Şimdi Ara

Ram yükselttim, PC kitleniyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda masaüstü geliyor 5 saniye sonra kitleniyor , ramler 1 dk da çok ısınıyor .... (Yazılımsal problem yok , 2 gb 533mhz ram takınca sorunsuz çalışıyor.)

hdd : Samsung hd253gj 250 gb (90 gb boş)

___

Ram : 8gb aliexpress ten sipariş verdim , AMD UYUMLU YAZMIŞ VE BENİM İŞLEMCİM DE AMD ZATEN..

"For AMD 533 8Gb 4Gx2" (http://www.aliexpress.com/snapshot/7843244256.html?orderId=76467826437608)

___

Ana kart : GA-M61PME-S2P

Teknik Özellikler :http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-m61pme-s2p_10/specs/

8 gb a kadar destekliyor , ve eski ram ile yeni ramlerin mhz si aynı.

4gb 533 mhz , 4gb 533 mhz 2 slotada taktım...

psu ;

işlemci : AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5200 2.7ghz

RAM ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 26 Temmuz 2016; 16:40:37 >

• Eskiden kullandigim anakart bende 2 ram slotuna ram taktigimda sizinle ayni sekilde isinma yapmis israr edincede slot2 deki rami bildigin yakti ramo alorken ram rlime yapismisti hic unutmam ramin birini takmayin anakarti degisin derim ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RPDiFOR R kullanıcısına yanıt
    O kısmı yanlış yazdım ısısına baktım sabitleniyor. Ki tek 4gb ram taksam bile açılınca kitleniyor pc.
  • Benim anakartta kondansatorlerde sisme vardi kontrol edin sizinkindede varmi ram uyumluluk listesinde ramleriniz gorunuyornu o.c. li kullaniosaniz o.c. yi grri alin son olarak son guncel biosu yukleyin beta bios kullaniyosaniz bir oncrki biosa donun ram slotlarinda tozlanma varsa eski bir dis fircasiyla iyice temizleyin soguk hava tutun simdilik aklima grlenler bunlar....

• RPDiFOR R kullanıcısına yanıt
    Kasayı bilgisayarcıda yeni temizlettim, o.c. yok konuyu yanlış yere açtım maalesef !.. Biosu güncellemeyi denedim ve kond. şişme yok :(
  • Bilgisayara 8 gb ram takıp güvenli modda açınca kitlenmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 27 Temmuz 2016; 1:25:16 >
  • Ramleri bi test edin hata cikmazsa isletim sisteminizi tekrardan yukleyin hic biri olmazsa biostan ram zamanlamalarini arttirabilir voltaj ayarlarini gozden gecirip tekrar deneyebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Simdi soyle bi durum var ana kartin DDR2 dual 800 mhz ye kadar destekliyor senin ram ler 2X533 yani ana kartin dual olarak ramleri desteklemiyor destek listesini netten bulabilirsin 533 kullanamayacaksin degisim yapilabiliyorsa 1066 MHz, 667 MHz, 800 MHz ram hizlarindan cift kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezli_20

Simdi soyle bi durum var ana kartin DDR2 dual 800 mhz ye kadar destekliyor senin ram ler 2X533 yani ana kartin dual olarak ramleri desteklemiyor destek listesini netten bulabilirsin 533 kullanamayacaksin degisim yapilabiliyorsa 1066 MHz, 667 MHz, 800 MHz ram hizlarindan cift kullanabilirsin

Arkadas yazinca dank etti biosa gir ram auarlarindan ganged yazan kismi unganged olarak degistir f10 la kaydet cik bi dene

• Psunun gücü yetmiyor olabilir.

Benim emektar pc sd kart okuyucuyu anakarta bağlayınca açılmazdı...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • korfezli_20 kullanıcısına yanıt
    800 mhz ye kadar destekliyor senin ram ler 2X533 =1066 oluyor desteklemiyor dolayısıyla

1066 MHz, 667 MHz, 800 MHz ram hizlarindan cift kullanabilirsin. demişsin bunların toplamı 800 ü zaten geçiyor ? anlamadım ?

AYRICA TEK RAM TAKINCA DA PC KİLİTLENİYOR ( DDR2 533 MHZ KULLANINCA)

(GÜVENLİ MODDA (Tekli veya Dual) KULLLANINCA KİLİTLENME OLMUYOR!!????)

FORMATLADIM AMA SORUN DEVAM EDİYOR..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 30 Temmuz 2016; 20:42:13 >
  • Memleket Sandıkları kullanıcısına yanıt
    TEK ram takıyorum ve eski ram ile yeni ram in çektiği enerji aynı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay139 -- 30 Temmuz 2016; 20:34:48 >
  • Aynı anakart bende var.
    1adet 2 gb 800mhz
    1adet 4gb 677 mhz var.
    Beni deli durttü bunlar hızını 800mhz yaptim sıkıntısız calisti sorun cikarmadi.
    Ama birdaha yükselteyim dedim güya 1066mhz oldular.
    Bilgisayar dahada acilmadi.
    Fanlar donuyor ekrana bios bile gelmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.