Şimdi Ara

ram soketini yaktım tamir edilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: vnn5 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 rami takarken yuvaya tam oturtamamışım pc yi açmamla yanık kokusunun gelmesi bir oldu.ram yandı sokete

dikkatlice baktım bir kaç pin eksik acaba tamir edilmez mi çünkü anakatta toplam 2 tane soket var?

• Garantisi varsa yenisi ile değişim ypaarlar ama kullanıcı hatalarınıda okumanızı tavsiye ederim. Çünkü eğer değil ise yeni anakart almanız gerekebilir.
  • sanmıyorum anakartın değişmesi gerekebilir
  • bende de aynı sorun olmuştu olivetti marka pc anakart ABIT. garantisi vardı gönderdiler ram soketini değiştirdiler. yeni bi ram alıp taktım. sağlam olmuş.
  • değiştireceklerini hiç sanmam çünkü tornavidayla giriştim pinlere bu arada kenarları falan kırıldı en azından kısa devre yapıp yangın çıkarmasa bari.
  • garantisi varsa teknik elemanın insafına kalmış garanti dahilindede yapabilir ücretlide geçmiş olsun bu arada
  • geçmiş olsun bence bi şansını garantide dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Garanti dahili olmasa bile ram slotunu değiştirebilirsin
    Garantiye gönder anakartı.
    iyi forumlar.
  • degiştini ilk defa sizlerden duyuyorum kesin olmamakla birlikte ben arkadaşımızın bahsetti parçanın degişmez olarak biliyorum bi arkaaşımız degiştirdim demiş....
  • cizgi elektroniğin sitesine kayıt oldum başvuru yapacaktım ama ürününüz çizgi elektronik garantisi kapsamında değildir diyor ama anakartın kutusunun içinde kendi garanti belgeleri var bu kadar saçma bir şey olamaz.
  • Tornavida ile girişmen iyi olmamış.
    Garantiye girceği varsa da şansını kaybetmişsin.
    Ancak RAM slotu değişebiliyor. Bunun için sıfır RAM slotu almaya da gerek yok.
    Başka bir arıza nedeniyle hurdaya ayrılmış bir anakarttan alınabilir.
  • YAhu ram slotu nasıl yanar?
    temassızlık anında bi kısa devre oluşturarak ufak çapta kıvılcım atar ve o bölgeyi karartır diye düşünüyorum.
    Ki buda eli havya tutabilen biri tarafından basitçe halledilebilcek bişeydir
  • Eger ramlari ters takarsanız ve bastırısanız üzerine ben acemi iken etmiştim yanar slot ve bir anlık yanık kokusu gelir o anda bi ses duyarsınız... ZOOORT İşin şakası evet yanar ve garanti dısı ise anakart değişimine kadar gider...
  • quote:

Orjinalden alıntı: strafer

2 rami takarken yuvaya tam oturtamamışım pc yi açmamla yanık kokusunun gelmesi bir oldu.ram yandı sokete

dikkatlice baktım bir kaç pin eksik acaba tamir edilmez mi çünkü anakatta toplam 2 tane soket var?

Yanan soketlere elveda deyin. Garanti varsa değişim yapılabilir belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.