Şimdi Ara

Ram için destek ricamdır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
86
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çocuklara bilgisayar hazırlıyorum da eskiden kalma bir bilgisayarım vardı.

i7-2600 cpu @ 3.40ghz Lenovo Thinkcentre M81

2011 yılından beri duruyor.

Üzerinde eklentili 8 gb ram mevcut.

Buna 16 gb ram eklememiz mümkün olur mu?

Windows 10 yüklemesi yaptım çalıştı bu arada.

Ram konusunda desteklerinizi rica ederim.

• IBM'in o modelini arattığımda şu anakart görseli çıkıyor. Sizdeki de bundan mı?

Ayrıca Cpu-z çalıştırıp Memory ve SPD sekmelerinin resmini konuya ekleyiniz. Hangi marka model ram kullanıyor görürüz.
    https://cpuid.com/downloads/cpu-z/cpu-z_2.12-en.zip

Eğer yoksa bir 2.5 inç sata ssd alınız.

Oyun oyananacaksa ekran kartı da alınacak. Görseldeki anakartsa şansınıza standart güç kaynakları ile çalışabilir görünüyor. 2. Elden GTX 1060 gibi bir kart bakılabilir (güç kaynağını yenilemek şartıyla).
    Ama ekran kartının kasaya sığıp sığmayacağını kontrol ederek alınız.

IBM'in slim kasalı modelleri de var, slim kasaya ekran kartı bulmak çok zor. Seçenekler çok çok daralıyor.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Günaydın hocam.Alakan için teşekkür ederim.Dilersen resmini de çekerim kasa içinin.Buna benziyor evet.Ramde 4 tane yer var takılabilecek hepsi dolu ve 8 gb ram mevcut üstünde.Lakim bir tane 16 lık alsam efsane olur diye diye düşünüyorum.Ekran kartı olur mu?Güç kaynağını değiştirmek derken daha yüksek kapasiteli bir güç kaynağı mı gerekli.Elimde sıfır kullanılmamış bilgisayara uyumlu alınmış bir güç kaynağı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 8 Kasım 2024; 9:3:35 >

• Hocam sizdeki bilgisayarin kullanim kilavuzunda belirtilen RAM destegi bu sekilde. Tek 16GB modul olmaz yani.

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt

2 adet 8 gb ddr3 ram alsam olur o zaman yazılandan onu anlıyorum.Di mi?20 gb ram ediyor toplamında şu an 2 adet 8 gb eklenince.Bayağı iyi bir şeye dönüşür diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 8 Kasım 2024; 9:17:44 >
  • Elinizdeki ramler 1333 mhz CL9 olarak çalışıyor. Kingston ram bakabilirsiniz, o dönemki her anakartta çalışabiliyorlardı.
    Şu modele bakabilirsiniz. Siz yine de deneyerek alın, internetten alıyorsanız da iadede sıkıntı olmayacak yerden alınız.
    https://www.kingston.com/datasheets/KVR1333D3N9_8G.pdf

2 tane alıp takacaksanız, anakartta aynı renkli slotlara takarsınız, aynı renk slotlarda çift kanal çalışabiliyor. Ramaxel ramlerle beraber çalışması problem olursa sadece kingstonları takılı bırakırsınız.

Elinizdeki güç kaynağında 6+2 pin pcie güç bağlantı ucu varsa kullanabilirsiniz. Güç kaynağı en azından 450-500w verebilmeli.
    Eğer alacaksanız GTX 1060'ların 6 GB modellerini tercih ediniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.