merhaba arkadaşlar ilk mesajımı giriyorum vatana foruma hayırlı uğurlu olsun. lenovo y530 kullanıcısıyım. ilk aldığımda ram çok yetersizdi. 2gb ram vardı. sonradan 2gb lık ramlerin birini çıkarıp 1gb+2gb yaptım. sorun yine düzelmedi. ekran görüntüsü ekte bu arada.
şunu da ekleyeyim, ram ekran kartına gidiyor sanırım. nvidia gf 9300 var. yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: lepzeddelin
merhaba arkadaşlar ilk mesajımı giriyorum vatana foruma hayırlı uğurlu olsun. lenovo y530 kullanıcısıyım. ilk aldığımda ram çok yetersizdi. 2gb ram vardı. sonradan 2gb lık ramlerin birini çıkarıp 1gb+2gb yaptım. sorun yine düzelmedi. ekran görüntüsü ekte bu arada.
şunu da ekleyeyim, ram ekran kartına gidiyor sanırım. nvidia gf 9300 var. yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
hata yapmışsın
2X4 takmalıydın o zaman rahatlardı sistem
Yani o ram ile daha dusugunu bekleme. 32 bit isletim sistemi kursan belki biraz rahatlar. Bende
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
hocam peki alt tarafta ram kullanımı %44 görünüyor ama ram yüzde yüz dolu. bunun sebebi nedir ve engelleme imkanı yok mu? rami alırken ikincisine param yetmemişti o yüzden alamamıştım.
daha önce 32 vardı, daha kötüydü sistem. o yüzden 64 bit kurdum ben de.
quote:
Orijinalden alıntı: lepzeddelin
hocam peki alt tarafta ram kullanımı %44 görünüyor ama ram yüzde yüz dolu. bunun sebebi nedir ve engelleme imkanı yok mu? rami alırken ikincisine param yetmemişti o yüzden alamamıştım.
daha önce 32 vardı, daha kötüydü sistem. o yüzden 64 bit kurdum ben de.
o kullanımlar normal benin şuan 2-3 gb kullanıyor
evet 64 bit ise 32 yapın ilerdede 2x4 takın
arkadaşlar 32 bit win7 kurdum. aynı durum var. sadece yandex açıkken boşta ram kısmı 130 150 civarı.