Şimdi Ara

Ram Nasil Tanitilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Daha once p4 3.0 bilgisayarimda 256 mb 400 mhz ram vardi bunu yetersiz gordugum icin 512 400 mhz bi ram daha aldim ama bilgisayarimda ozelliklerde hala 256 mb gozukuyo (768 gozukmesi gerekirken) bu yeni aldigim 512 mb ram'i tanitmam gerekiyo heralde !! nasil yapildigini bilen biri varsa ve yardim ederse cok sevinirim

simdiden tesekkurler

• TAnıtma söz konusu değil.Yerine tam oturduğuna dikat etmelisin, en son ihtimal bozuk olabilir.
  • arkadaşım ram tanıtılır mı lütfen ya!
  • bak 768 ram olsa da bildiğim kadarıyla 512 çalışır. Yani diğer 256 nın bir işlevi olmaz kombine edebilmen içinde ayrıca 256 ram daha alman gerekiyor. yanlış biliyor da olabailirim ama doğru biliyorum
  • 768 ram olur. Yalnız windowstan önce bios`un Ram`i kaç görüyor?
  • RAM OTURMAMIŞ VEYA BOZUK. Bİ DE RAM KOMBİNASYONU İÇİN ANAKARTININ KİTAPÇIĞINA BAK.
    KOLAY GELSİN....
  • Ram tanıtma diye bişeymi olurmu yaaaaaaa.Slotlarına ii bak bozuk olabilir.256 lık olanı sök yerine 512lik olanı tak çalışırsa 512 olarak slotun bozuk yada diğer slota tam takamamışın demektir....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anakart bios nasil sifirlanir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakerenn

768 ram olur. Yalnız windowstan önce bios`un Ram`i kaç görüyor?

768 ram olur ram sayar fakat kombine olmaz. şu karşılıklı veri alışverişi falan bi dalgaları varmış anlatmışlardı. hatırlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: sluychuk

Arkadaslar Daha once p4 3.0 bilgisayarimda 256 mb 400 mhz ram vardi bunu yetersiz gordugum icin 512 400 mhz bi ram daha aldim ama bilgisayarimda ozelliklerde hala 256 mb gozukuyo (768 gozukmesi gerekirken) bu yeni aldigim 512 mb ram'i tanitmam gerekiyo heralde !! nasil yapildigini bilen biri varsa ve yardim ederse cok sevinirim

simdiden tesekkurler

Arkadaşım RAM tanıtmak derken bunun bir sürücüsü falan yoktur. Ancak aldığın RAM lerin birbiri ile uyumlu olması gerekir. Öncelikle 256 ram i bir sök. 512 kalsın. Bir saydır bakalım 512 görüyor mu? Eğer görüyorsa sistemin 512 yi tanıyor demektir. İkisi birden çalışmıyorsa ram ler arasında uyuşmazlık vardır. Eğer 512 yi görmüyorsa yani anakarttan bir ses geliyorsa veya sistemin açılmıyorsa 256 ile açıp setup tan ayar yapman gerekir...

• anakartın o çipsetli rami desteklemiyor da olabilir.anakartının sayfasından ramin çipsetinin desteklenip desteklenmediğini öğren birde..kolay gelsin
  • Bir de arkadaşım yeni aklıma geldi. Biosta ram ayarlarında cas latency ayarını 2 yap, eğer auto ise. Birde slotları değiştirerek dene...
  • ram tanıtılmaz

taktığın ramler yşmayabilir ama o zmanda pc açılmaz

bence sen ramlerin slotlarını kontrol et
  • arkadaşlar ben geçenlerde fs marka bi laptop aldım Ram 2x512 ve alırken max 2gb a kdr demişlerdi ancak sonra bazı sitelerde aynı model için max 1gb yazıyor.Benim anlamadığım makinede zate 2 slot var ve herbirinde 512 lik ram var.Şimdi ben bunları çıkarıp yerine 2x1gb lık ram'ler takamaz mıyım ?bunu engelleyen ne olablir ki max 1gb yazmışlar.Bunu merak ediyorum bilen varsa açılasın lütfen...

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.