Herkese Merhaba, Uzun süredir iş hayatı içerisindeyim, 4-5 yıl satın alma ve son 2-3 yıl da Dış Ticaret ( Yurt Dışı Satış) tecrübelerim oldu. Profesyonel düzeyde ingilizce kullanabiliyorum. Yetkin olduğum pozisyonlarda da gayet profesyonel ve yeterli tecrübeye sahibim. Evet kendime güveniyorum, ne iş verilse koparır çözerim. İş yerinde dedikodu falan çok sevmiyorum, her ay düzenli olarak sigorta prim, maaş bordro falan takibini de yaparım. Evet doğru, haklarını daha kontrol etmeyi bilmeyen bir çok yönetici ve mühendis beni egoist olarak görüyor. Ama o kadar nazik yaklaşıp kendimi izah etmeye çalışıyorum ki anlatamam. Netice de ben ya egoist ya da "sürekli direktif veren" birisi olarak adlandırılıyorum. Birisi anlattığım ya da talep ettiğim şeyi anlamayınca, direkt adamın yapacağı işi noktası virgülüne kadar tarif ediyorum. Sonuçta onun işi o yapsın diye. Ama yine de yaranamıyorum. O işte 10 yıl çalışan birisi de neden böyle basit bir şeyi bilmiyor onu bile anlamıyorum da neyse. Ben öğrenmeye ve kendini geliştirmeye sürekli aç birisiyim. Sürekli yeni şeyler denemek ve öğrenmek istiyorum. İşe ilk başladığım da motivasyonum mükemmel oluyor, hatta çoğu insan enerjimin yüksek olduğunu sürekli gülümsediğimi falan söyler. İş yerinde kesinlikle selam, muhabbet tarzı konulara değer veririm. Bir insana gülümseyerek söylenen bir günaydın, bence onu da motive edip enerjisini yükseltiyor. Severim selam vermeyi, temizlik çalışanından çaycı ablaya , genel müdürden patronlara kadar herkese veririm selamımı. Etkileşim değerli (Dedi kodu , duygusallık, sürekli kuyu kazmalar dahil değil buna =) ) Sorun şu ki, bu zamana kadar çalıştığım firmaların tamamı ya kandırmak istedi ya da haklarımı gasp etti. Sivas ilinde yaşıyorum ve şu ana kadar 4 firma değiştirdim. 8 yıl içerisinde 4 firma bana çok fazla geliyor. Mesela en son çıkarıldığım iş yerinde, yeni gelen genel müdür beni övüp sürekli harikasın falan diyordu. Sonra bir gün patron geldi adamı işten çıkardı sebepsiz yere, ertesi haftada beni çıkarttı. Patron benim nasıl çalıştığımı bilmiyor bile, işte iyi niyetli firma küçülme politikası falan. Ama birimde ki en başarılı personel benim ? Birisi birim müdürü, diğeri de aramıza yeni katıldı evli o yüzden onu biraz daha gözlemlemek istedik falan dedi. Tamam verin haklarımı gideyim dedim. Ama bundan önce her ay düzenli olarak Sigorta Prim kontrollerini yapan ben, nasıl olduysa çok güvendiğim abim muhasebeci yanlış yapmaz diye düşünerek takip etmedim. İşe girdikten 4 ay sonra kontrol ettiğimde bir baktım, sigorta primimi eksik yatırıyor. Bunu gizlemeyeceğim herkes görsün ! Ben şu an İstanbul, Ankara, Bursa gibi bir şehirde çalışıyor olsam ayda net 60-70 bin TL maaş alırım. Profesyonel yetkinlikte ingilizce biliyorum ve çok rahatlıkla bir birimin yöneticiliğini üstlenebilirim. Fakat Sivas'ta abi hatrı için ayda 25 bin TL maaş ile çalışıyorum. Evet bu enayilik haklısınız ama bu şehri terk etmeme engel kişisel sebeplerim var. Bu sebeple 25-30 bin TL arasında maaş ile çalışıyoruz... Bunu brüte vursak 32-33 bin TL ücret demek. Yani iş vereniniz size brütten hizmet bedeli yatırmak ZORUNDA ! Neyse bir baktım E-Devletten sigorta dökümlerine adam bana brüt 20 bin TL göstermiş. Banka hesabına yatan 25bin TL. Denetim kuruluna şikayet etsem firmanın komple içinden geçerler. Çok ağır cezalar alırlar yani o kadar büyük yanlışları var. Abimize ben konuyu izah ettim, o da dedi ki bir hata olmuş kusuruma bakma. Başım sıkışıktı dedi, bende iyi niyetle hiç bir şey demeden geçiştirdim. Sonra başka samimi olduğum bir çalışana sordum, muhasebe hata yapmış Sigorta primleri yatarken kontrol eder misin dedim ? Adam ne kontrol etmeyi biliyor, ne brüt-net maaşı biliyor. Orada 10 yıllık çalışan bu arada ve müdür pozisyonunda. Neyse tarif ettim baktık ve güm ! Onunda eksik. Bu adam çıldırdı herkese sormuş firmada, ne görelim ? Aynı hata herkeste varmış =) Evet ben yine dilimi tutamayıp, haklarımı savunduğum için işten çıkarıldım kısacası =) Genelde bu tarz sebepler yüzünden sürekli iş değiştirmek zorunda kalıyorum ve artık yoruldum. Oysa ben bir yerde kalıp o firma ile senelerce ilerlemek isterim. Çünkü firmayı kendi işim gibi görüp, kalkındırmak için ne gerekiyorsa elimden gelen her şeyi yaparım. Yeter ki insanlar artık dürüst gelsin ! Eğer yöneticiler varsa aranızda, benim gibi kişilere lütfen güvenin ! Sorumluluk verin kenara çekilin. Bırakın sorumluluk verdiğiniz insanlar çözün işinizi. Onlar tecrübe edinsin , öğrensin. Artık bırakın şu koltuklara sarılmayı, izin verin çağdaş ve donanımlı gençler devralsın. Merak etmeyin onları gözü sizin koltuğunuzda değil, onların amacı kendilerini geliştirip daha iyi yerlere kapı açmak. O süreçte de faydalanın işte o gençlerden ya da verin hakkını size hizmet etsin ! Bu yazı biraz şikayet ve serzeniş gibi oldu ama. Ben artık sorunu kendimde arıyorum. Bu sebeple burada biraz kendim ve yaşadığım süreçleri açıklamak istedim. Hatalı olabilirim, yanlış düşünüyor olabilirim. Farkında olmadığımı bile düşünüyorum bazen. Gayet normal, kendimi analiz edememiş olabilirim. Sadece artık yoruldum ve canımı sıkıyor bu konu. Belki daha tecrübeli abilerim/ablalarım , kardeşlerim bu konuda bir değerlendirme yapabilir. Ya da önerileri olacaktır, lütfen çekinmeyin. Hiç olmazsa birazda olsa belki içim ferahlar. Teşekkür ediyorum, ilgi verin bu uzuuuun mesajı okuduğunuz için. Vaktinizi çaldıysam da, hakkınızı helal edin. |
Çok Fazla İş Değiştiriyorum ya da Çıkarılıyorum Acaba Sorun Bende mi ?
-
-
Şu yazdıklarına göre sende sorun yok ama bu yazdıkların harici sende olan bazı sorunlar da olabilir , hepimiz insanız bazı defolarımız var malesef.
Fakat özel sektörde ille sorun olmasına gerek yok sıkılınca bile işten çıkarmalar olabiliyor ille kendinde bişey arama akışına bırak boş ver. -
Nazik bir insanın özel sektörde uzun süre tutunması zaten çok zor. Biraz hödük olmak gerekiyor. Kurumsallık seviyesi, firma vs. fark etmez. Nazik olan her zaman aptal sanılarak üzerine oynanır. Maalesef durum bu.
-
cehapeli şirketse normal
-
Evet kanaatim bu şekilde artık benimde ama beceremiyorum Hödük olmayı ya da yöneticilere sürekli şirin görünmeyi. Doğru olan neyse onu yaparım, ne fazla ne eksik.
-
İnan hiç merak bile etmedim. Herhangi bir partinin yada inanışın buna sebep olacağını da düşünmüyorum. Biraz insanla alakalı bir şey birazda eğitim sanırım.
-
2004 yılından beri çalışıyorum. Yaşım 37. Mühendislik firmaları telekomünikasyon firmaları hizmet sektörleri vs alayında iş yaptım. Kimse beğenmez seni. Dünyanın satışını yaptım. Birinci oldum vs. Sonuç ne peki koca bir sıfır. Park ve bahçelerde yer temizliyorum çöpleri boşaltıyorum çimleri suluyorum şuan. Premium plus hizmet veriyorum parkimda herkes çok memnun. Pırıl pırıl her yer. Gün gelecek burası da bitecek. Hayat seninle her zaman nişanlanır ama asla evlenmez.
Sorman gereken 4 soru var.
Ben kimim ?
Buraya beni kim getirdi?
Amacım ne ?
Nereye gidiyorum ?
Bu sorulara doğru cevabı ver çok mutlu olacaksın.Huzuru dünya malında gayesinde arama. Kendinde sorun arama. O dört soruya yönel yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsseMiyake -- 30 Eylül 2024; 11:28:56 > -
O soruları sordum. Sorduma pişman oldum. Arafta kaldım. Gerçekler ağır geldi. Ezildim, her sabah öldüm.
Adaletsizlik beni öldürmek için diriltti yeniden öldürdü. Defalarca.
Sözün özü mutlu olmak için deil, kendi gerçeğini bulmak için o sorular sorulur. Yapacağı en son şey mutluluğa varmak için soru sormaktır.
Mevzuyu uzun yazmış okumadım. Başlığa göre yazıcam.
Özel sektör die ismi olan gerçekte opmayan iş hayatında sen kusursuzsun. Kendinde hiç bir zaman şüphelenme. Burda yaşamaya devam etmek için , mecbur olduğun için bu hayata katlanıyorsun. Senden önceki ataların dedelerin yüzlerine gözlerine bulaştırdığı için , medeniyet kuramadıkları için sen onların bedelini ödiceksin. Böceğin doğuk ölmesiyle, bu coğrafyada insanın doup ölmesi arasında, kader bağlamında pek fark yok. Bunu deiştirmek zor mucize.
Birey olmaya çalışırsan sonuçları baştan kabul etmen lazım.
-
Bunun tek sebebi mutluluğu bu dünyada aradığın için bocalayıp duruyorsun boşluğa düşüyorsun hayatın amacını şurada yaşayacağın kısıtlı ömürden ibaret sanıyorsun dünya hayatına bel bağlıyorsun burası gelip geçici kalıcı olan ahiret dünya malına tamah edersen mutlu olamazsın ahiret hayatı yerine dünya hayatını öncelersen her şeyini kaybedersin
-
God bless you my friend.
-
Çok uzun yazı okumadım fakat iş değiştirmek ayıp değil, güzel tecrübe oluyor. Bunun değerini ileride anlıyorsun.
-
Çok sevindim şu anda mutlu olmanıza. Sanırım bende ilerde kendi işimi falan yapıp ya da istediğim bir işi yapıp kafamı rahatlatmam gerek.
-
Bunu bende düşünüyorum ama bir düzen olmaması beni rahatsız ediyor. Sadece bir yere kısılmış zincire vurulmuş gibi hissediyorum. Potansiyelimi başka ülkelerde başka şehirlerde daha iyi gösterebileceğimden de eminim. Sanırım biraz orta yaş sendromu başladı. Düzgün bir iş , düzgün bir maaş , düzgün bir ilişki olmayınca insan biraz endişeye başlıyor. Malum yaşta ilerliyor her geçen gün...
-
Evet haklı olabilirsin, normalde çok umursamazdım ama yaşıtlarım ve akranlarımın düzeni olup benim halen düzen için uğraşıp koşturmam beni rahatsız ediyor. Bide bizde toplumsal başka maalesef çok fazla. Her gördüğüm kişiden " Artık ne zaman evlenecen ? " sözünü duymak artık beni yordu...
-
Evet buna bende katılıyorum, özellikle hep farklı sektörlerde denemeye çalıştım. Zamanla şunu fark ettim. Bir firmanın idare kadrosunda nerede olursam olayım başarı sağlarım. Buda belki ileride iyi bir yönetici yada iş yeri sahibi olmaya fırsat tanıyacaktır.
-
anlatiginiz olaylarda sizin isle ilgili yaklasiminizda herhangi hata, sorun goremedim. sikinti surada olabilir, aslinda ideal seviyede olan is ahlakiniz, is disiplininiz, motivasyonunuz ve potansiyeliniz bu konularda low level olan yoneticileri rahatsiz etmistir. kendilerini daha yukari tasimak icin gereken birikime ve potansiyele sahip olmadiklari icin bunu yapmalarinin tek yolu nitelikli personelden bir sekilde kurtulup mevcut durumdaki "en parlak secenek" haline gelmektir. Boyle bir ortamda sirketi Amazon bile yapsaniz yaramanazsiniz. bunun haricinde, isverenin yaptigi sigorta prim uyanikligi (eger arada engel yaratan bi faktor yoksa) dava acilip kolaylikla kazanilacak birsey. 8 yilda 4 sirket degisikligi eger sebepler anlattiginiz gibiyse olumsuz bir tarafi oldugunu dusunmuyorum.
cozum olarak, bulundugunuz sehirde isler boyle yuruyorsa malesef cok analitik ve is odakli degil de biraz daha kendinizi on plana cikaran, yuksek mevkilerle kuvvetli iliskiler kuran, calisma tarziniz onlar gibi olmasa bile oyleymis gibi davranan biraz kivrak bir tarza gececeksiniz. kolay degil biliyorum adaptasyon bunu gerektiriyor. yada alternatif olarak, seceneklerin daha genis oldugu buyuk illerden birinde nitelikli is gucunun degerini bilen cok uluslu firmalarda sansinizi deneyebilirsiniz.
-
2 yıl tecrübe var 55k maaş alıyorum hocam, yetmiyor eve bile çıkamıyorum. bench ve karı oranı daha da vasat. -
Teşekkür ederim güzel yorumların için.
-
Allah bereket versin umarım daha güzel maaşlar ve pozisyonlarda çalışırsın yakın bir sürede.
-
Daha kurumsal yerlere girmeye çalışmalısın
Benzer içerikler
- adınıza kayıtlı sürücü belgesi bulunmamaktadır
- martini bianco nasıl içilir
- allerset kortizonlu mu
- büyüme plakları kapandığı nasıl anlaşılır
- yığma bina ömrü ne kadardır
- türk çay emojisi
- yeşil nasim
- exxen filmleri
- telegram indirim kanalları
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X