Şimdi Ara

Ram frekansları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda biri 1 gb diğeri 2 gb olmak üzere 2 tane ram vardı. 1 gb olan ram 533 mhz 2 gb olanda 667 mhz idi ve 2 gb olan ram arızalandı bilgisayar mavi ekran hatası vermeye başladı. mecburen yeni ram siparişi verdim 2gb 800mhz. şimdi elimdeki sağlam olan 1 gb 533mhz ram ile gelicek olan 2 gb 800 mhz rami beraber taksam sıkıntı olur mu yoksa sadece 2gb 800mhz olan rami mi kullanayım.

Biraz karışık oldu sanırım ama inşallah anlatabilmişimdir.

• Anakart modelini yazarsan yardımcı olabiliriz.
  • Bende mavi ekran hatasi yoktu ama ayni ram frekans sorunu vardi biosdan voltajlari degistirdim sorun cozuldu sonra tekrar eski haline getirdim suan sıkıntısız kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aktiveking kullanıcısına yanıt
    Eğer anakartınız 800MHz destekliyorsa kullanabilirsiniz.

Veya;

Eğer anakartınız 800MHz desteklemiyorsa ancak, frekans oranını kendi ayarlayabiliyorsa düşük frekansta kullanabilirsiniz.

Veya;

Eğer anakartınız ikisini de desteklemiyorsa BIOS'tan kendiniz manuel ayarlamak durumundasınız. Aksi takdirde hatalar üretebilir.
  • 533mhz rami 1. slota (DIMM1) 800 mhz rem i 2. slota takın (DIMM2). 2. slottaki ram 1 slottaki ramin frekansında çalışacaktır. Anakart üzerinde belirtir Slot numaralarını. Göremezsen Aida64 ten RAM bölümünden yardım alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimingMaster -- 7 Mayıs 2014; 0:17:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JB.Burak

Eğer anakartınız 800MHz destekliyorsa kullanabilirsiniz.

Veya;

Eğer anakartınız 800MHz desteklemiyorsa ancak, frekans oranını kendi ayarlayabiliyorsa düşük frekansta kullanabilirsiniz.

Veya;

Eğer anakartınız ikisini de desteklemiyorsa BIOS'tan kendiniz manuel ayarlamak durumundasınız. Aksi takdirde hatalar üretebilir.

Ram frekansları hakkında

Hocam ana kart modelim burda markası mercury ama burda geçmemiş. 800 mhz destekler mi yada 533 mhz ram ile beraber çalıtırabilir miyim
     Ram frekansları hakkında

• 533 ile 800 mhz benim bildiğim çalışmaz.çok denedik sonuç hüsran.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram voltajları konusu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: phesix

533 ile 800 mhz benim bildiğim çalışmaz.çok denedik sonuç hüsran.

benim yapmam gereken nedir şimdi bios ayarlarından dengelemk mi yoksa sadece 800 mhz olan rami kullanmak mı ?
  • anakartının modelini yazarsan sana tam net bilgi veririm ama bence 533 mhz ramide kullanmamalısın.unutma ayar cekilse bile 533 mhz 800 olmaz.800 mhz 533 e düşer buda ciddi bir hız kaybı olur.astra32 programını kurarak veya anakartın üzerinde yazan kodu söyleyerek sana yardımcı olabilirim.bence senin anakartın biostar via chipsetli bi anakart.bana öyle geliyor :) inşallah g31 dir ama chipseti.
  • quote:

anakartının modelini yazarsan sana tam net bilgi veririm ama bence 533 mhz ramide kullanmamalısın.unutma ayar cekilse bile 533 mhz 800 olmaz.800 mhz 533 e düşer buda ciddi bir hız kaybı olur.astra32 programını kurarak veya anakartın üzerinde yazan kodu söyleyerek sana yardımcı olabilirim.bence senin anakartın biostar via chipsetli bi anakart.bana öyle geliyor :) inşallah g31 dir ama chipseti.

Ram frekansları hakkında

Anakart üzerinde markası Mercury olarak gözüküyor ama pek işe yarar bi anakart değildir tahminimce :)
     Ram frekansları hakkında

• quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

Anakart modelini yazarsan yardımcı olabiliriz.

Ram frekansları hakkında
     Ram frekansları hakkında

• 945 chipsetli anakart.800 mhz desteği var.en azından gigabyte markalarda vardı.çalışmassada 533 ü takmassın.yada ikinci el bi tane 800 mhz 1 gb dr2 alırsın.çok takılma :) mercury oem olarak geçiyor.çok az satmıştım bunlardan.geri gelen pek olmamıştı.
  • quote:

945 chipsetli anakart.800 mhz desteği var.en azından gigabyte markalarda vardı.çalışmassada 533 ü takmassın.yada ikinci el bi tane 800 mhz 1 gb dr2 alırsın.çok takılma :) mercury oem olarak geçiyor.çok az satmıştım bunlardan.geri gelen pek olmamıştı.

Şu sıralar pek ram alıcak durumda değilimde bi kaç ay sonra komple sistemi değiştiricem zaten hocam şimdi yapabileceğim en mantıklı şey 800 mhz 2 gb olan rami tek başına kullanmam mı 1 gb 533ü boşa mı çıkartayım ?
  • tek 2 kullan bence.
  • Tek 2yi kullan beraber verim alamazsın, kaldı ki bazı forumlarda değil aynı frekans değerleri falan üretim tarihleri bile yakın olsun diyolar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.