Şimdi Ara

Raspberry Pi 3 32 bit Uygulamaları çalıştırır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde Raspberry pi3 B+ var. Bunu evde torrent sunucu olarak halihazırda kullanmaktayım. Buna Windows 10 arm64 işletim sistemi kurmak istiyorum. Fakat kafamı kurcalayan bir konu var. Arm64 işlemcilerde klasik Windows 32 bit programlarını kullanabiliyor muyuz? Yoksa sadece Arm64 olarak geliştirilen uygulamaları mı kullanmam gerekiyor? Deneyerek öğrenebilirim fakat klavyemi yurtta bıraktığım için yeni klavye almam gerek. Eğer olmayacaksa hiç bozmayacağım sistemi.

• Evet.(microsoftun yalancısıyım.)

Microsoft mağazadaki uygulamaları indirip kullanabildiğin gibi diğer win32 uygulamalarını da herhangi bir derleme gerektirmeden kullanabilirsiniz diyor.

Kaynak:
    docs.microsoft.com
    Windows 10 on ARM - UWP applications
    https://docs.microsoft.com/en-us/windows/uwp/porting/apps-on-arm

Bu arada microsoftun arm işlemcilere uyumlu win10 geliştirdiğini daha yeni öğreniyorum sağol dostum.

Lanet olası amerikalılar!..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 29 Nisan 2020; 22:18:41 >

• Çok teşekkür ederim bunu gördüm fakat deneyen biri varsa emin olmak istedim. Klavye alır almaz deneyip sonucu yine yazacağım buraya.
  • Emulasyonla çalıştırır. Tahminim oldukça yavaş çalışır.
  • Kurulum yaptım sonunda. Kullandığım programlarda şu an için sıkıntı çıkmadı. Çok güzel çalışıyorlar. RDP ile bağlanıyorum onda da bir sıkıntı yok. Wi-Fi çalışmıyor, ethernet kullanmak zorundasınız. Sıkıntı yaşadığım bişe olursa bu mesajı düzenleyip yazarım onlarıda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.