Arkadaşlar mrb, dizüstü alacağım 13" tercihim, ama çoğunda intel x3100 ekran kartı var, photoshopda tasarım da yapıorum, sorum photoshop gibi programlar için en önemlisi ram mi, ekran kartı mı.. alcağım dizüstünün kartı x3100 olursa photoshop için yanlış tercih mi yapmış olurum..
photoshop için her ikiside lazım aslında ancak Ekran kartı daha önemli tabi ki de. Grafik ve Tasarımda ilk önce akıla gelen şey ekran kartıdır
Bence öncelikle Ram al..
x3100 hertürlü o prg çalıştıracak en azından rahat çalıştırsın.
valla tasarım yapıyosan neden 13" düşünüyosun anlıyamadım
akşama kadar o kadar ufak ekrana bakıp çizim yapmak hiçmi hiç mantıklı değil bence
Senin için gerekli olan aynı anda birkaç programı(oyunlar ve ağır grafik yazılımları dışında) en hızlı hangi bileşenlerin çalıştırdığını bilmen. İşlemci ve fiziksel bellek; yani CPU ve RAM.
photoshop vs içi 13" alırsan düşünmekle kalırsın sadece, çizim için en az 17"...
valla kardes bence yanlış düşünüyorsun ps için öncelikle ram gerekli....
quote:
Orjinalden alıntı: saddamx
photoshop için her ikiside lazım aslında ancak Ekran kartı daha önemli tabi ki de. Grafik ve Tasarımda ilk önce akıla gelen şey ekran kartıdır
sana tavsiyem notebook alırken işlemci ve ekran kartına bakman. çünkü bunların üst modellerle değişimi söz konusu değil en azından ekran kartı için.makineyi aldıktan bi süre sonra ram upgrade edebilirsin ama ekran kartını değiştrmen nerdeyse imkansız..
arkadaşlar lütfen bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim.yeni aldığım laptop cpu 2 ghz ram 3gb.ekran kartı gma x 1300.şimdi bu ekran kartının max bellek 358mb.ben bu 358 mb nasıl herzaman max olan 358 yapabilirim.bios tan ayar yapılacağı söylendi doğrumudur?şu an 144 mb kullanıyor gözüküyor ekran ayarlarında.şimdiden teşekürler.
bir önceki msj daki ekran kartı gma3100 olacak tı yanlış yazmışım .selamlar
max kullanacağı değer 358 mb ,yani gerekli olduğu zaman oyun oynarken filan kendi otomatik kullanıyordur 358 mb
ekran kartı
ekran kartı
danger96 tam olarak yorumunu benimle paylaşırsan çok sevinirim.çünkü bu konuda yeterli bilgim yok.tşk
arkadaşlar, alcağım bilgisayarda oyun oynamıyacağım, herkes farklı söylüor kiminki doğru, photoshop için ram mi önemli ekran kartı mı?.. taşınabilirliği ve photoshop kullanımı öncelikli benim için..
quote:
Orjinalden alıntı: Mostarman
arkadaşlar, alcağım bilgisayarda oyun oynamıyacağım, herkes farklı söylüor kiminki doğru, photoshop için ram mi önemli ekran kartı mı?.. taşınabilirliği ve photoshop kullanımı öncelikli benim için..
Tasarım yapacaksan 15den küçük alma..
Laptoplarda hernekadar işlemci ekran kartı önemsede ramda önemli yani solt vs..
Alacağın laptopun işlemci ve ekran kartı iyi olsun mümkünse ob olmasın..
Ram eklersin sorun değil.
Grafik tasarımı için kullanacaksan ekran kartı daha önemli.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme