Şimdi Ara

Ekran kartını iade edebilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, 4 gün önce taksitle asus 1080 rog strix aldım, hali hazırda sistemime hiç uyum sağlamadı. İ5 6500 işlemciye sahibim.. Bu kartı borca girip aldım yani işlemciyide yükseltme şansım yok, kendi kendimi mağdur ettim bir nevi :/ iade etme şansım var mı arkadaşlar? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Örneğin rx480 alsam kalan paranın da karta iade edilmesi gibi bir ihtimal var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer mağazadan (internet sitesi değil) aldıysanız benim bildiğim cayma hakkı yok. İnternet alışverişlerinde beğenmedim diyerek dahi iade edebilirsiniz. Ama mağazadan aldıysanız ürünü gördünüz ve aldınız. Üretim hatası vs. yok ise iade edemezsiniz. Aldığınız şube insiyatif kullanıp iade/değişim yaparsa orası ayrı bir konu.
  • Bu arada vatan mağazasından aldım.

• Mağazadan aldıysanız; 1 hafta süre içerisinde, aldığınız şekilde tüm kutu içeriği eksiksiz olmak kaydı ve de faturanız ile iâde almak zorundalar. Bazı şubeler iâde çeki verebiliyor. Ama taksitli alımda nasıl geri ödeme yaparlar bilmiyorum. İâde çeki verirler ise eğer, paranın hepsini mecbur Vatan'da harcamak zorundasınız. En olmadı; Rx 480 8Gb 'tan 2 adet alır ve bir tanesini forumdan 100-120 TL. altına satarsınız. Eğer direk para iâdesi yaparlar ise zaten sorun yok. i5 6500'a Gtx 1080'i kim önerdi zaten merak ettim? 2K ve ya 4K bir monitörünüz yok ise Gtx 1080, i5 6500'a fazla kaçmış. Gerçi, i5 6500+Gtx 1080, Watch Dogs 2'de 4K bile arada ani takılmalara sebep oluyor. 4K'da bile işlemci kullanımı %100.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • d3f3ct3d D kullanıcısına yanıt
    Eğer mağazadan (internet sitesi değil) aldıysanız benim bildiğim cayma hakkı yok. İnternet alışverişlerinde beğenmedim diyerek dahi iade edebilirsiniz. Ama mağazadan aldıysanız ürünü gördünüz ve aldınız. Üretim hatası vs. yok ise iade edemezsiniz. Aldığınız şube insiyatif kullanıp iade/değişim yaparsa orası ayrı bir konu.

• İade edebilirsiniz.İade işlemi mağzaya göre değişir mi bilemiyorum ama her ay taksit miktarınız çekilir sonra iadesi yapılır.

• Uyum sağlamadı derken? Darboğazmı var?

• i5 6500e gtx1080 almıssın alırken dusunmemıs olman cok ılgınc.Yanı paranın yarısını sokaga atmıssın.Ya cpu degısecek yada kart rx480 yada 1060 al kalan kısmı cek ıle bırseyler al.

Cek verırler buyuk ıhtımal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu ekran kartına hangi cpu lazım mesela verimli çalışabilmesi için
    s1151 ıcın 6700k 7700k

x99 ıcın 6800k

am4 ıcın 1700

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 17 Mart 2017; 14:32:0 >
  • Montaj yapmışsanız almazlar. İkinci el ürün durumuna geçmiş oluyor
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    sagolasın hocam,son bir soru daha sorucam vaktiniz varsa.. rahatsız ediyorum k.bakmayın
    benim eski gtx750ti ve i5 6500 ü satıp üstüne para ekleyip biraz daha alabilirim girdik artık bir yola devam edeyim diyorum. amd'nin oyun işlemcileri çıkacakmış yakın zamanda diye duydum,sizce onlar geldiğinde 6700k ve 7700k'da fiyat düşüşü olur mu ? Birde i5 6500 ile 6700k veya 7700k arasındaki fark çok çok mu büyük güç olarak ?
  • yaptım hocam ya,3 4 gündür deniyorum,tam olması gerektiği gibi olmadığını farkettim. işlemci yetersizmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: d3f3ct3d

yaptım hocam ya,3 4 gündür deniyorum,tam olması gerektiği gibi olmadığını farkettim. işlemci yetersizmiş

o halde geçmiş olsun hocam kesinlikle iade almazlar. Şu an yapacağınız en iyi şey elinizdeki i5 6500'ü satıp i7 6700k almak olur. Anakart masrafı da yapmamış olursunuz
    Amd nın oyun ıslemcılerı dıye bırsey gelmıyor bu bızım forumun uydurması

Eger ekran kartı kalacaksa 6700k 7700k 1700den bır ıslemcı secın yada bekleyın ıntelın coffelake ve cannonlakelerı gelsın fıyatlar otursun
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Kim neyin zorunda hocam? Ürün açıldıysa ve kusur yoksa asla geri almazlar mağaza alışverişlerinde. Kim uyduruyor böyle şeyleri?

• berkbozkus kullanıcısına yanıt
    Bunlar uydurma değil. 1 hafta süresi var. 400 TL.lık mouse iâde ettim 3 gün sonra kullanmış olmama rağmen. Cd,dvd,kartuş,toner vs gibi ürünlerde iâde yok. Kısacası sarf malzemelerinde. Size iâde yapmamışsa onu bilmeme. Mağazaya göre değişiyor bu personeller. Gidip şikâyet edin o zaman. En azından değişim yaparlar zaten. Ki değişim yapsalar da arkadaşa yeter. Eğer direk değişim ve iâde yapmazsa o mağaza, şöyle bir seçenek denesin arkadaş; gitsin üründe arıza var desin. Ekran kartı teknik servise düşsün. Sonra sorunsuz diye geri gelir. Sonra da yine sorunlu desin ve değişim istesin bu kadar basit. Aldığı iâde çeki ile de 2 tane Rx 480 al birini de forumda satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 17 Mart 2017; 15:05:00 >
    Hocam;

6502 sayılı Tüketici'nin korunması kanunu der ki;

Mağazaların satmış oldukları ürünleri sebepsiz yere iade alma zorunlulukları yoktur. Ancak;

Taksitle satış sözleşmeleri (KREDİ KARTI TAKSİT DEĞİL SENET VB. İLE YAPILAN TAKSİT. EVKUR ALIŞVERİŞİ MESELA)

MADDE 18- (1) Tüketici, yedi gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin taksitle
    satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir. ANCAK (3) Satıcı cayma süresi içinde malı tüketiciye teslim etmişse tüketici, malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanamaz.

YANİ EKRAN KARTINI AL 4-5 GÜN HER TÜRLÜ STRES TESTİ VE OC VS. YAP SONRA GERİ VER YOK.

Mesafeli sözleşmeler için yani internet alışverişi için ise

Madde 48-(4):Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma
    hakkına sahiptir.

Bu madde de kötü niyetli kullanıcılar için son derece suistimale açık bir maddedir.

Bunun karşılığında forumda okuduklarımız:

Şu site bana iade edilmiş ürünü yolladı, bu site tamir görmüş ürünü sıfır diye sattı.

Firmaların yaptığı tabiki doğru değil ama kötü niyetli/ne istediğini bilmeyen kullanıcılardan geri dönen ürünleri bir şekilde yine kullanıcılara kitliyorlar.

ABD'de bu tarz suistimallerin önüne geçilmesi için "restocking fee" denen bir ücret var. Ürünü beğenmediniz ve iade mi edeceksiniz. Firma tabi der. %10-20 neyse keser ücretten. O ürünü de indirimi olarak open box, refurbirshed vs. olarak satar.

Sonuç olarak mağazadan satın ve teslim alınan üründe isterse bu iade/değişimi kabul eder isterse etmez.
    Bu müşteri memnuniyet politikasını bağlar.

Yasal zorunluluğu yok. Zira siz ürünü mağazada gördünüz, beğendiniz ve işinizi göreceğini düşünerek aldınız. Eğer değerlendirmeniz yanlış ise sizi bağlar.

Bu konuya güzel bir örnek Teknosa mağazadan ürün tesliminde 50-100TL indirim kampanyaları yapar bazen. Özellikle TV'lerde çok işine yarar. Zira mağazadan teslim aldığınız ürünü geri iade edemezsiniz. Eğer beğenmediyseniz ancak servisten arıza kaydı raporu ile değişim yaparsınız. Ama arızası olmayan ürüne nasıl rapor alırsınız onu bilemem.

Sorunlu olmayan ürünü servise 5 kere de gönderseniz. Servis 5 kere sorunsuz raporu verir. Siz ürünü 5 ay kullanmadığınız ile kalırsınız. Ürün değişimleri aynı ürünün 3.kez arıza yapması sonucu elde edilen bir haktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Mart 2017; 15:33:21 >

• i5 3570K ile overclocksuz Asus Strix Rog gtx 1080 kullanıyorum, Bottleneck yapmayan oyunlarda var, Bottleneck'in bolca olduğu oyunlarda var. Üstüne üstlük benim sistemimde Ram 8 GB bu demek oluyor ki, GPU'ya yükleneyim bottleneck yükünü cpu'nun üzerinden alayım desem Ram yetmiyor. Yinede bir çok oyunu keyifle oynuyorum. Bekleyiniz, Nisan ayında AMD R5 serisini çıkaracak hiç yoktan fiyatlar farkedebilir.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Ben bilmem mağazalar işine geldiği gibi davranıyor bana göre. Ben 400 TL.lık mouse'u 3 gün kullanıp geri verebiliyorum. Bu nasıl iş acep diye sorarlar o zaman adama? 5 günlük Snopy kulaklığı bile geri verdim. Adi mal olduğu için. Yerine usb disk aldım :)

Bence arkadaş gitsin ve arızalı desin. Birkaç gün serviste durur kart, sorun yok diye geri gelir. Daha sonra yine arızalı desin. Ve kart yine birkaç gün servise gider ve geri gelir. Kardeşim bu yine arızalı. Ne biçim sorun düzeltiyorsunuz der ve değişimini talep eder en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 17 Mart 2017; 17:26:36 >
    Satın aldığınız firma esneklik göstermiş. Müşteriyi memnun etmek de sonuçta onun "işine gelen" bir durum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.