Şimdi Ara

Laptop ekran kartımı tamir mi ettirmeliyim yenisini mi almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, laptopumun reballing denen işleme ihtiyacı var. Bu işlemin zahmetli ve riskli olduğunu duyduğum için onun yerine ekran kartının değiştirilmesinin daha uygun olacağını düşündüm. Ancak laptoplarda ekran kartını değiştirirken nelere dikkat edilmesi lazım tam bilmiyorum. Seçmem gereken ekran kartında daha üst bir şey seçebilir miyim yoksa aynısından mı bulmam lazım ondan bile emin değilim. Cihaz Toshiba satellite L855-16X. Sizler neler önerirsiniz sizce yeni parça mı bulmalıyım yoksa reballing yaptırmalı mıyım? Eğer yeni parça bulmamı öneriyorsanız hangi parçayı önerdiğinizi de belirtirseniz sevinirim. Bu konularda çok bilgi sahibi değilim, şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

• Hocam reballing olayı ekran kartının anakarttan çıkarılıp lehim yerlerinin yenilenmesi ve tekrar yerine takılması.

Değişimle reballingin riski eğer anakartı komple değiştirmiyorsanız, ekran kartı değişimi ile aynıdır. Çünkü ısı yada işçilik hatası sökerken yada takarken olur.

Fakat sorun başka bir şey de olabilir o yüzden reballing işe yaramadığı gibi ekran kartını değiştirmek de işe yaramaz. Reballinging gerekliliğini nasıl bulduğunuzu merak ettim açıkcası.

Eski dizüstü bilgisayara harici ekran kartı takma rehberi var ama ona da girmek yerine yeni kasa toplasan daha temiz olur. Tamircin reballing dediyse ve emin değilsen ikinci bir yere sor. Forumda reballing konularına bak uzman denk getirirsen, gerekirse, laptopı ona bi gönder baksın derim.

• 7670m sorunlu çıkabiliyor hocam ekran kartıyla işiniz yoksa onboard ekran kartı yeterli hata vermesin yeter derseniz aygıt yöneticisinden iptal edip kullanın derim.

• eflatun45 E kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim hocam, dediklerinizi dikkate alacağım. Reballing yapılmasının gerektiğinin nerden çıktığına gelecek olursak ekteki fotoğrafı görünce tamirci söyledi.

Laptop ekran kartımı tamir mi ettirmeliyim yenisini mi almalıyım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.