Şimdi Ara

HDD yi 12 volt ile çalıştırmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hdd yi 12 volt adaptorle daha dogrusu disardan psu ile calistiriyorum. ama birsure sonra duruyor hdd. ben durmamasini surekli calismasini istiyorum acaba nasıl yapabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kac amper

• Kisa devre yaparak Psu ile calistiriyorum tek hdd için yani amper yetmeme sanşı yok

• 5 v girişinide bağladınızmı?

• 5v baglamamis 12v baglayarak sanirsam maks hizda donus yaptirmak istiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar hdd yi zaten bilgisayarın psu su ile calistiriyorum zaten 12 volt ve 5 volt u aliyor onda bir sorun yok. ben hdd de bisey yapabilirmiyim surekli donmesi icin onu soruyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd motorunu söküp esc bağlayarak istediğin hızda istediğin kadar döndürürsün

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • esc dediğin nedir ?

• Fırçasız motorları sürmek için kullanılır pot sayesinde istediğin hızda döndürebilirsin

• ati1919 kullanıcısına yanıt
    HDD belirli bir süre okuma yazma yapmıyorsa güç tasarrufu için durur, bunu göz önüne alın.
    İkincisi hdd motorunu harici devre ile sürdüğünüzde okuma yazma yapamazsınız.
    Üçüncüsü hdd 2,5" mu 3,5" mu? 2,5" hdd takmışsanız 12 volt hattından güç çekilmemesi nedeniyle psu kendini kapatmış olabilir.

• hah aynen öyle hdd 3.5 inch kendini durdurmamasini istiyorum öyle birşey mümkün mü

• ahmetugur152 kullanıcısına yanıt
    Bi kod yazacaksın, hdd üzerinde sürekli okuma yazma yapacak. O zaman durmaz. :)

• ahmetugur152 kullanıcısına yanıt
    merhaba,

fırcasız motor, step motor, bunu kullanman için driver gerekiyor.

aşağıdaki link e göz atabilrisin.

http://www.instructables.com/id/Run-HDD-spindle-motor-using-IC-555-4017-L293D/
  • arkadaşlar kendi sorunlarımı kendim çözdüm

öncelikle projenin maliyetsiz olması gerekiyor o yüzden 12 volt adaptöre eski bi araç şarj aletini baglayip 5v aldim. yine aynı adaptörden 12 v aldım.

daha sonraki sorunum olan hdd nin durması icin esc falan almak gereksiz ve aşırı bir masrafdı bende biraz daha araştırma yaptım. Hdd nin ide çıkışlarındaki reset ve gnd pinlerini hdd çalışmaya başladıktan sonra kısa devre yapıyorum. bu şekilde hdd sürekli dönüyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.