Arkadaşlar benim anakart belki anlarsınız Gıgabyte GA-P31-S3G ve ben bugün vatan computerdan 2gb oc marka 800 mhz ram aldım tek modül. Fakat evde birde benim oem marka sanırım oem ama 667 mhz yazıyor üsütnde 1gb lik ram buda.
Benim sorunum deil sorun demiyelimde yani ben 800 mhz lik oc marka 2gb lik ramin yanına 667 mhz olan oem marka rami taksam sorun olurmu taktım denedim ram 3gb gözüktü yani rami gördü pc ama korkum stabilite hataları.olurya ram yanar fln yani yardımcı olursanız çok sevinecem .mavi ekran hatasından kurtuldum ram sayesinde ama 1gb boşuna çöpemi gidecek. takarsam mı performans alırım 3gb ile yoksa takarsam mhz farkından 2gb hızında mı çalışır pc 800 mhz lik olan ram diğerinin hızına düşer fln die düşündüm yani taksam bi sorun olmayacaksa iyi takayım 3gb 1gb daha yükselir hız ama siz daha iyi bilirsiniz lütfen bi yardım edin saygılarımla herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
2gb 800 yanina 667 ram takarsan ikisi de 667 calisir.biostan 800 ayarlarsan ikisi de 800 calisir ama voltaj vermen gerekir karisik is.dual olmaz ve 667 ile 800 bir arada ben kullanmaya calismistim iyi olmuyor.cakisma yapabilir zaten 1gb 667 ile mavi ekran aliyormussun kullanma bence o 1gb rami.
öncellikle yardımın için çok teşekkür ederim.yalnız ben dual 2x1gb kullanıyordum.diğeri bozukmus ramlerin bende şu an sağlam bir 1gb ram var boşta :D ama takıyorum dediğin gibi sistemde donma oluyor hak veriyorum sana ocz marka 2gb 800 mhz iyimi dersin hocam?
dual çalışmayı iptal edip bir dene
ocz markası iyidir
Hocam dual çalışmadan kastın diğer 1gb lik rami çıkarayımmı ki onu çıkardım cvp aldıkdan sonra senden.yoksa dual çalışma bios dan ayarlanacak birşeymi.Kusura bakma cahilin halide bir başka oluyo :D
cevaplar için teşekkür ederim ama şu dual çalışma denilen olay bios dan mı oluyor yoksa başka bir şeymi bu buna da bir açıklık getirlirse çok berhudar olacağım
2 tane ram takarsan dual olur 3 tane takarsan olmaz bunun bios ayari yok.degisen bir sey de yok dual single dert edilecek bir sey degil.tek parca 2 gb 800 yanina mi 667 diyorsun?bosver bence 2 yeterli ve cakisma yapar o iki ram, ocz'yi kullan.
2 tane ram takarsan dual olur 3 tane takarsan olmaz bunun bios ayari yok.degisen bir sey de yok dual single dert edilecek bir sey degil.tek parca 2 gb 800 yanina mi 667 diyorsun?bosver bence 2 yeterli ve cakisma yapar o iki ram, ocz'yi kullan.
Teşekkür ederim hocam ilgin için.Bende öyle yaptım ve zaten dediğiniz şey doru çakışma olayı sistemde donma oluyordu her 40 snde bir.ilginç geldi.demek mhz tutarsızlığından meydana geliyor bu saolun...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme