Şimdi Ara

Ram sınırı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımda 8 gb ram var. İşletim sistemim Windows 7 home premium x64. Dikkat ettimde görev yöneticisinde 500.000k'dan daha fazla bellek kullanan bi program olunca kasıyor. Halbuki bakıyroum bellek 4 gb'yi bile geçmemiş. Örneğin TES V:Skyrim adlı oyunu medium seçeneklerinde oynuyroum bellek 4 gb'yi geçmiyor fakat yinede kasıyor. Bilgisayarımda ram sınırlaması olabilir mi? kurtulmak için neler yapmalıyım?

• ram sınırlaması diye bişi duymadım hiç .. kasma olayı ram yetrsizliğinden yada rami sınırlı kullanmasından olmasa gerek ..
  • sınırlı kullanıyor olabilir. Bunu nasıl düzeltirim?
  • chipset ram sınırlaması var da bunu siz yapmadıysanız kendi kendine nasıl oluşacak...
  • Ram sınırlaması diye bir şey duymadım ve böyle birşey olacağınıda sanmıyorum. Ram yüksek ise neden sınırlama getirilsin ki. Ekran kartı bilgilerini yazar mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÜstadRespect

Ram sınırlaması diye bir şey duymadım ve böyle birşey olacağınıda sanmıyorum. Ram yüksek ise neden sınırlama getirilsin ki. Ekran kartı bilgilerini yazar mısın ?

Pek anlamadığım için şöyle versem? :D
    http://imageshack.us/photo/my-images/820/16536064.png/
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraxia3

Bilgisayarımda 8 gb ram var. İşletim sistemim Windows 7 home premium x64. Dikkat ettimde görev yöneticisinde 500.000k'dan daha fazla bellek kullanan bi program olunca kasıyor. Halbuki bakıyroum bellek 4 gb'yi bile geçmemiş. Örneğin TES V:Skyrim adlı oyunu medium seçeneklerinde oynuyroum bellek 4 gb'yi geçmiyor fakat yinede kasıyor. Bilgisayarımda ram sınırlaması olabilir mi? kurtulmak için neler yapmalıyım?

Görev yöneticisi - İşlemleri SS olarak atarmısın..

ram sınırlaması diye bişi duymadım hiç .. kasma olayı ram yetrsizliğinden yada rami sınırlı kullanmasından olmasa gerek ..

+11111
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ram sınırlaması diye bir şey duymadım ve böyle birşey olacağınıda sanmıyorum. Ram yüksek ise neden sınırlama getirilsin ki. Ekran kartı bilgilerini yazar mısın ?

+1
  • Rami sonradan mi taktiniz.
    Islemci markaniz ve modeliniz nedir.
    Laptop mi yoksa kasali mi.
    PC cok isiniyo mu.

Eger bakabilirseniz bi cozum bulabilecegimi dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://imageshack.us/photo/my-images/163/sdau.png/

Başlangıç programlarından kullanmadıklarınızı kapatın.. Başlata Mscınfig yazıp açılan pencerede Başlatma sekmesine gelerek.

Ram'da sorun yok bir çok işlem açık olduğu için öyle sorun yaratıyor gibi gözüküyor aslında hiç bir şey yok.. .
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerek46

quote:

+1

+1 bende duymadım
  • oyunun kasması sadece rame bakmaz ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: alilisan32

Rami sonradan mi taktiniz.
    PC cok isiniyo mu.

Hayır sonradan takmadım.
    Laptop.
    Ee yani ısınıyo tabi :D
    Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz 2.20GHz

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Başlangıç programlarından kullanmadıklarınızı kapatın.. Başlata Mscınfig yazıp açılan pencerede Başlatma sekmesine gelerek.

Ram'da sorun yok bir çok işlem açık olduğu için öyle sorun yaratıyor gibi gözüküyor aslında hiç bir şey yok.. .

Böyle bişey bulunamadı diyor :S

• başlat çalıştır kısmına msconfig yaz.
    başlangıç sekmesine gel ve gereksizlerin işaretini kaldır.

arkadaş msconfig 'i yanlış yazmışi, o yüzden bulamamışsın.

oyunun kasması ram değil de ekran kartı ve işlemci ile alakalıdır.
    sonuçta ekran kartındaki rami kullanıyor ama yetmediğinde sistemdeki ramden takviye alıyor.

bilgisayarınızın ekran kartı nedir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alilisan32

Rami sonradan mi taktiniz.
    PC cok isiniyo mu.

Hayır sonradan takmadım.
    Laptop.
    Ee yani ısınıyo tabi :D
    Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz 2.20GHz

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Böyle bişey bulunamadı diyor :S

msconfig olacak pardon..

• quote:

Orijinalden alıntı: kerek46

quote:

+1

+2
  • AMD Radeon HD 7690M XT
  • halbuki o kadar da kötü bir ekran kartı değil, hatta epey iyi bir kart, bu hatanın sebebi başka birşey gibi görünüyor.
  • Arka planda çalışan programlarda öyle aham şaham şeyler de değil. Antivirüs, steam gibi şeyler. Zaten belleğede bakıyorum yarısı duruyo, niyese kullanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraxia3 -- 13 Temmuz 2012; 13:23:29 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.