iyi akşamlar herkese... wd mybook 3.5"lik taşınabilir hdd almıştım 4 5 sene önce.. sonra usbden yeterli verim alamayınca içindeki hdd i sata olarak bağlamıştım pcye. şimdi digiturkle tvden görüntü kaydetmek için bu hard diski tekrar içine yerleştirmem gerekiyor ama bi sorun var. adaptörü kayıp. usb data kablosu var ama adaptör kayıp. satadan bağlandığına göre 12 voltla çalışıyo. hani 10 liraya satılan 1.5-12 volt ayarlanabilir adaptörlerden alsam çalışır mı bu? bana çalışır gibi geliyo harddiskler satadan amper ayrımı yapmadıklarına göre normal bu adaptörle çalışır gibi geliyo. emin olmak için sorayım dedim...
Merhaba, Konu hakkında bilgim yok fakat bende Samsung Story Station 1TB harici HDD var. Adaptörün çıkış değeri olarak 12V 2A yazıyor bilginize.
Bende 4-5 senelik bir wd my book 500gb 3.5" harici var; adaptöründeki çıkış voltajı 12v 2.0A olarak gözüküyor.Eğer o dediğiniz ayarlanabilir adaptörlerin girişi uygunsa 12v 2A ya ayarlayıp kullanabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: ycanka
Merhaba, Konu hakkında bilgim yok fakat bende Samsung Story Station 1TB harici HDD var. Adaptörün çıkış değeri olarak 12V 2A yazıyor bilginize.
teşekkür ederim :)
quote:
Orijinalden alıntı: burak9006
Bende 4-5 senelik bir wd my book 500gb 3.5" harici var; adaptöründeki çıkış voltajı 12v 2.0A olarak gözüküyor.Eğer o dediğiniz ayarlanabilir adaptörlerin girişi uygunsa 12v 2A ya ayarlayıp kullanabilirsiniz.
tamam demekki aynı hard diski kullanıyoruz. ama onlarda sadece voltaj ayarlanıyo akım ayarlanmıyo o kötü. yani 2 amperlik bi adaptör alcam teşekkür ederim :)
quote:
Orijinalden alıntı: karakaya_o
tamam demekki aynı hard diski kullanıyoruz. ama onlarda sadece voltaj ayarlanıyo akım ayarlanmıyo o kötü. yani 2 amperlik bi adaptör alcam teşekkür ederim :)
Rica ederim
harddiskin motoru 12 voltla, motorun ne zaman nereye döneceğini belirleyen devreler 5 voltla çalışır. yani 5 ve 12 voltla çalışır.