 gb ramin sistemi rahatlatmasını baya bi hissetmnezi lazım.
  • bilgisayarımı sağ tıklayıp özelliklere girdiğinde ram in doğru olarak görünüyordur umarım. ben 512 mb ram den 1gb ram e geçtiğim zaman bile baya bi fark hissettiydim. istiysan pc performans testi yaparak aradaki farkı daha net olarak görebilirsin. yeni ramini çıkartarak ve takarak bi iki programla bi test yap istiyosan.

sonucunuda yazarsan sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazen formatlayıp sistemi yeni ram kapasitesi ile baştan kurmak işe yarıyor.
  • eski 512 ram i çıkartıp sadece 1 gb ram le denesen bile fark etmesi lazım... bence o şekilde bir dene... ki 1 gb lık yeni ram i görüp görmediğinide anlamış olursun... kolay gelsin.
  • Hangi oyunda performans artışı beklediğiniz önemli. Standart uygulamalarda ve windows da +1gb mutlaka hissettirecektir kendini ama oyunlarda ekrankartı ve cpu önemli. Windows açılışında ve masaüstünde hızlı harddiskler çok önemli. İşin açıkçası sisteminiz ve 6600GT ile DOOM3 Farcry Prey sonrası oyunların %99'nu 16GB Ram taksanız dahi orta kalitede bile akıcı oynayamazsınız.
  • ramler bi noktadan sonra nekadar arttırırsan arttır hiç etkilemiyo ama 512 mb dan 1 gb a geçiş baya etkiler ve rahatlatır. oyunlardada bi nebze hissettirir mutlaka.
  • önemli olan verim almakistiyorsan önce işlemci ekran kartı gelir
  • Ram arttırımı şuan için pek bişiy hissettirmeyebilir. İşlemcini değiştirirsen ancak 1.5 gb ramin performansını alabilirsin.
  • işlemciyi değiştirmesi için komple sistemi değiştirmesi lazım. ben amp xp2600 işlemci kullanırken bile 512 den 1 gb a geçişte bariz fark hissetmiştim. arkadaşın hissetmemesi pek normal değil bence.
  • ram değiştirerek oyunlarda fazla verim alamassın değiştirmeye önce ekran kartı ve işlemciden başlamlısın veyahut şimdiki pcni satıp üsütnede biras daha para eklersen daha iyi bir sistem toplayabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.