Şimdi Ara

RANGE ROVER EVOQUE COUPE 2.0SI4 UZUN DÖNEM KULLANICI DEĞERLENDİRMESİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
5
Favori
21.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Podgoritsa

Aracın ön çamurlukları plastik zaten hocam, bildigimiz tampon plastiği gibi plastik; sertleştirilmiş vesaire değil dolayısıyla değişse de, boyansa da araçta değer kaybı oluşturmuyor aslında

Alıntıları Göster
    Cliolar gibi, anladım hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Hocam elinize sağlık. Hayalini bile kuramayacağım bir araç olmasına rağmen okudum :) "Sorun" olarak ifade ettiğiniz tek noktayı trim sesi olarak çıkardım ben eğer kaçırmadıysam. Güle güle kullanın.

Not: Bakım fiyatı bu seviye bir araç için çok iyiymiş. Dandik çöp B segmentler bile artık yetkilide 1300-1500 TL den bakım fiyatı ödüyor.
    Merhaba;

Umarım daha iyilerine sahip olabilecek bir konuma gelirsiniz kısa zaman içinde, daha önce de dediğim gibi bu araç çokta üst seviye değil.

İyi dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim
  • İnceleme yazısı için çok teşekkür ederiz.

Benim kendi görüşüm bu fiyatlara güzel temiz bir F10 almak yönünde olur.Sıfır satılırken de,ikinci el satılırken de aynı fiyattalardı.Tabii karşılaştırma çok anlamsız ama ben bir türlü sevemedim şu Evoque'u.Discovery,Sport,Vogue harici Land Rover almam diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oozgur16

İnceleme yazısı için çok teşekkür ederiz.

Benim kendi görüşüm bu fiyatlara güzel temiz bir F10 almak yönünde olur.Sıfır satılırken de,ikinci el satılırken de aynı fiyattalardı.Tabii karşılaştırma çok anlamsız ama ben bir türlü sevemedim şu Evoque'u.Discovery,Sport,Vogue harici Land Rover almam diye düşünüyorum.

Merhaba;

Konuya olan ilginiz için teşekkür ederim. Fakat eşim aracı kullandığı için F10 pek uymayacaktı zaten kendisi de istemiyordu kışların çetin geçtiği bir bölgede yaşadığımız ve oturduğumuz sitenin yüksekte olması sebebiyle 4X4 altı yerden yüksek bir araç olması da şartlar arasındaydı, şahsi fikrim bu şartlar altında o fiyatların daha altına alınacak Q5 makul olur bir bayan için fakat maalesef beğendiremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Podgoritsa

Merhaba;

Konuya olan ilginiz için teşekkür ederim. Fakat eşim aracı kullandığı için F10 pek uymayacaktı zaten kendisi de istemiyordu kışların çetin geçtiği bir bölgede yaşadığımız ve oturduğumuz sitenin yüksekte olması sebebiyle 4X4 altı yerden yüksek bir araç olması da şartlar arasındaydı, şahsi fikrim bu şartlar altında o fiyatların daha altına alınacak Q5 makul olur bir bayan için fakat maalesef beğendiremedim.

Alıntıları Göster

Kararı içişleri bakanı aldıysa bize sonsuz saygı duymak düşer RANGE ROVER EVOQUE COUPE 2.0SI4 UZUN DÖNEM KULLANICI DEĞERLENDİRMESİ Ben 2012 ve üzeri X3 ü de çok seviyorum bu sınıfta.Sanırım biraz BMW fanatikliğim var RANGE ROVER EVOQUE COUPE 2.0SI4 UZUN DÖNEM KULLANICI DEĞERLENDİRMESİ 

• Güzel inceleme ve üslubunuz da çok iyi. Kibar nazik alçakgönüllü insanlar forumu bırakın gerçek hayatta baya azaldı. Bu yüzden dolayı size teşekkür ediyorum. Araç hakkında pek bir bilgim ve soracağım bir şey yok ama bunu yazmak istedim.
  • Güzel inceleme ve üslubunuz da çok iyi. Kibar nazik alçakgönüllü insanlar forumu bırakın gerçek hayatta baya azaldı. Bu yüzden dolayı size teşekkür ediyorum. Araç hakkında pek bir bilgim ve soracağım bir şey yok ama bunu yazmak istedim.
  • Güzel anlatım tebrik ederim. Bence sizde bir youtube kanalı açın :)
  • @A NEW LİFE

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aslında olması gerektiği gibi davranıyorum, sadece son dönemlerde insanların tavırları ciddi anlamda değiştiği için kibar ve nazik olarak algılıyoruz çevremizdeki en normal insanı bile.

@TIGERSHARK

Merhaba; yorumunuz için teşekkür ederim fakat Youtube hala bana uzak, zaman olarak işlerimi ayarlayamıyorum. Büyük ihtimal videoyu çeksem bile düzenlemesi yarım kalır, onu da yapsam bile yayınlamam çok uzun süre alır araya bir sürü iş girer diye çekimser davranıyorum. Belki bir gün deneyebilirim ama :)

• Üstat selam.

2012 Sİ4 evoque aldım kızıma.

60.000 km de "0" ayarında, hasarsız, tramersiz-çok temiz kullanılmış

Araç çok keyifli, Michelin PS4 lastikler ile de çok değişti konforu.

Sizce bu araç önümüzdeki senelerde ne gibi sorunlar çıkarır?

Baş edemeyeceğim sorunlar beklenir mi 10 seneye yaklaşan bu arabada (motor değişimi, diğer kronik sorunlar vb).

Yoksa iyi bir bakımla uzun seneler binilebilir mi?

• cismail C kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Kızınıza aracı hayırlı olsun.

Benim araçta zamanında yetkili servisten aldığımız Pirelli’ler var maalesef o yüzden çok keyifsiz kullanımı.

Gözünüzü korkutmak istemem ama şahsi kullandığım 4 farklı Range Rover’dan sonra edindiğim tecrübe maalesef sağlam bir Range Rover olmadığı yönünde. Siz ne kadar iyi bakım yaparsanız yapın, isterseniz her bin kilometrede bir yetkili servise sokun yine de eğer bir Range Rover arıza çıkartmak istiyorsa çıkarır. Ben İstanbul Borusan’dan geçen yıl Velar almıştım, aracı bayiden çıkartıp Kayseri’ye gelirken kısıtlı performans gibi bir uyarı verdi. Yaklaşık 8 aylık bir macera sonunda aracı nihayet düzelttiler hemen ardından sattım.

Konuda bahsettiğim gibi bu aracı eşim için aldım, özellikle ford motorlu olmasından dolayı tercih ettim fakat ben yine de yolda bırakacak korkusuyla asla kullanmıyorum eşimin aracını. Bahsettiğim gibi daha önceki tecrübelerim bende bir yan etki bıraktı. Lakin simdiye kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık, belki de Range Rover grubundaki en sağlam araç Evoque’dir :)

• Çok iyi anladım-en iyisi uzun yol değil de şehir içi sürüş o zaman olası bir arıza vs için.

Bu kadar detaylı ve de hızlı geri dönüşünüz için çok çok teşekkürler.

Bu forumda çok da görmediğim "nezaket" için de ayrıca içtenlikle tebrikler.

• cismail C kullanıcısına yanıt
    Estagfirullah elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur.

Nezaket konusuna gelince sadece insan gibi yaşamaya çalışıyorum ama belirttiğiniz gibi forumdaki bir çok kişi bu konunun zıttı yönde ilerliyor yine de ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
  • Yeni kasa Evoque hakkında ne düşünüyorsunuz?

2 farklı motorla satılıyor.

1) 1.5, 160 hp, 3 silindir, Ingenium (önden çekişli) (satışta)

2) Bir de buna ek elektrikli motorlu olan model P300e: 309 hp (4X4) (şu anda satılmıyormuş)

Uzunluk ve genişlik 2cm artmış.

Yükseklik 5 cm artmış.

Çok şık görünüyor.

Fiyatlar 1 milyon ve de üzerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: cismail

Yeni kasa Evoque hakkında ne düşünüyorsunuz?

2 farklı motorla satılıyor.

1) 1.5, 160 hp, 3 silindir, Ingenium (önden çekişli) (satışta)

2) Bir de buna ek elektrikli motorlu olan model P300e: 309 hp (4X4) (şu anda satılmıyormuş)

Uzunluk ve genişlik 2cm artmış.

Yükseklik 5 cm artmış.

Çok şık görünüyor.

Fiyatlar 1 milyon ve de üzerinde.

Şubat ayında yeni kasa Evoque almak gibi bir niyetim vardı, özellikle P300e modeli için Mart ayının sonuna kadar bekledim araç geldiğinde sağolsun Esenboga Borusan’daki arkadaşlar haber verdiler fakat aracı görmek için Ankara’ya gittiğimizde eşim beğenmediğinden dolayı vazgeçtik.

İşin açığı bende pek beğenmiyorum 2018’den sonraki Range Rover’ları. Bence eski heybeti yok özellikle farlara yapılmış karartmalar biraz daha oyuncak gibi bir görüntü vermiş. 23 Mart tarihinde R Dynamic S için 1.074.000 TL liste fiyatı vardı, sadakat indirimi vesaire derken 980.000 TL gibi bir fiyata düştüler yalnız benim aracımdaki donanımlar yeni kasada yoktu. Bizim için önemli özelliklerden birisi ısıtmalı direksiyon ve iyi bir ses sistemi olması ama maalesef yeni kasada bu özelliklere sahip bir Evoque P300e bulamadım. Almaktan vazgeçtiğimiz aracın fotoğrafını da ekleyeyim ;

RANGE ROVER EVOQUE COUPE 2.0SI4 UZUN DÖNEM KULLANICI DEĞERLENDİRMESİ

Bence şu an Land Rover grubunda alınabilecek en mantıklı araç Defender. Korkularım olmasa Defender almaya niyetliyim ama sütten ağzım yandığı için tedirginim

• Aynen.

Özellikle önden çekişli 1.5 kasanın (0-100: 10 saniye, 1700 kg araç) klasik off-road kapasitesinden çok ödün vermiş olacağını düşünüyorum. Yollarda sayısı her gün artan yüksek SUV'lardan bir farkı (fiyatı dışında) kalmamış artık.

PHEV olan kasa çok ilgi çekici ama onu da satmıyorlarmış şu anda.

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt

@Podgoritsa Üstadın çok ayrıntılı rehberine çok ufak bir kullanıcı yorumu eklemek isterim.

Kızım yurtdışına gidince arabayı deneme fırsatı buldum.

İzlenimlerim:

1) 240 beygiri kalkışta değilse de 70-80'den sonra biraz daha hızlanınca gerçekten hissediyorsunuz. Araç da hafif olduğu için uzun yolda OK gibi gidiyor-ara hızlanmalar müthiş. G30 kullanıcısı olarak sürekli dört çeker sürüşten ve de yukardan yolu izleme keyfinden çok etkilendim. 200-210 civarında bile yol tutuş inanılmaz.

2) 120'den sonra ses alıyor çoğu araba gibi ama Meridyen ses sistemi olağanüstü-azcık açınca ses falan kalmıyor.

3) Yine @Podgoritsa nın dikkatleri ile direksiyon ısıtmanın nerede olduğunu buldumRANGE ROVER EVOQUE COUPE 2.0SI4 UZUN DÖNEM KULLANICI DEĞERLENDİRMESİ . Kışın çok işe yarayacaktır.

4) F1 viteslerle denemeler yaptım. Manuelin de çok ayrı bir keyfi var. Bu arabaya da tam yakışan bir özellikmiş.

5) Biraz kurcalayınca "Kum" arazi modunda aracın inanılmaz bir "Launch Kontrol" ile kalktığını da öğrendim. Kalkışta çok arabayı üzer. Videolarda 0-100 bu modda 7 saniyenin de altında, ben ölçmedim ama çok farklı gerçekten.

6) Yakıt tüketimine gelince uzun yolda 100 sabit hızda 8-9'a kadar indi. Daha da fazla ineceğini zannetmiyorum. Sürekli 4 çeker, 6 vites 240 beygir aracın.

7) şehir içi tüketimi ise başta çok yüksek 24-25 ile başlıyor ama 20-25 dakika sürüşten sonra 11-14 arası bandında gidip geliyor.

8) İzlenimlerim özetle böyle.

• Merhaba, güncel servis fiyatları ne kadar özel yada yetkili servis için
  • Evoque’da incontrol Apps uygulamasini kullanan var mi hic
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.