Şimdi Ara

Rampasız minibüs korsan sayılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belediyeler 7 Temmuz'a kadar engelli rampası yaptırmayan minibüslere 'korsan taşımacılıktan' para cezası kesecek. Minibüsteki yolculara da 216 lira ceza kesilecek

Tekrarı halinde ruhsat iptali gündeme gelecek. 7 yıl süre tanınmasına rağmen önlem almayan Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu 'ciddi mağduriyet oluşturur' diyerek düzenlemeye karşı çıkıyor.

Toplu taşıma hizmetlerinin özürlülerin erişimine uygun hale getirilmesi için tanınan yedi yıllık süre 7 Temmuz'da doluyor.

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriye Şarbak imzası ile tüm belediyelere "toplu taşıma hizmetleri" konusunda genelge yayınlandı.

Genelgeye göre, 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 sayılı kanunun geçici 3'üncü maddesine göre araçlarına 7 Temmuz 2012'ye kadar özürlü rampası veya asansör yapmayan minibüslerin çalışma ruhsatları iptal edilebilecek.

YOLCUYA DA CEZA

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kanunun 3'üncü maddesinin değiştirilmesini isteyerek, "Bu madde suçu günahı olmayan minibüsçü esnafının ciddi şekilde mağduriyetine yol açacak" dedi.

Minibüslere özürlülerin yararlanabilecekleri tertibatların ilave edilmesinin teknik açıdan mümkün olmadığını savunan Apaydın "Konu ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde yapılan toplantılara katılan Türkiye Standartları Enstitüsü Başkanlığı uzmanları, Otomotiv Sanayicileri Derneği temsilcileri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri huzurunda minibüs türü araçlarda, özürlülerin binip inebilecekleri tertibatın montajının veya ilavesinin yapılmasının teknik açıdan mümkün olmadığını açıkta belirtmişlerdir" dedi.

Son düzenleme ile çalışma ruhsatı iptal edilecek minibüslere polis "korsan taşımacılıktan" bin 950 lira para cezası kesecek ve aracı 60 gün trafikten men edecek. Minibüsteki yolculara da 216 lira ceza kesilecek.

OTOBÜSLER HAZIR MI?

Kanuna göre, belediye ve özel halk otobüsleri ve dolmuşların özürlülerin erişebileceği duruma getirilmesi gerekiyor. Yasanın uygulanıp-uygulanmayacağı tartışma konusu oldu. Zira birçok belediye otobüsünde bile özürlüler için rampa bulunmuyor.

Minibüslerin çalışma ruhsatlarını ise belediyeler veriyor. Belediyeler, 7 Temmuz'dan sonra özürlü rampası olmayan minibüslerin çalışma ruhsatını iptal edebilecek.

Ancak, aynı durumdaki kendi toplu taşım otobüslerine bir yaptırımları sözkonusu olmayacak. Bu durumun "çifte" standarda neden olacağı ve dava konusu yapılacağı ifade ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl engelli rampası bulunan 172 otobüs satın almıştı. Belediye manuel özürlü rampası bulunan erguvan renkli otobüslerin sayısını arttırmayı amaçlıyor.

Ancak, belediye sınırları içinde toplu taşıma hizmeti veren otobüs ve minibüslerin yüzde 98'inde engelli rampası bulunmadığı iddia edildi. (Bugün)

http://haber.gazetevatan.com/rampasiz-minibus-korsan-sayilacak/457499/1/Gundem

Arkadaşlar bilmiyorum uygulamaya konulur mu ama dikkat etmek lazım...

• O kadar para kazanıyorlar, yaptırsınlar. Ceza yiyeceksem ben de basamaksız dolmuşa binmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de 7 sene önce bu uyarı verilmiş yani yuh diyorum rampa kaç kere amorti ederdi kendini. (Dedikleri gibi teknik bir problem söz konusu değilse)
  • Hocam peki yolcularıda trafikten men edeceklermiymiş? Bizide kulaklarımızdan tutup çekiciye yükleyerek otoparka çekerler mi?
  • Aslında minibüsçüler için daha iyi olur. Adamlar nasılsa arabayı full doldurup kapıda da adam taşıyor. Şimdi o rampaya 2 yolcu daha atarlar
  • belediye otobuslerinde oran %2 iken belediyeler minibüslerin ruhsatlarını iptal edecekmiş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 13 Haziran 2012; 13:29:36 >
  • Yolcuların ne suçu var onu anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Minibüslerin kaldırılması sanırım çoğu İstanbullu için çok güzel olur ama böyle saçma nedenlerden dolayı olmaz. Burda yazdığı gibi gerçekten ayrımcılık olur ama yine de minibüsler kaldırılırsa çok güzel olur.
  • Bu demek oluyor ki, minibüsler kalkmıyor. Daha geçen gün 4 kişiyi biçti bu minibüsler ve hiç yaptırım yok.
  • Nerede bir aptallik bizim ulkemizde icat oluyor.

Yolcu rampa mi soracak minibuscuye, zaten soforler it, ugursuz.

Hadi onu gectim hangi tekerlekli sandalyeli vatandas minibuse biner?
    insanlar camlardan tasiyor.bazen sigabilmek icin kapi acik gidiliyor.

oturup salak salak seyler icat ediyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TüplüveÖfkeli

Aslında minibüsçüler için daha iyi olur. Adamlar nasılsa arabayı full doldurup kapıda da adam taşıyor. Şimdi o rampaya 2 yolcu daha atarlar

sabah sabah iyi güldürdün hocam

• quote:

Aslında minibüsçüler için daha iyi olur. Adamlar nasılsa arabayı full doldurup kapıda da adam taşıyor. Şimdi o rampaya 2 yolcu daha atarlar

Hocam sendede minübüsçü ışığı gördüm.
  • Pardon topkapı'ya gidecektim ama aracınızda rampa var mı, eğer yoksa binmeyeceğim :)
  • Minibüste engelli rampası nasıl olcak ya? Magirusun kapısından şişmanlar bile zor geçiyor, neresine yapılacak rampa?
  • Minübüzçü olsam ceza yesem direk avukat arkadaşıma verir zevkine dava açtırırım.Hiç bir hukuksal dayanağı yok.nedemek yani korsan? Adamın vergi matrahı ruhsatı kayıdı kuydu olduktan sonra hukuk dışı bi uygulamayla ceza kesemez.Keseceği ceza kardeşim biz bir tebliğ yayınladık şu şu tarihe kadar araçlar şu standartlarda olmazsa şu yasaya dayanarak şu işlemi yaparım der o ayrı.

Ama korsan nedemek çok saçma.Birde yolcuya ceza kesecekmiş ki o dahada saçma.Onunda mantığı korsan minübüs kullanmış olmak.Yani aslında korsan değil ama korsan minübüse binmiş olmak.Birileri çok fena saçmalamaya başladı

Bu arada uygulama engelli vatandaşlarımız için güzel bir uygulama desteklerim ama bu iş böle saçma sapan hukuk dışı bir şekilde olmaz.

Bir tebliğ yayınlanır duyuru yapılır
    Tarih konulur süre verilir
    K.H.K (kanun hükmünde kararname) hazırlanır Bakanlar kurulunca yasalaştırlır
    O tarihten sonra denetim başlar
    Hatta bu sistemi yapmayan araçlara muayne onayı verilmez
    Trafikte cezai işlem ve gerekirse bağlama yapılır

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Minübüzçü olsam ceza yesem direk avukat arkadaşıma verir zevkine dava açtırırım.Hiç bir hukuksal dayanağı yok.nedemek yani korsan? Adamın vergi matrahı ruhsatı kayıdı kuydu olduktan sonra hukuk dışı bi uygulamayla ceza kesemez.Keseceği ceza kardeşim biz bir tebliğ yayınladık şu şu tarihe kadar araçlar şu standartlarda olmazsa şu yasaya dayanarak şu işlemi yaparım der o ayrı.

Ama korsan nedemek çok saçma.Birde yolcuya ceza kesecekmiş ki o dahada saçma.Onunda mantığı korsan minübüs kullanmış olmak.Yani aslında korsan değil ama korsan minübüse binmiş olmak.Birileri çok fena saçmalamaya başladı

Bu arada uygulama engelli vatandaşlarımız için güzel bir uygulama desteklerim ama bu iş böle saçma sapan hukuk dışı bir şekilde olmaz.

Bir tebliğ yayınlanır duyuru yapılır
    Tarih konulur süre verilir
    K.H.K (kanun hükmünde kararname) hazırlanır Bakanlar kurulunca yasalaştırlır
    O tarihten sonra denetim başlar
    Hatta bu sistemi yapmayan araçlara muayne onayı verilmez
    Trafikte cezai işlem ve gerekirse bağlama yapılır

hocam amaç rampa değil işte, eğer rampa olsa, belediye otobuslerinin halen %98 inde bu rampadan yok, önce kendi söküklerini dikerlerdi, amaç minibüs plaka fiyatlarını düşürüp çok düşük fiyata onlarca plaka almak, tıpkı eskiden taksi plakalarına yaptıkları gibi ! ! ama esnaf bu hareketleri iyi ezberledi artık ne amaçla olduğunu biliyor, geçenlerde minibüslerin hepsi kalkacak denildiği halde kimse satmadı plakasını... millet varını yoğunu ömrünün birikimini yatırıyor birkaç aile toplanıp plaka alıyorlar, bazıları ise düşük fiyata onlarca plaka alıyor sonra piyasa tekrar yukarı çıkıyor, amaç yetimin garibanın hakkını yemek, bunu yaparken ya allah bismillah demek.... bu yazıları burada fazla tutamayacağım bir iki gün içinde değiştireceğim... çünki hoşlarına gitmiyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

quote:

Minibüse ne zaman binsem para taşımacılığı yapıyorum zaten bir sonraki safhasında "şoför bey müsait bir yerde iner misiniz?" demeyi düşünüyorum

• Yolcuya 216 lira ceza!!! O minibüste 20 kişi olsa 4320 TL yapıyor. Bir memur 20 minibüs çevirse iyi para valla...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

quote:

Minibüse ne zaman binsem para taşımacılığı yapıyorum zaten bir sonraki safhasında "şoför bey müsait bir yerde iner misiniz?" demeyi düşünüyorum

Onun için ben mümkün olduğunca ön taraflara oturmuyorum yoksa aynı durum oluyo

• Minibüsle 1.5 liraya gidilen yere taksi 6 lirayla gidiyorsa ve taksiyi seçmek yerine minibüse binen insana 216 lira ceza kesersen ecelin yakındır. Türkiye'de bu zor yani.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.