Şimdi Ara

Ram takımıyla ilgili bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşar bugün p4 makinama ram aldım 512mb.Üstüne bi 512 vardı yalnız diğer ramı takarken anakartın üstüne 4 slot var iki iki yanyana duruyor.Mor-turuncu ikitane yanında mor-turuncu ikitane ramın teki morda takılı diger ramı hemen bitişigindeki turuncuyamı takıyım yoksa yanındaki ikili olan mor-turuncudaki moramı takıyım.Birşey farkedermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmelihx -- 21 Ocak 2008; 18:17:25 >

• Yok mu bilen arkadaşlar
  • hangi renge takılıysa ona tak diğerinide mor sa mora turuncuysa turuncuya. ikisininde rengi aynı olsun
  • aynı renge takmak ramlerin dual channel çalışmasını sağlar tabi ram zamanlamaları aynı ise (yani biraz daha performanslı olur) aynı renge tak sonra cpuz ile dual channel çalışıp çalışmadığını kontrol et, dual channel olmuyorsa slot rengi farketmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: arkitrom

aynı renge takmak ramlerin dual channel çalışmasını sağlar tabi ram zamanlamaları aynı ise (yani biraz daha performanslı olur) aynı renge tak sonra cpuz ile dual channel çalışıp çalışmadığını kontrol et, dual channel olmuyorsa slot rengi farketmez

Çok saolun arkadaşlar aynı renk taktım yalnız dual channel çalışıp çalışmadıgını nasıl test edicem biraz açarmısın
  • http://www.cpuid.com/download/cpu-z-143.zip

bu programla görebilirsin memory kısmında channels yanında dual yazar,ayrıca açılışda bios ekranında dual mod enable diyede bir yazı olmalı
  • Saol dostum hallettim dediğin gibi aynı renkte uyum sağlıyormuş.Dual de ikiside 128 bit teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

http://www.cpuid.com/download/cpu-z-143.zip

bu programla görebilirsin memory kısmında channels yanında dual yazar,ayrıca açılışda bios ekranında dual mod enable diyede bir yazı olmalı

bende bu konuyla ilgili bişey sormak istiyorum ben de 3gb ram kullanıyorum ama programda
    memory kısmında dual yazıyor benim kafam karıstı şimdi 3gb dual olmuyor galiba bi acıklarmısınız yararını zararını 3gb olmasının eger sıralıycak olursak ram lerim 1 3 ve 4 slotlara da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennzi -- 21 Ocak 2008; 19:31:30 >

• bios da ADVANCED CHİPSET FEATURES altında Dual channel performance mode diye bir ayar mevcutmudur kontrol et varise disable olarak ayarla
  • quote:

Orjinalden alıntı: seventyseven

bios da ADVANCED CHİPSET FEATURES altında Dual channel performance mode diye bir ayar mevcutmudur kontrol et varise disable olarak ayarla

ne yazıkki yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.