Şimdi Ara

Rap Şarkı Dinlemek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
4.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lisedeyken cok dinlerdim sagopa hala arada açar dinlerim.
    Kendine çok farkli bi kulvar yaratabilirdi ama malesef saçma sapan tercihlerde bulundu berbat etti kendine bu ateşten gomlek sarkisinin bulundugu albumden sonra biraktim dinlemeyi cok iyiydi o albumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaKoMedya

quote:

Orijinalden alıntı: mobile prof.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YSOFT

"Yunus Özyavuz dinliyorum." demen yeterli olacaktır.

teşekkürler iyi bir yöntem -- O sagopa kajmer bir ... dan anlamaz diyen şahıs Kendine gelmen için her gün bir iki dizesini oku dicem ama sen daha onlardaki anlamı ve derinliği anlayamazsın

Pehh hade oradan.

Arkadaşım sanırım cezacısın en basit örnek
    Ceza Holocoust:
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma
    ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show

Simdi bana bi bakiniz haydi,simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz haydi, simdi bana bi bakiniz haydi,
    Simdi bana bi bakiniz haydi , simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz akiniz underground'u kafaniza takiniz
    haydi,

Sagopa Kajmer:
    Ben hayatı oyuncak bile sandım ama yanıldım çünkü çocuktum yola çıkmış yeni yolcuydum (Hade Hade Hooy)

Forsa bedenim elime hediye her planda ortalıkta pirana duygular (Köle Gibi)

Dünya döndü durmaz oldu zordu ferini kesti Tanrı nokta koydu oydu adına köle denen (Köle Gibi)

Karda yalın ayakla gezinen onca körpenin ayaklarında bir yaraydı sanki rap karabiber duası (Köle Gibi)

Hayat bir damla suyla çölde serap görenin aşkı (Lingulistik)

Kalem elimde parça parça haykırır bu kağıda (Lingulistik)

Dünya malı uçan halı bin ve de düş bitecek ol emin kurduğun her düş (Al 1'de Burdan Yak)

Duvarlar Üzerime geldikçe kendime 10 parmaklı bir surat yaptım (Nedense)

Ben ne savaşlar verdim kendime bir Rabbim şahit sor ne zaman, vurdum kendimi en son katilim oldum her gece nedense (Nedense)

Ezeliyat değil reali rabbani mühim 3 sefil hicvardan yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar (3 Sefil Şair)

İlk nefesimde ben senin son nefesinde sen benim kollarımda şimdi ise güneşim ayım meleğim yıldızım!

Bu da Ceza'dan.

Not: Rap dinlemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: alifrnc

quote:

quote:

Sagopa Kajmer bana göre rapin kendisidir ? Mantıklı bir cevabı olan varmı ?

Sagopa Kajmer afedersin bir ...tan anlamaz emin ol.

Rapin kendisi Sagopa kajmerdir kardeşim.Ama ben de Sago dinliyorum.Kız gelio yanıma güzel kız falan yanaşıyor yanıma iki üç sohbet falan.Sonra kız soruyor sana hangi tür müzik dinliyorsun diye ? (Bir de İzmir ya da İstanbul gibi bir yerdesin) Arebeks dersen kız bir daha yanına yaklaşmaz,Sagopa Kajmer de diyemezsin ''o ne be'' gibi bir şeyle karşılaşabilirsin bir de sagoyu seviyorsan kızla tartışmaya bile girebilirsin Ama bunlara gerek yok karışık müzik seviyorum.Genellikle yabancı müzikleri seviyorum dersen daha iyi olur :) Akcent inna katy pery güncel yabancı şarkılar söylersen pitbull vb kız aa evet ben de ne çok aynı yönlerimiz var diyip size yavşayabilir

Katy perry, Pitbull vs. bunlar sanatçı değil emin ol.
    Sagopa ve ceza da yetersiz kendi türlerinde bana göre .
    Kusura bakmayın bu kadar sert eleştirmek zorundayım işim bu.

• Hocam bu adamda küfürlü yollardan geçti, geçmedi değil. Ama basından yana çok canı yandı bu da yanlış şeyler düşündürüyor insanların kafasında. Geçmişine ve kendisine çok saygılı bir adamdır bana göre. 3 kere de konserine gitmişliğim vardır. 40 yaşındaki insanların gelip onunla birlikte el kaldırışına şahit oldum. O yüzden ilkokulmusun gibi gayri saçma eleştirileri bırakın. Baytar şarkısını ben rap sevmeyen arkadaşlarımdan tanıdım.. Eleştiri yapın tabii ki haddime değil. Ancak bir nedeniniz ve kanıtınız dahilinde yapın bunu. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YSOFT

"Yunus Özyavuz dinliyorum." demen yeterli olacaktır.

teşekkürler iyi bir yöntem -- O sagopa kajmer bir ... dan anlamaz diyen şahıs Kendine gelmen için her gün bir iki dizesini oku dicem ama sen daha onlardaki anlamı ve derinliği anlayamazsın

Pehh hade oradan.

Arkadaşım sanırım cezacısın en basit örnek
    Ceza Holocoust:
    Ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show
    Ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma
    ma ma ma ma ma ma ma ma ma ma microfon show

Simdi bana bi bakiniz haydi,simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz haydi, simdi bana bi bakiniz haydi,
    Simdi bana bi bakiniz haydi , simdi bana bi bakiniz haydi
    Simdi bana bi bakiniz akiniz underground'u kafaniza takiniz
    haydi,

Sagopa Kajmer:
    Ben hayatı oyuncak bile sandım ama yanıldım çünkü çocuktum yola çıkmış yeni yolcuydum (Hade Hade Hooy)

Forsa bedenim elime hediye her planda ortalıkta pirana duygular (Köle Gibi)

Dünya döndü durmaz oldu zordu ferini kesti Tanrı nokta koydu oydu adına köle denen (Köle Gibi)

Karda yalın ayakla gezinen onca körpenin ayaklarında bir yaraydı sanki rap karabiber duası (Köle Gibi)

Hayat bir damla suyla çölde serap görenin aşkı (Lingulistik)

Kalem elimde parça parça haykırır bu kağıda (Lingulistik)

Dünya malı uçan halı bin ve de düş bitecek ol emin kurduğun her düş (Al 1'de Burdan Yak)

Duvarlar Üzerime geldikçe kendime 10 parmaklı bir surat yaptım (Nedense)

Ben ne savaşlar verdim kendime bir Rabbim şahit sor ne zaman, vurdum kendimi en son katilim oldum her gece nedense (Nedense)

Ezeliyat değil reali rabbani mühim 3 sefil hicvardan yaprağa akar kardan yaşlar hava buz kirpiklerim don tutar (3 Sefil Şair)

İlk nefesimde ben senin son nefesinde sen benim kollarımda şimdi ise güneşim ayım meleğim yıldızım!

Bu da Ceza'dan.

Not: Rap dinlemiyorum.

Yalnız ben genel olarak konuşuyorum cezayıda dinledim fakat onun şarkılarındaki anlamsızlık, boş laflar inan insanın kulağında boşluk bırakıyor. Fakat Sagopa Kajmer öyle değil. Her sözüne ayrı bir anlam yüklüyor, kafiyeleri en güzel şekilde kullanıyor, gerektiğinde aruz ölçüsü kullanıyor. Adeta bir sanatçı gibi. Vede diss lere ( 2007 yılından sonrası için söylüyorum ) küfürsüz bir şekilde müthiş cevaplar veriyor örneğin şu sözlere bir bakın:

Asıl Adı Ekin Can olan Sansar Salvo ya bir söz :

Hey can! Sen de yarın yok olucan
    Beden toprakta gezen solucan,
    Bir can pazarının içine atılacan,
    Canını kurtaracan varacan.
    Ya da varamadan dört kolluyla taşınacan,
    Söyle buna dayanır mı acep can?
    Ya şimdi konuş dile getir yoksa hep mi susacan ?
    Yoruldukça kuruyacan feci şekilde susayacan,
    Bir kenarda boyun büküp pusacan.

.......

• sagonun sözleri iyi guzel derin ve sanat dolu ama neresi rap onun hocam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazanları okumadım ama sago rapçi değil dostum dünya rap endüstrisi çok farklı yerlerde şuan.Boşver gizli tut sagoyu ben bile sago dinleyenlere ister istemez ezik gözüyle bakıyorum doğruya doğru.
  • Bir konu veya kavram sürekli aynı kalamaz. Sagopa Kajmer in rape farklı bir boyut kazandırdığı için rapten farklı algılamak yanlış olur. Rapteki anlam farkı, stil farkı sagopa kajmer de farklı olduğu için farklı gelebilir. Ama Sagopa Kajmer in yaptığı Rap tir. Sadece rap yapma stili farklı.
  • Rape laf atmayın bilmeden rap tv de gördüğünüz ceza vs. değildir.Sago önceden rap yapardı sonra görüş değiştirci hala rap yapıyorum diyor ama bence farklı bi müzik türü yarattı kendine o yüzden sago dinliyorum demek daha doğru olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spoon!

quote:

Orijinalden alıntı: Saitou Hajime

SNOOP DOGG

bütün ergenler uykuya dalabilir!

• Bir ara çok dinledim.Şu anda hiç dinlemiyorum.Ama kesinlikle rap değil başka bişey o.
  • Varsın rap olmasın çok tartışılabilecek bir konu. Benim sorduğum ortamda -Ne dinliyorsun sorusuna + Sagopa Kajmer dinliyorum diyince oluşan,oluşacak tepkiler hakkındaydı. Cevaplarımı aldım.
    @Tembel Yazar müzik türünü göre insan ayırdığına şaşırıyorum doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSForever

DH de sagoyla ilgili iyi yorum beklemeyin dh ilkokullu ergen dolu sagoyu anlamadıklarından karalıyorlar

Aynen öyle kardeşim
  • sen bile sagopa dinliyorum demekten utanıyorsun. Bu da sagopanın ezıklik göstergesi olduğunu gösterir. Seçtiğiniz müzik türünu kendinizle özdeşleştirin. Böyle şunu dinliyorum ama söylemeye utanıyorum demezsin o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chidoo

sagonun sözleri iyi guzel derin ve sanat dolu ama neresi rap onun hocam ?

Kesinlikle katılıyorum.
    Alın size rap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BÖCCÜK ♂ -- 14 Kasım 2011; 22:56:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ||Paradise||

sen bile sagopa dinliyorum demekten utanıyorsun. Bu da sagopanın ezıklik göstergesi olduğunu gösterir. Seçtiğiniz müzik türünu kendinizle özdeşleştirin. Böyle şunu dinliyorum ama söylemeye utanıyorum demezsin o zaman.

Arkadaşım konuyu nerden nereye çarptırıyorsun. Türkiyede rap dinleyenlerin % si kaç ? Bir de gayet samimi olduğun bir kız arkadaşın sordumu sana ne dinliyorsun diye sen Sagopa Kajmer deyince o kim felan garipsemiyor mu ? Seçtiğiniz müzik türünü kendinizle özleştirin demişsin : " Sagopa Kajmer'e baktığında senin hayatından bir şeyler anlatıyor ve ben o yüzden bu sanatçı yı dinliyorum. Ayrıca yok eziklik olsun yok o ezik bu iyi gibi çocukça tartışmalar girmicem. En başından beri seviyeli bir muhabbet yaptım ( ya da ben öyle düşünüyorum ) ve siz böyle seviyesizce konuşmaya devam ederseniz size cevap verme gibi bir işte de bulunmayacağım !

• Sansarcılar basmadan burayı dagılın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.