arkadaşlar yeni bir bilgisayar topladım henüz 1 ay bile dolmadı amd phenom2 955 kngston hyperx 4 gb 1600mhz msı 890 gxm65 samsung 7200rpm 1tr ilk zamanlar baya hızlıydı makina şmdi masa üstünde bile ramlar &75de sorun nedir bir türlü anlamadım görev yöneticisini açtığımda 2.2 gb ram kullanımı var yardım ederseniz sevinirim.
görev yöneticisinde işlemler sekmesine gel
bellek sekmesine iki kere tıkla ki bellek kullanım sırasına göre sıralasın.
en yüksek bellek kullanan program nedir ona bak - yüzde kaç kullanıyor...buraya yaz ya da resmini yükle
kardeş en yüksek kullanan firefox oda 85mb kullanıyor. ekran kartım onboard o alıyor olabilirmi? birde ramlar 1600 olmasına rağmen 666.7 yazıyor cpu-z de ne yapmam gerek?
Büyük bir ihtimal virüs olabilir yada görev yöneticisine tıladığında ramı en fazla harcayan göreve tıkalyıp sonlardır dediğinde düzelmiyorsa virüstür büyük bir ihtimal ramların 667 mhz görünmesi normal
esetle virüs taraması yaptım virüs çıkmadı antivirüs güncel eğer virüs olsa görürdü sanırım konu hakkında bi kaç yere baktım bu sorunu yaşayan çok var ama kimse çözüm yazmamış format dışında.
Ekran kartın on boardsa BIOS tan kapat onu bir bakalım... Bir de bu programı indirhttp://hcidesign.com/memtest/ bir tarat ramleri sorun çıkıarsa zaten yazıyor.
1. si ramalrda sorun olsa hiç görüntü açılmaz onboarddada ekran kartındada 2. eset gibi bazı virüs programları malesef bazı virüsleri silememkte bu bi gerçek
Format en iyi çözümdür bilgisayarın ramını boşboşuna yüzde 75 ini kullanmaz çünkü
Bu sekmeyi de açınca 3 seçenek çıkıyor; 1) PCI Slot 2) OnChip VGA 3) PCI Ex var bunlardan 3.süne al harici ekran kartın vardı değil mi? PCI EX slotunda
teşekkürler arkadaşlar önerileriniz için sanırım format atmam gerekicek son olarak yukarıda yazan durum normalmidir ben ramleri 1600mhz aldım anakartta 2000 destekliyor. ama çalışma 666.7de
ramı kasan bu olamaz bu sadece ramla ekran kartının yada onboard ekrn kartının hafızasının uyumlu çalışmasını sağlar dostum:)
cpuz programı ile bakarsan orda mhz verdiği değerin iki katı senin ramının hızı olması gerekir..
yok kardeş harici ekran kartım bende onu sorcaktım zaten görüntü alamam kaparsam on boardu, yanlız şu var ekran kartı normalde 128 mb ama ne zaman baksam 670 mb gösteriyor
kardeş programı indirdim ama ne kadar açık tutmam gerek? altta % ile gösterilen coverage yazan bir yer var onun dolmasını mı bekliyoruz şu an 2.3 te ama alınan bir hata yok
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme