Şimdi Ara

Ramlerde aşırı yüklenme sorunu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 tane 2 GB 1600 Mhz DDR3 Kingston Ram takılı olan bir PCye sahibim, bazı oyunları oynaerken belirli bir süre sonra ramlerden kaynaklanan takılmalar ve performans kayıpları yaşıyorum (özellikle Cities XL 2011 oyununda) ben bu Ramleri söküp yerine 2x2 GB 2000 Mhz bir kit alsam bu problem yine devam edermi yada elimde olanlardaki bu problemi nasıl düzelte bilirim,

Sistem Özellikleri,

Gigabyte X58A UD7 anakart
    Termaltek 875 Watt PSU
    MSI GTX 580 ekran kartı
    i7 950 3.02 Ghz işlemci
    Windows 7 32 bit işletim sistemi (64 bit kullanamıyorum ve kesinlikle kurmam aynı problem onda da var)
    3x2 GB 1600 Mhz DDR3 Kingston RAM

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Saygılar

• Problemin ramlerden kaynaklandığını nerden anladınız? Ayrıca biostan saat hızlarına bakıp bir kontrol edin derim. 2000 mHz lik kit alırsanız faydası olur ama benchmarkta 3 puan faydası olur gözle görülür bir artış olmaz ki x58 yongaseti 3 kanal ram destekler madem 32 bit kullanacaktınız neden 6 gb ram aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Problemin ramlerden kaynaklandığını nerden anladınız? Ayrıca biostan saat hızlarına bakıp bir kontrol edin derim. 2000 mHz lik kit alırsanız faydası olur ama benchmarkta 3 puan faydası olur gözle görülür bir artış olmaz ki x58 yongaseti 3 kanal ram destekler madem 32 bit kullanacaktınız neden 6 gb ram aldınız?

başta 64 bit kullanıcaktım ama baktım o işletim sisteminden bir fayda görmedim, sorun kesinlikle Ramden kaynaklı çünkü Ramlerdeki doluluk %86 yı buluyor, oyun veya herhangi bir uygulama esnasında ramler de ki ve işlemcideki yük oranını takip edebiliyorum mesela işlemci %9 u geçmezken RAM %86 yı buluyor, ekran kartında sıcaklık harici bir problem yok (ortalama 86 derece)

neyse işin özeti varmı bunun bir ayarı biostaki ayarlarada dokunmadım hepsi standart ayarlarda aşırtma konusunda bilgim yok onun için kurcalamadım yani teorik olarak okudum ama yapmaya cesaret edemiyorum :)

varsa eğer başka bir çözüm önerebilirmisin

• 1600 mhz in %86 sı değil ki dolan, 3.25 gb ın %86 sı. 2000 mhz ram alsan yine %86 sı dolacak. 64 bit işletim sistemi kurmanız lazımki ram den kaynaklı sıkıntılar geçsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

1600 mhz in %86 sı değil ki dolan, 3.25 gb ın %86 sı. 2000 mhz ram alsan yine %86 sı dolacak. 64 bit işletim sistemi kurmanız lazımki ram den kaynaklı sıkıntılar geçsin.

yani 64 bit kurmadan bu dertten kurtulma şansı yokmu, bu seferde 64 bitte sorun yaşıyorum bir çok programda sıkıntı çıkarıyor neyse varsa eğer bir tavsiyesi olan bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.