Şimdi Ara

Rap Şarkı Dinlemek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
4.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaKoMedya

quote:

Orijinalden alıntı: ||Paradise||

sen bile sagopa dinliyorum demekten utanıyorsun. Bu da sagopanın ezıklik göstergesi olduğunu gösterir. Seçtiğiniz müzik türünu kendinizle özdeşleştirin. Böyle şunu dinliyorum ama söylemeye utanıyorum demezsin o zaman.

Arkadaşım konuyu nerden nereye çarptırıyorsun. Türkiyede rap dinleyenlerin % si kaç ? Bir de gayet samimi olduğun bir kız arkadaşın sordumu sana ne dinliyorsun diye sen Sagopa Kajmer deyince o kim felan garipsemiyor mu ? Seçtiğiniz müzik türünü kendinizle özleştirin demişsin : " Sagopa Kajmer'e baktığında senin hayatından bir şeyler anlatıyor ve ben o yüzden bu sanatçı yı dinliyorum. Ayrıca yok eziklik olsun yok o ezik bu iyi gibi çocukça tartışmalar girmicem. En başından beri seviyeli bir muhabbet yaptım ( ya da ben öyle düşünüyorum ) ve siz böyle seviyesizce konuşmaya devam ederseniz size cevap verme gibi bir işte de bulunmayacağım !

ben sana dinleme demedim. Emin ol çevrende de herkes sagopayı biliyordur. Çünkü adamı ele ayağa düşüren sizin jenerasyon. Sana demek istediğim neysen o ol. Eğer ki utanıyorsan müzikten farklı yerlere yönel. Zaten max. 2 sene sonra olacak o.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobile prof.

Demek ki hiç rap dinlememişsin.

The bomb Has been planted.

Bize söyle de biz de dinleyelim.
  • Yazımı dikkatli okumadın sanırım. Çevre değildi yeni tanıştığım ortamlar, akrabalar vs. vs. Sagopa Kajmer'i ele ayağa düşüren mi bizim jenerasyon yoksa Bizi ona düşüren mi Sagopa Kajmer bunu bir daha düşün. Bendeki durum utanma değil Sagopa Kajmer deyince insana farklı gelmesi. Sagopa Kajmeri çoğu kişi duymuştur fakat Türk olduğunu Samsunlu olduğunu Asıl adının Yunus Özyavuz olduğunu bilen az kişi var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YSOFT

"Yunus Özyavuz dinliyorum." demen yeterli olacaktır.

teşekkürler iyi bir yöntem -- O sagopa kajmer bir ... dan anlamaz diyen şahıs Kendine gelmen için her gün bir iki dizesini oku dicem ama sen daha onlardaki anlamı ve derinliği anlayamazsın

Pehh hade oradan.

Arkadaşım sanırım cezacısın en basit örnek
    Ceza Holocoust:
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma
    ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show

Simdi bana bi bakiniz haydi,simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz haydi, simdi bana bi bakiniz haydi,
    Simdi bana bi bakiniz haydi , simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz akiniz underground'u kafaniza takiniz
    haydi,

Sagopa Kajmer:
    Ben hayatı oyuncak bile sandım ama yanıldım çünkü çocuktum yola çıkmış yeni yolcuydum (Hade Hade Hooy)

Forsa bedenim elime hediye her planda ortalıkta pirana duygular (Köle Gibi)

Dünya döndü durmaz oldu zordu ferini kesti Tanrı nokta koydu oydu adına köle denen (Köle Gibi)

Karda yalın ayakla gezinen onca körpenin ayaklarında bir yaraydı sanki rap karabiber duası (Köle Gibi)

Hayat bir damla suyla çölde serap görenin aşkı (Lingulistik)

Kalem elimde parça parça haykırır bu kağıda (Lingulistik)

Dünya malı uçan halı bin ve de düş bitecek ol emin kurduğun her düş (Al 1'de Burdan Yak)

Duvarlar Üzerime geldikçe kendime 10 parmaklı bir surat yaptım (Nedense)

Ben ne savaşlar verdim kendime bir Rabbim şahit sor ne zaman, vurdum kendimi en son katilim oldum her gece nedense (Nedense)

Ezeliyat değil reali rabbani mühim 3 sefil hicvardan yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar (3 Sefil Şair)

Kusura bakmada tam liselisin.

+Şu sagopa dinleyenleride anlamıyorun ilahi gibi müzik yapıyor şimdi anlam cart curt diceksin rapde anlamdan evvela ritim önemlidir ki bu 2 ögeyi birleştiren şahışda avatarımda.

• Rap Sagopa Kajmer mi? Su sarkiyi klibini izleyerek ve sozlerini okuyarak dinler misin?
    Cidden dinle, sonra yorumunu yap, bekliyorum.
  • Sende kusura bakma ama Sagopa Kajmer'in hiçbir şarkısını dinlememişsin. O şarkılara nası ritimsiz diyorsun pes doğrusu.
  • Forumda müzikten anlayan yok mu lan?
    Rap müzik dediğiniz şey, Serdar Ortaç'ın yaptığından farksız bence.
    Arkada "bass.mp 3" çalıyor, üzerine şarkı söylemek için elverişli olmayan dandirik sesleriyle konuşup duruyorlar.
    Benim için rap bundan ibaret.
    Ben de 5 sene öncesine kadar rap dinlerdim, sözleri anlamlıymış zartmış zurtmuş sanaraktan.
    Ama anladım ki gerçek sanatçı anlatmak istediklerini besteleriyle anlatan, hissettirenmiş. O gün bu gündür besteye bakarım, güfteye değil.
    Genel anlamda da rock dinliyorum, evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debaser -- 14 Kasım 2011; 23:23:40 >
  • allah aşkına bi ... git birader ya. adama bi tarafıyla gülerler ya rap sagopaymış. big pun repçi mi be peeeh (!)
  • @Shqiponje Madhe diğerki rapçilere saygı duyuyorum fakat Rap Sagopa Kajmerdir derkene Sagopa Kajmer den başkasını dinlemediğimi belirtmiştim ve de " Türkçe Rap " içerisinde Rap Sagopa Kajmerdir.
  • Sagopa Benim için apayrı bir insan. Sırf onun için geçen sene ve bu sene konserine gittim İzmir'e. Ama bendeki sen albümünü pek sevmiyorum. BPG ve Romantizma albümü ise zirve noktasıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yazımı dikkatli okumadın sanırım. Çevre değildi yeni tanıştığım ortamlar, akrabalar vs. vs. Sagopa Kajmer'i ele ayağa düşüren mi bizim jenerasyon yoksa Bizi ona düşüren mi Sagopa Kajmer bunu bir daha düşün. Bendeki durum utanma değil Sagopa Kajmer deyince insana farklı gelmesi. Sagopa Kajmeri çoğu kişi duymuştur fakat Türk olduğunu Samsunlu olduğunu Asıl adının Yunus Özyavuz olduğunu bilen az kişi var.

bi şarkıcının şarkı kalitesini bilmek için illa memleketini, gerçek ismini bilmek gerekmez. Ve eski nesiller hariç sagopanın mesela bi baytar şarkısını duymayan yok gibidir. Bu arada evet sizin jenerasyon resmen sagopayı ele ayağa düşürdü. Ben oldum olası sevmem kendisini ama çoğu şarkısını bilirdim çünku araştırdım kendisini. Öyle 2 laf duyup yok bu bi b.ka benzemiyo demedim. Çok koyu sagocu arkadaşlarım vardı albümleri ful orj. Falan alırlardı koleksiyon için. Ne zaman ilköğretim 5-6. Sınıf bebeler çıktı ortaya o yee sagopa sözleri çok anlamlı demeye başladı o zaman onlarda soğudu. Ateşten gömlekten sonra çıkan parçaların b.ktanlığı ayrı bi meselb.

• quote:

Orijinalden alıntı: Debaser

Forumda müzikten anlayan yok mu lan?
    Arkada "bass.mp 3" çalıyor, üzerine şarkı söylemek için elverişli olmayan dandirik sesleriyle konuşup duruyorlar.
    Ben de 5 sene öncesine kadar rap dinlerdim, sözleri anlamlıymış zartmış zurtmuş sanaraktan.
    Ama anladım ki gerçek sanatçı anlatmak istediklerini besteleriyle anlatan, hissettirenmiş. O gün bu gündür besteye bakarım, güfteye değil.

Evet haklısın. İşte Türkiyedeki sagopa kajmer dışındaki rapçilerin yaptığı o.Önemsedikleri noktalar " Hız-Kafiye-Ritim".Ama dediğin gibi "sanatçı anlatmak istediklerini besteleriyle anlatan" kısmını ben sagopa kajmerde gördüğüm için onu dinliyorum.

• quote:

aynı yollardan geçmişiz dostum. Cidden asıl yetenek duyguyu ritmde verebilmek.

• quote:

@Shqiponje Madhe diğerki rapçilere saygı duyuyorum fakat Rap Sagopa Kajmerdir derkene Sagopa Kajmer den başkasını dinlemediğimi belirtmiştim ve de " Türkçe Rap " içerisinde Rap Sagopa Kajmerdir.

güzel kardeşim şu an senin tek derdin manita peşinde koşmak olduğu için hoşuna gidiyo sözleri. bi büyü bi devlet meseleleri hakkında fikrin olsun. ondan sonra görüşelim. rap protesttir.

sana tek tavsiyem hayki - adrenalin parçasını dinle. baştan sona. sonra gel anlamsız mı sözleri anlamlı mı görüşelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niko-Bellic

Sagopa Benim için apayrı bir insan. Sırf onun için geçen sene ve bu sene konserine gittim İzmir'e. Ama bendeki sen albümünü pek sevmiyorum. BPG ve Romantizma albümü ise zirve noktasıdır.

Aynen öyle Son iki Albümünden kimse beklediğini bulamadı.
  • quote:

senin rap diye bildiklerin neler ? dediğim gibi bu müziği türkiyede adam gibi yapan adam bi elin parmağını geçmez. dinlediklerinin çoğu tek düze armoniden eser olmayan dıptıs dıptıs şarkılar değil mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YSOFT

"Yunus Özyavuz dinliyorum." demen yeterli olacaktır.

teşekkürler iyi bir yöntem -- O sagopa kajmer bir ... dan anlamaz diyen şahıs Kendine gelmen için her gün bir iki dizesini oku dicem ama sen daha onlardaki anlamı ve derinliği anlayamazsın

Pehh hade oradan.

Arkadaşım sanırım cezacısın en basit örnek
    Ceza Holocoust:
    Ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma
    ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show

Simdi bana bi bakiniz haydi,simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz haydi, simdi bana bi bakiniz haydi,
    Simdi bana bi bakiniz haydi , simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz akiniz underground'u kafaniza takiniz
    haydi,

Sagopa Kajmer:
    Ben hayatı oyuncak bile sandım ama yanıldım çünkü çocuktum yola çıkmış yeni yolcuydum (Hade Hade Hooy)

Forsa bedenim elime hediye her planda ortalıkta pirana duygular (Köle Gibi)

Dünya döndü durmaz oldu zordu ferini kesti Tanrı nokta koydu oydu adına köle denen (Köle Gibi)

Karda yalın ayakla gezinen onca körpenin ayaklarında bir yaraydı sanki rap karabiber duası (Köle Gibi)

Hayat bir damla suyla çölde serap görenin aşkı (Lingulistik)

Kalem elimde parça parça haykırır bu kağıda (Lingulistik)

Dünya malı uçan halı bin ve de düş bitecek ol emin kurduğun her düş (Al 1'de Burdan Yak)

Duvarlar Üzerime geldikçe kendime 10 parmaklı bir surat yaptım (Nedense)

Ben ne savaşlar verdim kendime bir Rabbim şahit sor ne zaman, vurdum kendimi en son katilim oldum her gece nedense (Nedense)

Ezeliyat değil reali rabbani mühim 3 sefil hicvardan yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar (3 Sefil Şair)

bune la öldüm

Eskiden dinlerdim sagopa kajmeri ama gerçek rap o değildir underground dinle.Piyasaya oynayan şaklabanları değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Outerspace

quote:

senin rap diye bildiklerin neler ? dediğim gibi bu müziği türkiyede adam gibi yapan adam bi elin parmağını geçmez. dinlediklerinin çoğu tek düze armoniden eser olmayan dıptıs dıptıs şarkılar değil mi ?

Aynen öyle. Çünkü rap müzikte armoni adına bişey yok arkadaşım. Ne olur bi örnek ver, sadece bir örnek. Diğer müzik türleriyle kıyaslayacağım armoni bakımından, ve adım gibi eminin senin armoni dediğin tek bi enstrümandan (muhtemelen piyano) ibaret ezgi olacak.
    Ezgi demiyorum, armoni diyorum.
    Armoni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Outerspace

quote:

@Shqiponje Madhe diğerki rapçilere saygı duyuyorum fakat Rap Sagopa Kajmerdir derkene Sagopa Kajmer den başkasını dinlemediğimi belirtmiştim ve de " Türkçe Rap " içerisinde Rap Sagopa Kajmerdir.

güzel kardeşim şu an senin tek derdin manita peşinde koşmak olduğu için hoşuna gidiyo sözleri. bi büyü bi devlet meseleleri hakkında fikrin olsun. ondan sonra görüşelim. rap protesttir.

sana tek tavsiyem hayki - adrenalin parçasını dinle. baştan sona. sonra gel anlamsız mı sözleri anlamlı mı görüşelim.

Arkdaşım çok önyargılı bakıyorsun ve ben kesinlikle manita peşinden koşanlardan değilim. özel hayatımı fazla foruma açmayayım dedim fakat niçin bu konuyu açtım anlatayım. Örneğin yakın zamanda Sagopa Kajmerin konserine gittim. Akrabalar sordu kimin konseri sagopa kajmer. şimdi bunu yabancı biri sanan bile var. sonra akrabalarla yolculuk yapıyorduk bense müzik dinliyordum ne dinliyorsun sagopa kajmer deyince akrabalar içlerinden o kim felan diye düşünüyordur. işte bu yüzden bu konuyu açtım. Hayko Cepkin i bende severim evet sözleri gayet anlamlı hatta sagopa kajmer le hayko cepkin yakın arkadaşlar bunuda belirteyim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.