Şimdi Ara

Rankede girme süresi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Watermooon

Çok sıkıntılı yani desenize...
    Ben birde bir arkadaşım var o 20 . seviye. Birlikte oyuna gireceğiz. ben ona suppluk yapıyorum . oyunu sadece ikimiz taşımamız gerekirse hangi rolleri üstlenmeliyiz? ben supportluk dışında pek iyi değilim. adcde bile mana sıkıntısı çekiyorum :D:D

adc oynayamıyorsan soloyu öneririm tek taşıman gerekirse
  • quote:

Teşekkür ederim^^ oyuna bugün giremem sanırım ama girdiğimde ekleyeceğim tr de iseniz^^

Evet TRdeyim.

Oyun taşıma açısından en iyi kombinasyon adc + jungler dır ama lvlin jungle için müsait değil. O yüzden adc + mid lane en uygunu olur diye düşünüyorum.
  • Entropi Canavarı kullanıcısına yanıt
    Mid lane de hiç sevmiyorum^^ neyse anlaşılan deneyerek öğreneceğim. başlangıç olarak ahri deneyeyim bu haftada ücretsiz. iyi oynayabilirsem mid lane i güzel ama yapmakta şüpheleniyorum. Birde yapamazsam herkes beni mid or trollolololoo sanacak :(

Benim adc olarak oynadığım düşünülürse hangi adc daha yararlı bu patchde ? ezrealı geçen hafta denedim oyunun başında iyiydim ancak sona doğru üstüme zıplayan (lee sin ) gibi bir hero yüzünden çok rahat edemedim:D e skili çok işime yaramıştı. Bu hafta dreeyyyvıııın var . önerirmisiniz?(sorularımla bunalttım farkındayım ,üzgünüm) bu son sorumdu ^^
  • quote:

Mid lane de hiç sevmiyorum^^ neyse anlaşılan deneyerek öğreneceğim. başlangıç olarak ahri deneyeyim bu haftada ücretsiz. iyi oynayabilirsem mid lane i güzel ama yapmakta şüpheleniyorum. Birde yapamazsam herkes beni mid or trollolololoo sanacak :(

Benim adc olarak oynadığım düşünülürse hangi adc daha yararlı bu patchde ? ezrealı geçen hafta denedim oyunun başında iyiydim ancak sona doğru üstüme zıplayan (lee sin ) gibi bir hero yüzünden çok rahat edemedim:D e skili çok işime yaramıştı. Bu hafta dreeyyyvıııın var . önerirmisiniz?(sorularımla bunalttım farkındayım ,üzgünüm) bu son sorumdu ^^

Burası forum. İstediğin kadar soru sorma hakkına sahipsin. Yeter ki kendini zeki zanneden troll arkadaşlardan olma.

Hangisi daha yararlı kavramı pek yok lolde. Draven biraz zordur başlangıç için. Caitlyn tavsiye ederim sana. ADC isen kırılgansın ve lee nin qsuna yakandıysan çok şansın yok. Bunu bilip buna göre oynamaya da profesyonellğie giden adımlar diyoruz.

• Stream izle normal gir stream izle normal gir stream izle normal gir...
    peki çok teşekkür ederim^^ oyuna girince sizi ekleyeceğim hemen =)anlayışınız için de ayrıca teşekkür ediyorum
  • Valoran kullanıcısına yanıt
    bildiğiniz sağlam yayın yapan biri varmı? Şuan online olan yada?
    Benim bildiğim birtek siv var o dayayın yapmıyormuş artık sanırım.birde o trollüğüne oynuyormuş öyle duydum . (trollük derken leblancla ilgili videolarında anlaşılıyor :D millet nolduğunu anlamıyor ciddi oynasa nasıl olur düşünemiyorum :D)
  • Tek lane'e odaklı kalma.O zaman kaybetme olasılığın yükselir.Bütün lanelere alış ondan sonra gir.Ben alışmadan girdim Bronze 2 de başladım (East Pişmanlıktır)
  • falconn12 kullanıcısına yanıt
    herkes bunu söylüyor^^ bende öyle yapacağım anlaşılan. support dışında pek iş göremiyorum ama izleyerek öğreneceğim napalım ^^
  • ben 180 winim varken girdim şuan normal game de 310 rankedda 440 winim var gold 5im

yani: win önemli değil
  • Peki birşey sormak istiyorum bu win lose oranı nasıl birşey tam olarak?
    normal oyun için ayrı
    dereceli için ayrımı
    yoksa sadece normal için mi var?
    dereceliye başlayınca 0 lanacakmı ?
  • elyhx kardeşim ilk 10 maçta Win Lose oranın ve Winin etkiliyor. full ranked girmişsin tabi buda bi cesaret ister ama bence 300winden aşağı ve w/l +15 olmadan girme derim.
  • Yorumları okudum ama atladığım kısımlar oldu yine de toparlayarak bazı arkadaşların dediklerini bende birkaç şey söylemek istiyorum.
    Oyunu neden oynadığına karar ver önce. Ranked dediğin şey çokta önemli değil eğer arkadaşlarınla beraber oynamaktan zevk alıyorsan onlarla oyna. 3 arkadaş başladık oyuna ranked girince birimiz dışarıda kalacağından hiç ranked oynamadık ilk 2 sezon. eskisi kadar sık bir arada olmadığımız ve oyuna başlayan arkadaş sayımız çok arttığı için bu sene girdik ranked'a. ve Adım adım ait olduğumuz eloya doğru hızlıca gidiyoruz. zamanında normal oyunlarda da 3 kişi beraber olmanın verdiği tadı aldık. hiçbir ranked isteği duymuyorsun zaten burada dolaşan derece ile hava yapmaya çalışan tipleri boşver önemli olan eğlenmek ise.

Eğer biraz profesyonel amacın varsa ya da oyunda sıralamalarda üstte olmaktan haz ediyorsan durum ayrı tabi. O zaman sürekli stream izle vs. kendini geliştirece ekstra etkinliklerde bulun araştır kesinlikle. Fakat ranked'a erken girmen sana hiçbir katkıda bulunmaz.Kuzenim de bizimle yakın zamanda başladı oyuna o daha çok ranked oynadı 2000 dereceli oyunu vardır fakat yine belirli bir yerde sabit kaldı yani ha ranked ha normal game hakkettiğin yer neyse oraya gelirsin. bunu 2000 ranked atarak ta belirleyebilirsin. yada girip normal oyun atarsın tecrübenle hızlıca yüksek konuma yerleşirsin senin için değişen birşey olmaz.

Gelelim oyun içinde tecrübeni nasıl anlarsın. Kendine güvendiğini söylüyorsun fakat bu oyun o kadar kapsamlı bir oyun ki. Bunların bir çoğuna hakim olmak için gerçekten çok fazla süre gerekiyor. Fakat bir aşamayı hallettiğinde kendini herşeyi eh işte biraz öğrendin zannediyorsun bi bakıyorsun sonra peehh meğersen öğrenecek çok şey var diyorsun. 3-4 aylık oyuncu olan arkadaşlarım ara ara gelip öğrendiklerini düşünüyorlar gelip beraber bir oyun giriyoruz. Malesef etkisiz kalıyorlar sonra . Eşleştirme sistemi olduğu için hep sana kendi seviyende adamlar veriyor. Arka arkaya bir kaç oyun başarılı olunca malesef hepimiz bu hataya düşüyoruz ve daha yüksek seviyenin var olabileceğini gözden kaçırıyoruz.

Bunu şöyle bir örnekle açıklayayım bir de. Mesela oyuna ilk başladığımızda hero kontrolünde zorlanırız,fightlarda kendimizi kaybederiz vs. fakat ısınınca aha ben bu işi kaptım deriz bir seviye atlarız sonra gelir cs almak vs. dert olur onları hallederiz bu sefer skill tutturma(skill shotlarda) gelişmek olduğunu anlarız . tam biz herşeyi biliyoruz deriz rakibe skill ıskalatma gibi bir kavram olduğunu farkederiz ve buna yönelik oyunculuğumuzu geliştiriz. başta herşeyi hero kontrolü sanarken olay nerelere gelir :) Bu yüzden tam bir rakam vermek zordur fakat bu tarz kavramların hepsine sahip olmak için beklemeni tavsiye ederim. Ki olay bundan sonra ayrı ayrı lane ittirme yok rakip baron alırken senin takımından biri kuleleri alır sen rakibe ölüm pahasına base atmasını engellersin gibi. strateji oyunlarına kadar yolu var. Bunların da tam bir anlatımı hiçbir yerde yok kendini geliştirdikçe ,, stream izleyip yüksek kalite oyunlarda neler döndüğünü gördükçe keşfedersin bunları.

özetle kafana takma ranked olayını, eğer kendini geliştirsen ranked'a girdiğinde biraz da şansla kısa sürede ait olduğun lige çıkarsın.bunu uzun zamanda yapmana gerek yok . işin içinde derece,sıralama olduğu için kendi canını sıkarsın

• quote:

Peki birşey sormak istiyorum bu win lose oranı nasıl birşey tam olarak?
    normal oyun için ayrı
    dereceli için ayrımı
    yoksa sadece normal için mi var?
    dereceliye başlayınca 0 lanacakmı ?

sorunu şimdi gördüm. evet ayrı tutuluyor win lose'ları normal ve ranked'ın.

Ranked'ta ilk oyunlarında değişim hızlıdır zaman geçtikçe yavaşlar bir süre sonra çok ağırlaşır, atıyorum silver 5'e yerleştin ilk oyunlarında 10 win ile silver 1'e çıkabilirsin. Fakat 500 oyun atmış bir adam hiç kaybetmeden 30-40 win falan alması lazım ki çıkabilsin.

Zaman geçtikçe seni bir yere sabitliyor orada kalıyorsun çok yavaş çıkıyorsun
  • Valla gözlerim doldu forumun şu halinden. Herkes yardımcı olmaya çalışıyor troller yok filan.

Bu arada oyunda pek çok kişi ekliyor beni forumda filan nick verdiğim için, oyuna girince bana kendini tanıtır mısın? Tanıyamıyorum kimseyi sonra herkese soruyorum dhden misin dh den misin diye. @Watermooon
  • 400 Win en az. Ve stream izlemen gerekiyor. Yoksa Bronze'dan başka yerleşeceğin bir şey düşünemiyorum. Bronzedayken de ranked oynamanla normal game oynaman arasında bi fark olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jitanx

Yorumları okudum ama atladığım kısımlar oldu yine de toparlayarak bazı arkadaşların dediklerini bende birkaç şey söylemek istiyorum.
    Oyunu neden oynadığına karar ver önce. Ranked dediğin şey çokta önemli değil eğer arkadaşlarınla beraber oynamaktan zevk alıyorsan onlarla oyna. 3 arkadaş başladık oyuna ranked girince birimiz dışarıda kalacağından hiç ranked oynamadık ilk 2 sezon. eskisi kadar sık bir arada olmadığımız ve oyuna başlayan arkadaş sayımız çok arttığı için bu sene girdik ranked'a. ve Adım adım ait olduğumuz eloya doğru hızlıca gidiyoruz. zamanında normal oyunlarda da 3 kişi beraber olmanın verdiği tadı aldık. hiçbir ranked isteği duymuyorsun zaten burada dolaşan derece ile hava yapmaya çalışan tipleri boşver önemli olan eğlenmek ise.

Eğer biraz profesyonel amacın varsa ya da oyunda sıralamalarda üstte olmaktan haz ediyorsan durum ayrı tabi. O zaman sürekli stream izle vs. kendini geliştirece ekstra etkinliklerde bulun araştır kesinlikle. Fakat ranked'a erken girmen sana hiçbir katkıda bulunmaz.Kuzenim de bizimle yakın zamanda başladı oyuna o daha çok ranked oynadı 2000 dereceli oyunu vardır fakat yine belirli bir yerde sabit kaldı yani ha ranked ha normal game hakkettiğin yer neyse oraya gelirsin. bunu 2000 ranked atarak ta belirleyebilirsin. yada girip normal oyun atarsın tecrübenle hızlıca yüksek konuma yerleşirsin senin için değişen birşey olmaz.

Gelelim oyun içinde tecrübeni nasıl anlarsın. Kendine güvendiğini söylüyorsun fakat bu oyun o kadar kapsamlı bir oyun ki. Bunların bir çoğuna hakim olmak için gerçekten çok fazla süre gerekiyor. Fakat bir aşamayı hallettiğinde kendini herşeyi eh işte biraz öğrendin zannediyorsun bi bakıyorsun sonra peehh meğersen öğrenecek çok şey var diyorsun. 3-4 aylık oyuncu olan arkadaşlarım ara ara gelip öğrendiklerini düşünüyorlar gelip beraber bir oyun giriyoruz. Malesef etkisiz kalıyorlar sonra . Eşleştirme sistemi olduğu için hep sana kendi seviyende adamlar veriyor. Arka arkaya bir kaç oyun başarılı olunca malesef hepimiz bu hataya düşüyoruz ve daha yüksek seviyenin var olabileceğini gözden kaçırıyoruz.

Bunu şöyle bir örnekle açıklayayım bir de. Mesela oyuna ilk başladığımızda hero kontrolünde zorlanırız,fightlarda kendimizi kaybederiz vs. fakat ısınınca aha ben bu işi kaptım deriz bir seviye atlarız sonra gelir cs almak vs. dert olur onları hallederiz bu sefer skill tutturma(skill shotlarda) gelişmek olduğunu anlarız . tam biz herşeyi biliyoruz deriz rakibe skill ıskalatma gibi bir kavram olduğunu farkederiz ve buna yönelik oyunculuğumuzu geliştiriz. başta herşeyi hero kontrolü sanarken olay nerelere gelir :) Bu yüzden tam bir rakam vermek zordur fakat bu tarz kavramların hepsine sahip olmak için beklemeni tavsiye ederim. Ki olay bundan sonra ayrı ayrı lane ittirme yok rakip baron alırken senin takımından biri kuleleri alır sen rakibe ölüm pahasına base atmasını engellersin gibi. strateji oyunlarına kadar yolu var. Bunların da tam bir anlatımı hiçbir yerde yok kendini geliştirdikçe ,, stream izleyip yüksek kalite oyunlarda neler döndüğünü gördükçe keşfedersin bunları.

özetle kafana takma ranked olayını, eğer kendini geliştirsen ranked'a girdiğinde biraz da şansla kısa sürede ait olduğun lige çıkarsın.bunu uzun zamanda yapmana gerek yok . işin içinde derece,sıralama olduğu için kendi canını sıkarsın

teşekkürler herşeyden önce yanıtınız için .
    bizde aslında 4 kişiyiz. ancak 2 si bizden çok öndeler ve ben onları pek tanımıyorum. oyunda oynarız birlikte ama yeni tanıştığım için pek uyumlu değiliz. O yüzden sadece ikimiz giriyoruz arkadaşımla. diğerlerini o da çok çağırmıyor oyunlara =). eğlenmek için oynuyorum ama eğlencenin yanısıra kendimide bi yerde iyi olduğumu göstermek istiyorum.

Profesyonel bir amacım yok ancak tabiki kendimi biraz(sadece birazcık =) ) üstte görmek elbetteki isterim. Stream izlemeye çalışıyorum ancak bildiğim sağlam yok hiç . soruyorum buradakilere ama henüz göremedim=) .Haklısınız uzatmaya çalışıyorum tabiki normal oyunlarımı tecrübemi daha iyi yerlere getirmeyi umarak normal atıyorum. ancak derecelinin ortamını merak ediyorum. Yani okuduklarımız falan. günde 3-4 kere oyuna girebilen biriyim o yüzden kararsız kalıyorum . yoksa günde 5-6 saat açık olsam hiç acele etmem dereceli konusunda...

O konuda tabiki haklısınız. Ancak (tamam ilk yorumumda biraz o şekilde yazmış olabilirim doğrudur) bugüne dek girdiğim oyunları kaybetmedim hesabımda.sadece winlerim var şimdilik lose 0 .ben 6 iken karşıma gelen 14-13 seviyedeki insanları ezici bir şekilde geçmem benim moralimi iyi yapıyor ama tabiki 30 seviye bir insanla aramda uçurumlar olduğunun farkındayım=) ki zaten tr serverinda olduğum için ciddi oynamayan oyuncularada karşı olabiliyorum.haklsınız belkide kibirlenmiş olabilirim biraz^^

Örneğinizde haklısınız . Belki her gün belki her saat yeni keşfettiğim birşey oluyor.Bahsedilen konuyu farketmiş bile olsam tam yapamadığımı görüyorum bazen.Bu konularda gelişmeliyim. örn:rakibin skillshotunu ıskalamasını sağlama. örneğin bu olayı ezrealda yaptım dün ancak 4 tanesinden 2 sinde oldu sadece. her konudan azar azar değilde tamamen yapana kadar girmemeliyim sanırım sizin örneğinizle farkına vardım bunun. Dereceli hata kabul etmiyor. 2 gün erken başlamak yerine 10 gün sonra başlayayım 1 ay uzamasın olay =)

Herşey için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız benimde yukarıda yazdıklarımın içinde küçük sorularım çıktı sormak isterim=)
    1- Skillshotu kaçırma olayını daha rahat nasıl yapabilirim? zikzak çizerek mi yürümeliyim ? ezrealda örneğin e skilini gittiğinim yerin arkasına atıp yarı canla adamı kestiğim oluyordu. Nasıl daha rahat skillshotlardan kaçarım?
    2-Oyunda bahsedilen bir laf var. Pozisyon almayı öğrenmekle ilgili. Nedir bu pozisyon olayı?Bir yorumda gördüm pozisyon olayını öğrenmek istiyorsan akali oyna dedi. bu olayı biraz bahsedebilirmisiniz(biliyorum üstte yazılanlarla biraz ilişkisiz oldu ^^)
    3- ve son sorumda bildiğiniz sağlam stream yapan kişilerin linkleri. Ben oyunda yeni olduğumdan pek bilmyorum vede izlemem gerekiyor. önerdiğiniz birisi varsa elbetteki takip etmek isterim =)

şimdi son yorumunuzada göz attım. hiç kaybetmeden 30-40 wini yapmak bence mümkün olmaz.Yani çok zor olur. O seviyeye gelince bile o geçilmesi gereken win kadar maçı azaltma şansımız neye bağlıdır? diyelimki 500 win aldık artık 2-3 puan geliyor (40 win yapmamız gerek yani) ama o da çok zor geliyor ve 1 oyun kaybedince 10 puan düşüyoruz diyelim. bu 2-3 puanı nasıl yükseltiriz?

Tabiiki elbette ^^ ekleyince tanıtırım sizede . dediğim gibi ancak bugün girebileceğimi sanmıyorum^^ zaten sizde haftasonu gireceğinizi söylediniz =)
  • quote:

Herşey için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız benimde yukarıda yazdıklarımın içinde küçük sorularım çıktı sormak isterim=)
    1- Skillshotu kaçırma olayını daha rahat nasıl yapabilirim? zikzak çizerek mi yürümeliyim ? ezrealda örneğin e skilini gittiğinim yerin arkasına atıp yarı canla adamı kestiğim oluyordu. Nasıl daha rahat skillshotlardan kaçarım?
    2-Oyunda bahsedilen bir laf var. Pozisyon almayı öğrenmekle ilgili. Nedir bu pozisyon olayı?Bir yorumda gördüm pozisyon olayını öğrenmek istiyorsan akali oyna dedi. bu olayı biraz bahsedebilirmisiniz(biliyorum üstte yazılanlarla biraz ilişkisiz oldu ^^)
    3- ve son sorumda bildiğiniz sağlam stream yapan kişilerin linkleri. Ben oyunda yeni olduğumdan pek bilmyorum vede izlemem gerekiyor. önerdiğiniz birisi varsa elbetteki takip etmek isterim =)

şimdi son yorumunuzada göz attım. hiç kaybetmeden 30-40 wini yapmak bence mümkün olmaz.Yani çok zor olur. O seviyeye gelince bile o geçilmesi gereken win kadar maçı azaltma şansımız neye bağlıdır? diyelimki 500 win aldık artık 2-3 puan geliyor (40 win yapmamız gerek yani) ama o da çok zor geliyor ve 1 oyun kaybedince 10 puan düşüyoruz diyelim. bu 2-3 puanı nasıl yükseltiriz?

1-) inanın bu refleks oluyor artık . hani şunu yapın falan diyemem size. hala bot game girerim hergün ilk galibiyet bonusu almak için. Orada gördüğüm bazı yeni başlayan arkadaşlar atıyorum lux ultisi geliyor sabit duruyorlar. Her zaman olmasa da hata yapsam da o ultiyi gördüğümde ya flash atarım ya sağa sola kaçarım ya kalkan veren skill'im varsa basarım yada bunları yapmaya çalışırım. Hani o ultiyi görünce vs. alışmışım bunu bilinç dışı refleks olarak yapıyorum artık . İşte bunun oturması için tek çözüm zaman & pratik yapma

2-) Oyun içi stratejilere göre takım savaşları ortasında heroların durması gereken pozisyonlar vardır. Bunu eski meydan savaşları gibi düşünün önden mızraklı askerler gider arkadan atlılar en arkadan okçular ok yağdırır. Böylece kayıp azalır strateji. bu oyunda da buna göre bir dizilim oluyor. Fakat bu oyun içindeki rol'e yada şampiyona göre değişebilir.Adc'nin en önden girmesi hatalı olur çünkü çabuk ölür. önünde onu kollayacak bir adam vardır. Hangi rolde oynuyorsan ona göre pozisyon alıyorsun savaşırken. adc isen önden adamın girmesini bekliyorsun gibi. olay (urgot ta bir adc'dir fakat önden gider yani herolara göre de değişebilir :) ) Neyse esas sorunun cevabını anladın sanıorum.

3-)http://tr.twitch.tv/directory/game/League%20of%20Legends bu adreste bulunan streamerların hepsi iyi oynuyorlar genelde.
    http://lol.gamepedia.com/League_of_Legends_Wiki bu siteden de araştırırsınız nickini ve hangi takımda hangi rolde oynadığını bulabilirsiniz bir çoğunun. Genel olarak en çok izlenenler zaten hemen hemen en iyiler de diyebiliriz.

diğer yorum için de. 3 gelip 10 gitme gibi bir olay yok sadece bir kaç kişiye denk gelmiş bir olaydır yada en liglerin en üst division'ında sona yaklaşılınca görülebilen durumdur (silver 1,gold 1,plat 1 - 50 puan üstü vs.). Rakibin kuvvetine göre puan değişkenlik aralığı vardır bu aralık en başta atıyorum 25-45 arası iken yavaş yavaş düşer hatta 2-10 arası falan olur en sonunda.
    Eğer iyi bir win serisi yakalarsanız bu aralığın az da olsa artma şansı var.. aynı şekil lose serisi yakaladığınzda da azalıyor gibi birşey .bunlar tam net kuralı olan konular olmadığı için benim de net konuşmam doğru olmaz. fakat ortalama böyle oluyor işler

• jitanx J kullanıcısına yanıt
    =) o luxun ultisi bana zaten genelde hem yandan geliyor . ışığı görünce atlıyorum yana . ama onun dışında kalkan basmak aklıma gelmiyor . birde itemlerin aktiflerini kullanmıyorum hiç :( unutuyorum.

anladım sanırım=) zamanında shen oynamıştım vede arkadaşlarıma ben saldırmadan gelmemelerini söylerdim . demekki oyundaki karşılığı pozisyonmuş^^

attığınzı linklere göz atıyorum hemen umarım seveceğim kişiler vardır. özellikle middle lane oyuncusu izlemeliyim çünkü orada hiç yapamıyorum =)

son yazdığınızda biraz karışık bir durum .ama çok sorun olmaz umarım. 2 -3 gelipte 20 düşürmesi tamamen moral bozukluğu yapar :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.