Şimdi Ara

ram veya cpu oc yardımlarını bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende asus p5kpl-c/1600 anakart var biraz eski bir anakart işlemci olarak q6600 kullanıyorum ramlerimde bigboy samsung 4 gb 2x2 800 mhz anakartımda 1600 mhz oc yazıo ramler için ben şimdi ramlerimi 1600mhz de çalıştırmak istiyorum kasamda arkada ve önde olmak üzere 2 adet 12cm fan var ama daha önce hiç denemem olmadı biraz araştırma yapıp nasıl olduğunu öğrenicem ama sizden öğrenmek istediğim bu kasayla oc yapmam mümkünmü hata vermeden çalıştırabilirmiyim ramleri?psu 550W bu arada.işlemci stok fanla oc önerirmisiniz?

• Valla bi dene bakalım heyecanla bekliyoruz sonuçları yaparsan bi mucizeyi gerçekleştirmiş olursun. Anakartın istediği kadar desteklesin ramler o hızlara yaklaşamadıktan sonra..
  • biosdan baktım ramlere oc uygulamak çok basit göürünüyor 1067 mhz olarak seçenek sunmuş ama voltaj ayarları falan var çok iyi bilmediğim için bir zarar veririm die korkuorum voltaj ayarlarını kaç yapmalıyım acaba biraz baktım ama bulamadım :s
  • quote:

Orjinalden alıntı: audreth

biosdan baktım ramlere oc uygulamak çok basit göürünüyor 1067 mhz olarak seçenek sunmuş ama voltaj ayarları falan var çok iyi bilmediğim için bir zarar veririm die korkuorum voltaj ayarlarını kaç yapmalıyım acaba biraz baktım ama bulamadım :s

Stabil olduğu değerleri ancak deneyerek bulursun. Anakartının o/c menüsünü bilmiyorum ama eğer izin veriyorsa +0,1 v artırarak git. Tabi CPU ve Kuzey köprüsünede voltaj vermen gerekebilir. Kuzey köprüsüne voltaj vermeni tavsiye etmem.

CPU ve Ramlere az az artır voltajı. Fazlada voltaj verme sonra cortlamasın. Zaten 800 lük ram bu dünyada değil mars ta bile 1600ü görmez. O anakartla belki 1050-1100 görürsen şanslı say kendini.
  • quote:

arkadaşlar bende asus p5kpl-c/1600 anakart var biraz eski bir anakart işlemci olarak q6600 kullanıyorum ramlerimde bigboy samsung 4 gb 2x2 800 mhz anakartımda 1600 mhz oc yazıo ramler için ben şimdi ramlerimi 1600mhz de çalıştırmak istiyorum kasamda arkada ve önde olmak üzere 2 adet 12cm fan var ama daha önce hiç denemem olmadı biraz araştırma yapıp nasıl olduğunu öğrenicem ama sizden öğrenmek istediğim bu kasayla oc yapmam mümkünmü hata vermeden çalıştırabilirmiyim ramleri?psu 550W bu arada.işlemci stok fanla oc önerirmisiniz?

Bios detaylarını işlemci fsb ve ram çapanlarını yazman lazım ki birşeyler söyleyelim ayrıca çok kolay görünüyorsa dene istersen

• denedim ama bilgisayar yeniden başladığında açılış ekranında ingilizce voltaj falan bişiler yazdı :) ve açılmadı bilgisayar.
  • 800 mhz rami 1600 de çalıştıramazsın. ömümkün değil. müşavire tamamen katılıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR

quote:

Orjinalden alıntı: audreth

biosdan baktım ramlere oc uygulamak çok basit göürünüyor 1067 mhz olarak seçenek sunmuş ama voltaj ayarları falan var çok iyi bilmediğim için bir zarar veririm die korkuorum voltaj ayarlarını kaç yapmalıyım acaba biraz baktım ama bulamadım :s

Stabil olduğu değerleri ancak deneyerek bulursun. Anakartının o/c menüsünü bilmiyorum ama eğer izin veriyorsa +0,1 v artırarak git. Tabi CPU ve Kuzey köprüsünede voltaj vermen gerekebilir. Kuzey köprüsüne voltaj vermeni tavsiye etmem.

CPU ve Ramlere az az artır voltajı. Fazlada voltaj verme sonra cortlamasın. Zaten 800 lük ram bu dünyada değil mars ta bile 1600ü görmez. O anakartla belki 1050-1100 görürsen şanslı say kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dred -- 10 Şubat 2009; 12:08:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.