merhaba arkadaşlar ilk mesajımı giriyorum vatana foruma hayırlı uğurlu olsun. lenovo y530 kullanıcısıyım. ilk aldığımda ram çok yetersizdi. 2gb ram vardı. sonradan 2gb lık ramlerin birini çıkarıp 1gb+2gb yaptım. sorun yine düzelmedi. ekran görüntüsü ekte bu arada.
şunu da ekleyeyim, ram ekran kartına gidiyor sanırım. nvidia gf 9300 var. yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: lepzeddelin
merhaba arkadaşlar ilk mesajımı giriyorum vatana foruma hayırlı uğurlu olsun. lenovo y530 kullanıcısıyım. ilk aldığımda ram çok yetersizdi. 2gb ram vardı. sonradan 2gb lık ramlerin birini çıkarıp 1gb+2gb yaptım. sorun yine düzelmedi. ekran görüntüsü ekte bu arada.
şunu da ekleyeyim, ram ekran kartına gidiyor sanırım. nvidia gf 9300 var. yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
hata yapmışsın
2X4 takmalıydın o zaman rahatlardı sistem
Yani o ram ile daha dusugunu bekleme. 32 bit isletim sistemi kursan belki biraz rahatlar. Bende
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hocam peki alt tarafta ram kullanımı %44 görünüyor ama ram yüzde yüz dolu. bunun sebebi nedir ve engelleme imkanı yok mu? rami alırken ikincisine param yetmemişti o yüzden alamamıştım.
daha önce 32 vardı, daha kötüydü sistem. o yüzden 64 bit kurdum ben de.
quote:
Orijinalden alıntı: lepzeddelin
hocam peki alt tarafta ram kullanımı %44 görünüyor ama ram yüzde yüz dolu. bunun sebebi nedir ve engelleme imkanı yok mu? rami alırken ikincisine param yetmemişti o yüzden alamamıştım.
daha önce 32 vardı, daha kötüydü sistem. o yüzden 64 bit kurdum ben de.
o kullanımlar normal benin şuan 2-3 gb kullanıyor
evet 64 bit ise 32 yapın ilerdede 2x4 takın
arkadaşlar 32 bit win7 kurdum. aynı durum var. sadece yandex açıkken boşta ram kısmı 130 150 civarı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme