Şimdi Ara

Rap Şarkı Dinlemek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
4.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SaKoMedya

Sende kusura bakma ama Sagopa Kajmer'in hiçbir şarkısını dinlememişsin. O şarkılara nası ritimsiz diyorsun pes doğrusu.

Hiç merak etme dinledim. Hatta 2-3 şarkısı ezberimdedir. Ama 2PAC'ın zerresi olamaz bu adam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Outerspace

quote:

Orijinalden alıntı: Debaser

Forumda müzikten anlayan yok mu lan?
    Rap müzik dediğiniz şey, Serdar Ortaç'ın yaptığından farksız bence.
    Arkada "bass.mp 3" çalıyor, üzerine şarkı söylemek için elverişli olmayan dandirik sesleriyle konuşup duruyorlar.
    Benim için rap bundan ibaret.
    Ben de 5 sene öncesine kadar rap dinlerdim, sözleri anlamlıymış zartmış zurtmuş sanaraktan.
    Ama anladım ki gerçek sanatçı anlatmak istediklerini besteleriyle anlatan, hissettirenmiş. O gün bu gündür besteye bakarım, güfteye değil.
    Genel anlamda da rock dinliyorum, evet.

senin rap diye bildiklerin neler ? dediğim gibi bu müziği türkiyede adam gibi yapan adam bi elin parmağını geçmez. dinlediklerinin çoğu tek düze armoniden eser olmayan dıptıs dıptıs şarkılar değil mi ?

Gayet haklısın türkiyede adam gibi rap yapanların sayısı bir elin parmağını geçmez.

• quote:

quote:

quote:

@Shqiponje Madhe diğerki rapçilere saygı duyuyorum fakat Rap Sagopa Kajmerdir derkene Sagopa Kajmer den başkasını dinlemediğimi belirtmiştim ve de " Türkçe Rap " içerisinde Rap Sagopa Kajmerdir.

güzel kardeşim şu an senin tek derdin manita peşinde koşmak olduğu için hoşuna gidiyo sözleri. bi büyü bi devlet meseleleri hakkında fikrin olsun. ondan sonra görüşelim. rap protesttir.

sana tek tavsiyem hayki - adrenalin parçasını dinle. baştan sona. sonra gel anlamsız mı sözleri anlamlı mı görüşelim.

Arkdaşım çok önyargılı bakıyorsun ve ben kesinlikle manita peşinden koşanlardan değilim. özel hayatımı fazla foruma açmayayım dedim fakat niçin bu konuyu açtım anlatayım. Örneğin yakın zamanda Sagopa Kajmerin konserine gittim. Akrabalar sordu kimin konseri sagopa kajmer. şimdi bunu yabancı biri sanan bile var. sonra akrabalarla yolculuk yapıyorduk bense müzik dinliyordum ne dinliyorsun sagopa kajmer deyince akrabalar içlerinden o kim felan diye düşünüyordur. işte bu yüzden bu konuyu açtım. Hayko Cepkin i bende severim evet sözleri gayet anlamlı hatta sagopa kajmer le hayko cepkin yakın arkadaşlar bunuda belirteyim.

hayko cepkin değil kardeşim hayki.

• Zevkler ve renkler tartışılmaz.Kimse kimsenın dinlediğini müzik türünü yargılayamaz,hakkı yok.Ben kafama güzel gelen her türlü müziği dinlerim.Sagopa Kajmer de dinlerim.Son zamanlarda bozduysada eski şarkılarını dinlerim.Ama metal sevmem kimseyede diyemem bunun sevilecek neyi var diye.
  • quote:

quote:

quote:

@Shqiponje Madhe diğerki rapçilere saygı duyuyorum fakat Rap Sagopa Kajmerdir derkene Sagopa Kajmer den başkasını dinlemediğimi belirtmiştim ve de " Türkçe Rap " içerisinde Rap Sagopa Kajmerdir.

güzel kardeşim şu an senin tek derdin manita peşinde koşmak olduğu için hoşuna gidiyo sözleri. bi büyü bi devlet meseleleri hakkında fikrin olsun. ondan sonra görüşelim. rap protesttir.

sana tek tavsiyem hayki - adrenalin parçasını dinle. baştan sona. sonra gel anlamsız mı sözleri anlamlı mı görüşelim.

Arkdaşım çok önyargılı bakıyorsun ve ben kesinlikle manita peşinden koşanlardan değilim. özel hayatımı fazla foruma açmayayım dedim fakat niçin bu konuyu açtım anlatayım. Örneğin yakın zamanda Sagopa Kajmerin konserine gittim. Akrabalar sordu kimin konseri sagopa kajmer. şimdi bunu yabancı biri sanan bile var. sonra akrabalarla yolculuk yapıyorduk bense müzik dinliyordum ne dinliyorsun sagopa kajmer deyince akrabalar içlerinden o kim felan diye düşünüyordur. işte bu yüzden bu konuyu açtım. Hayko Cepkin i bende severim evet sözleri gayet anlamlı hatta sagopa kajmer le hayko cepkin yakın arkadaşlar bunuda belirteyim.

oha biri ss alsın. Fail king

• Ülkemizde ki önyargı yüzünden ben de direkt rap diyemem hiç bi zaman. Bi dünya tarz sayar araya rap'i sıkıştırırım sorulduğunda. Sagopa Kajmerin de 2008 öncesinde ki şarkılarını severek dinlerim hala.

Edit: Yukarıda biri Sagopa ile Tupac'i kıyaslamış, ben ne konuşuyorum ki burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kogmen -- 14 Kasım 2011; 23:39:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shqiponje Madhe

Rap Sagopa Kajmer mi? Su sarkiyi klibini izleyerek ve sozlerini okuyarak dinler misin?
    Cidden dinle, sonra yorumunu yap, bekliyorum.

şarkının klibini ilk izlediğimde resmen tüylerüm diken diken olmuştu hala da olabiliyor :) Sözleri de anlamlı hakkını vermek lazım.

Ama Sagopa nın da hakkını vermek lazım çok sağlam sözleri var.

Eminem,2pac, eazy-e......... sansar, sago falan baya dinlemişimdir ama şuan kulağıma yabancı rap hoş geliyor...

• çevresinde saygı gören bir kişi ne dinlediğini açıkça söyleyebilir. bunda utanılacak ne var ki ? yeri geliyor arabesk dinliyorum yeri geliyor rock. soran olursa da söylerim. söylemeye utanıyorsan dinleme
  • quote:

Arkada "bass.mp 3" çalıyor, üzerine şarkı söylemek için elverişli olmayan dandirik sesleriyle konuşup duruyorlar.
    Ben de 5 sene öncesine kadar rap dinlerdim, sözleri anlamlıymış zartmış zurtmuş sanaraktan.
    Ama anladım ki gerçek sanatçı anlatmak istediklerini besteleriyle anlatan, hissettirenmiş. O gün bu gündür besteye bakarım, güfteye değil.

En azından ben anlıyorum, müzik konusunda uzman sayılırım.

• @||Paradise|| Bana liseli felan diyorsunda sen benden betersin. SS felan istediğini al hata yapmış olabilirim. Haykiyi fazla tanımıyorum, arama moturunda arattım Hayki-Bas Gaza diye bir şarkı çıktı daha sonra Hayko Cepkin-Bas Gaza diye aratınca da aynı video yu gördüm o yüzden öyle dedim.
    @[Fe4R] Sen dinleyipte ritimsiz diyorsan afedersin ama o senin sorunun.
    Ve Son Olarak Benim en baştan beri savunduklarım şu 3 meseledir.
    - Türkiyede kaliteli rap yapan olarak sadece Sagopa Kajmeri görüyorum.
    - Sen hangi insanla konuşursan konuş Sagopa Kajmer deyince önyargılı bakar.
    - Sagopa Kajmer ' i şarkılarında hem ahenk unsurları hem anlam hem de ritimde diğer Türkçe raplere göre gözle fark edilir fark var.
    ||Paradise|| arkadaşımız Hayko Cepkin-Bas Gaza diye video gördüğüme inanmayacak ben linki vereyim
    http://facedl.com/fvideo.php?f=awuuixxxknnix&hayko-cepkin-baskan-bas-gaza
    Ben bunu görüp Hayki yerine Hayko Cepkin dedim.
    Daha fazla bu konuyu tartığmayacağım tüm forum üyelerine iyi geceler dilerim.

• quote:

quote:

quote:

senin rap diye bildiklerin neler ? dediğim gibi bu müziği türkiyede adam gibi yapan adam bi elin parmağını geçmez. dinlediklerinin çoğu tek düze armoniden eser olmayan dıptıs dıptıs şarkılar değil mi ?

Aynen öyle. Çünkü rap müzikte armoni adına bişey yok arkadaşım. Ne olur bi örnek ver, sadece bir örnek. Diğer müzik türleriyle kıyaslayacağım armoni bakımından, ve adım gibi eminin senin armoni dediğin tek bi enstrümandan (muhtemelen piyano) ibaret ezgi olacak.
    Ezgi demiyorum, armoni diyorum.
    Armoni.

ilk başta şunu söylim beni yanlış anlama kendine rapçi diyenlerden değilim. her türlü müziği dinlerim ama rap biraz daha ağır basıyo.sana örnek değil de şunu söyliyeyim. genelde blues soul jazz şarkılarından sample kullanılır bu müziği yaparken. sen şimdi dersen ki bunda armoni yok bu da müzik mi diye, bu tarz müziklere de demiş oluyosun. yani kısaca sana şunu diyim, emin ol bu işi hakkıyla yapanlar senden çok daha iyi biliyo armoni var mı yok mu.

• quote:

@||Paradise|| Bana liseli felan diyorsunda sen benden betersin. SS felan istediğini al hata yapmış olabilirim. Haykiyi fazla tanımıyorum, arama moturunda arattım Hayki-Bas Gaza diye bir şarkı çıktı daha sonra Hayko Cepkin-Bas Gaza diye aratınca da aynı video yu gördüm o yüzden öyle dedim.
    @[Fe4R] Sen dinleyipte ritimsiz diyorsan afedersin ama o senin sorunun.
    Ve Son Olarak Benim en baştan beri savunduklarım şu 3 meseledir.
    - Türkiyede kaliteli rap yapan olarak sadece Sagopa Kajmeri görüyorum.
    - Sen hangi insanla konuşursan konuş Sagopa Kajmer deyince önyargılı bakar.
    - Sagopa Kajmer ' i şarkılarında hem ahenk unsurları hem anlam hem de ritimde diğer Türkçe raplere göre gözle fark edilir fark var.
    ||Paradise|| arkadaşımız Hayko Cepkin-Bas Gaza diye video gördüğüme inanmayacak ben linki vereyim
    http://facedl.com/fvideo.php?f=awuuixxxknnix&hayko-cepkin-baskan-bas-gaza
    Ben bunu görüp Hayki yerine Hayko Cepkin dedim.
    Daha fazla bu konuyu tartığmayacağım tüm forum üyelerine iyi geceler dilerim.

he kardeşim he bi de immortal technique var ama bi sagopa kajmer değil haklısın.

• "Selam,ben forumda yabancı rap müzik dinleyerek cool gözükmeye çalışan çocuk biliyorum bana sinir oluyorsunuz ama ne yapayım lisede hiç arkadaşım yok burada cool gözükerek çevre yapmayı planlıyorum üstüme fazla gelmeyin çünkü konu hakkında bilgi sahibi değilim sadece amacım cool gözükmek"
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aynen öyle. Çünkü rap müzikte armoni adına bişey yok arkadaşım. Ne olur bi örnek ver, sadece bir örnek. Diğer müzik türleriyle kıyaslayacağım armoni bakımından, ve adım gibi eminin senin armoni dediğin tek bi enstrümandan (muhtemelen piyano) ibaret ezgi olacak.
    Armoni.

ilk başta şunu söylim beni yanlış anlama kendine rapçi diyenlerden değilim. her türlü müziği dinlerim ama rap biraz daha ağır basıyo.sana örnek değil de şunu söyliyeyim. genelde blues soul jazz şarkılarından sample kullanılır bu müziği yaparken. sen şimdi dersen ki bunda armoni yok bu da müzik mi diye, bu tarz müziklere de demiş oluyosun. yani kısaca sana şunu diyim, emin ol bu işi hakkıyla yapanlar senden çok daha iyi biliyo armoni var mı yok mu.

Hocam ne olursun örnek ver. Allah aşkına şarkı ismi ver yahu şu bahsettiğin türlerden.
    Ayrıca şuradan da savunma yapabilirim ki, "sample" kelimesi, örnek demek, sanırım sen de cümlede bu anlamda kullandın bu kelimeyi. Bu durumda rapçiler kendi bestelerini yapmaktan aciz, armoni ve müzik yoksunu insanlar diyebilirim ben çok ama çok rahat. İşe bak ki adam kendi bestesini yapamadığı için başka müzik türlerindeki besteleri alıyor, hop atıveriyor şarkının arkaplanına, sonra da üzerine anlamlı gibi görünen bikaç lirik yazıyor, şiir okur gibi okuyor onu fon müziğiyle, al sana rap.

Halbuki gerçek sanatçı dediğin:
    *Beste yapabilmeli
    *Bestelerinde çok sesliliği yakalayabilmeli
    *Bestelerin üzerine lirik, liriklerin üzerine beste yazabilmeli ve bunlar birbiriyle aynı değil, birbirini tamamlayıcı ezgiye sahip olmalı
    *Şarkılarında sesini kullanmalı ve kullanabilmeli.

Gerçek şarkı dediğin:
    *Armoniyle zenginleştirilmiş, birden çok enstrümanın ve vokalin birbirini tamamladığı bir besteye sahip olmalı

işin bencesi budur.

Bana göre müzik:
    The Smiths - What Difference Does It Make
    Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama
    Travis - Re-Offender
    Pixies - Here Comes Your Man

gibi şarkılardır. Arat Youtube'da, dinle, armoniyi, enstrümanların birbirini tamamlayışını, çok sesliliği hisset.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debaser -- 15 Kasım 2011; 0:06:02 >

• quote:

Arkadaşlar ben rap değil sagopa kajmer dinleyenlerdenim. Ama bir ortamda ne dinliyorsun diye sorduklarında sagopa kajmer dinliyorum demek garip geliyor. siz ne düşünüyorsunuz ??

Bende lise dönemimde sagopa dinliyordum senin gibi derdim rap değil sagopa dinliyorum diye bir bakıma doğru diğer rapçilerden daha farklı bir tarzı var , sagopadan başka şarkı dinlemedim 1 sene fala ondan sonra yunusun saçma sapan işler yapmasıyla kendime geldim.Zaten son 2,3 albümde batırdı eskisi gibi değil.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Armoni.

Hocam ne olursun örnek ver. Allah aşkına şarkı ismi ver yahu şu bahsettiğin türlerden.
    Ayrıca şuradan da savunma yapabilirim ki, "sample" kelimesi, örnek demek, sanırım sen de cümlede bu anlamda kullandın bu kelimeyi. Bu durumda rapçiler kendi bestelerini yapmaktan aciz, armoni ve müzik yoksunu insanlar diyebilirim ben çok ama çok rahat. İşe bak ki adam kendi bestesini yapamadığı için başka müzik türlerindeki besteleri alıyor, hop atıveriyor şarkının arkaplanına, sonra da üzerine anlamlı gibi görünen bikaç lirik yazıyor, şiir okur gibi okuyor onu fon müziğiyle, al sana rap.

*Beste yapabilmeli
    *Bestelerin üzerine lirik, liriklerin üzerine beste yazabilmeli ve bunlar birbiriyle aynı değil, birbirini tamamlayıcı ezgiye sahip olmalı

Gerçek şarkı dediğin:
    *Armoniyle zenginleştirilmiş, birden çok enstrümanın ve vokalin birbirini tamamladığı bir besteye sahip olmalı

işin bencesi budur.

Bana göre müzik:
    Travis - Re-Offender

gibi şarkılardır. Arat Youtube'da, dinle, armoniyi, enstrümanların birbirini tamamlayışını, çok sesliliği hisset.

güzel şarkılar. ama anlatmak istediğim. sample ı kesersin belli bir düzene sokarsın. üstüne kendin melodi eklersin uzun ses eklersin vs vs. bi düzene sokarsın bi bütünlük sağlarsın. sample olayında şarkının neresini kesiceğini kestirmek önemlidir mesela. sample dediğim bi loop ta olabilir sadece bir nota da olabilir. bunları sıraya dizmek yine senin işindir yani. dediğin gibi bestelerin üzerine lirik yazma olayı rapte flow denen şey vardır mesela. bunu en iyi eminem yapar. şu an sana örnekte veremem sabahın 7 sinden beri ayaktayım kafam durma noktasında. bi ara konuşuruz yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Güneş

quote:

Arkadaşlar ben rap değil sagopa kajmer dinleyenlerdenim. Ama bir ortamda ne dinliyorsun diye sorduklarında sagopa kajmer dinliyorum demek garip geliyor. siz ne düşünüyorsunuz ??

Bende lise dönemimde sagopa dinliyordum senin gibi derdim rap değil sagopa dinliyorum diye bir bakıma doğru diğer rapçilerden daha farklı bir tarzı var , sagopadan başka şarkı dinlemedim 1 sene fala ondan sonra yunusun saçma sapan işler yapmasıyla kendime geldim.Zaten son 2,3 albümde batırdı eskisi gibi değil.

Haklısınız bende 4 seneye yakın Sagopa Kajmer dinliyorum fakat son 2 albüm dediğiniz gibi ortalamanın altındaydı. Napalım eski şarkılarla idare ediyoruz şu anlık . Son 2 albümden toplasan 5-6 tane güzel şarkı çıkar çıkmaz. İnşallah gelecekte yine Bir Pesimistin Gözyaşları gibi Kötü İnsanları Tanıma Senesi gibi albümler çıkarır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Armoni.

*Beste yapabilmeli

Gerçek şarkı dediğin:

işin bencesi budur.

Bana göre müzik:
    Travis - Re-Offender

güzel şarkılar. ama anlatmak istediğim. sample ı kesersin belli bir düzene sokarsın. üstüne kendin melodi eklersin uzun ses eklersin vs vs. bi düzene sokarsın bi bütünlük sağlarsın. sample olayında şarkının neresini kesiceğini kestirmek önemlidir mesela. sample dediğim bi loop ta olabilir sadece bir nota da olabilir. bunları sıraya dizmek yine senin işindir yani. dediğin gibi bestelerin üzerine lirik yazma olayı rapte flow denen şey vardır mesela. bunu en iyi eminem yapar. şu an sana örnekte veremem sabahın 7 sinden beri ayaktayım kafam durma noktasında. bi ara konuşuruz yine.

Peki iyi geceler.
    Ben de yatayım, geç oldu.

• Arkadaş Sagopa nedir ya. Biride çıkıp aga bu ne dememişki

Sansarın oldugu yerde sagonun borusu ötmez
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.