Fakat bu dusunce beni, ucuz bir sbc bulabilirsem dedigim sistemi kurmaya itti. Proje listeme ekledim diyelim :D |
Raspberry Pi ve NAS Kurulumu (18. sayfa)
-
-
maalesef böyle başlıyor :) ufak ufak :)
telegramda odroid-n2 ile ilgili yardımlaşma gurubumuz var olurda satmak isteyen olursa çıtlatırım.
linux için odroid-n2 tavsiye ederim, daha düşük bir cihazla başlasanda sonunda oraya gitmek isteyeceksin ve belki daha pahalıya patlayacak.
istemeden de olsa kar suyunu kulağına kaçırdığım için üzgünüm :D
-
hocam ne kadar ucuz yollu o kadar iyi benim icin, simdilik durumum bu yani bir de vesa destekli kasa ayarlaybilirsem super olur
-
öncelikle mutlu pazarlar :)
ukrayna-rus savaşından önce eşimin rus kartı ile paypaldan alış veriş yapıyordum, bu yüzden bir çok kişiye hardkernel üzerinden alış veriş yaptım.
hardkernel KK ile çalışmıyor ya banka havalesi yada paypal.
başka bir alternatif ameridiroid, oradanda 3-5 alış verişim var çoğunluğu odroid-n2.
bir kay ay önce odroid-n2 telegram gurubundan bir arkadaş odroid-n2p sini satmak istedi ve bana söyledi, zaten cihazı geçen sene benim üzerimden HK den almıştı, ama satış fiyatında bir türlü karar veremedi bu yüzden öylece kaldı, belki vazgeçti belki hala sarmak istiyor bilmiyorum.
tekrar bir çıtlatırım, 2000TL ye satarsa almanı tavsiye ederim ama kafasında 2500TL olduğunu düşünüyorum. tabi bu benim tahminim çünkü tam fiyat konusunda kararsız kaldı.
odroid-n2 telegram gurubunda odroid-n2 ve odroid-n2p olan arkadaşlar var ve çoğu tam randımanlı kullanmıyor. şayet senin kafanda bir fiyat varsa, teklifinden bahsederim belki başkaları çıkar satmak için. bu bir ihtimal ve isteyenin bir yüzü kara vermeyen arap derler.
şu an bu cihazı paypalın yoksa ameridroid ten alabilirsin ve fiyat resimdeki gibi olacaktır, diğer resimde HK den aldığım cihazlar fiyatları ve tarihleri var. satmakta kararsız olan arkadaşın cihazı en son aldığım. :)
umarım bu bilgiler sana bir yol haritası çizer, nasıl almak yada almamak adına...
ameridroid ile yaptığım alış verişler: iki farklı hesapla yaptım, ilk hesabım yasaklandı :) bir rockpro64 2gb yaktım ve iki tane odroid-n2 yaktım adamlar her yakığım cihazı yenilediler ve en son sana cihaz satmak istemiyoruz senin bulunduğun yerde bir sorun var, sattığımızdan fazla yeni cihaz göndermişiz dediler :)
sonra başka bir hesapla alış veriş yaptım ve daha sonra HK ile alış veriş yapmaya başladım. HK alış verişlerimde de 1 adet C4 ve 1 adet N2P yaktım yeni gönderdiler. konusu açılmışken terminatör gibiyim maşallah 6 cihaz çöp ettim bu güne kadar. :D
olurda alış veriş yapmak isteyen olursa ameridroid gerçekten iyi niyetli güvenilir bir firma, bu resimleri bunun ıspatı olarak paylaşıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 3 Nisan 2022; 10:44:21 >
-
Hocam ilginize tesekkur ederim, fakat su anlik beni asiyor bu durum belki daha ucuza halledebilme ihtimalim var, tabi sbc kullanmadan.
Bu arada benim EON kasa argon40 magazina dusmus fiyati da 150 dolar gozukuyor.
-
notebook ta ikici işletim sistemi olarak linux kurmuştum ama bios u uçurmuştum, boot sistemi group a döndü ve aylarca normal bios a döndürmek için uğraştım.
bu aklında olsun, ben biraz karanlıkta el yordamıyla hareket ettiğim için bu sorunu yaşadım, sanırım sen biraz daha bilgilisin ne yaptığını biliyorsun ama yinede dikkat et.
linux konusunda çok yeniyim hala öğreniyorum, bios u uçurduğum zaman 3-4 sene önce çok acemiydim nasıl o duruma getirdim bilmiyorum bu yüzden neye dikkat etmen gerekiyor bir fikrim yok.
edit:
sanırım bios u tekrar flashlamıştım başka bir sürümle çok zaman geçti geri nasıl kurtardığımı detaylı hatırlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 3 Nisan 2022; 12:43:52 > -
Nas için imkan varsa odroid hc4, bulabiliyorsaniz xu4, eger fiyatlar yuksek geliyorsa raspberry tavsiyesinde bulunuyorum. hc4 ü gerçekten cok begendim fakat fiyatlar doviz kurundan dolayi asiri yuksek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nas cihazım zaten Odroid-HC4, bu cihazın oled ekranın yazı tasarımını ben yapmıştım. Test etmem için gönderdiler. Nas için yeni çıkan odroid-M1 i daha şanslı görüyorlar, sata yoluyla USB yollarının paylaşımsız olmasından dolayı.
Geçen sene sahibinden komda çok fazla XU4 vardı ben dört tane aldım biri arkadaşa nas yaptım, biri yine bir arkadaşta android, birinin HDMI çıkışı bozuldu nas olmak için bekliyor (ssh ile kullanışa bilinir) birinii yaktım öle xe yatıyor.
Yine guruptan birileri aldı retro oyun makinesi yaptı. Nas için xu4 iyi seçenek ama ya 10 amp adaptör almak lazım yada 2.5" HDD ler için harici PSU lazım, çünkü USB çıkışları yeterli enerjiyi veremiyor.
-
Dostum ilerde hc4 uygun fiyata satmayi dusunursen ben talibim
eyvallah, :) severek kullanıyorum,
hediye gibi bir şey olmasaydı odroid-m1 i çözdükten sonra satmayı düşünürdüm ama firmaya saygımdan satmam.
-
ustune koyup m1 upgrade edersin hocam
M1 geldi zaten hocam şu an gümrükte, ama onu da satamam :D
merak ettiğim M1 haricinde ekstra ne koydukları. DHL 2-3 gün gümrük işlemleri sürer diyor, çok yoğunmuş. Tl bu kadar aşağıda döviz bu kadar yukardayken, milletin kazancı geliri pul olmuşken gümrük neden bu kadar yoğun merak ettim.
-
Fikrin degisirde satmayi dusunursen ben alirim hocam
ilerde belki, rk3588 soc lu odroid çıktığında sanırım teste göndermezler ve ben almak zorunda kalırım, işte o zaman durum değişe bilir.
ama satarsam kendimi hırsız gibi hissedeceğim sanırım o duyguyu yenmeden satmam ve zor yenerim o duyguyu. :)
-
Yok su an kullandigim bilgisayara kurmayacagim da, olursa istedigim sekilde burada paylasirim yine
-
Raspberry Pi'nin rakiplerinden olan Asus Thinker da yeni model duyurmuş.
Home server amaçlı kullanılmak istendiğinide Rasperry'e bir üstünlüğü var mı anlaşılmıyor haberden. NPU işe yaramaz herhalde bu senaryoda?
-
RK nın 5 sene önce çıkardığı eski SoC, şu an gündemde rk3588 var.
rk3399 (RockPro64) aslında sbc ile ilk tanıştığım ürün, bir sene içinde iki tane yakınca s922x (odorid-n2) e geçmiştim.
cnx-software de biraz alay konusu oldu, yorumları okursanız görüsünüz.
cnx software - embedded systems newsASUS Tinker Edge R SBC with 3GB RAM, Rockchip RK3399Pro sells for $179 - CNX Softwarehttps://www.cnx-software.com/2022/04/02/asus-tinker-edge-r-sbc-with-3gb-ram-rockchip-rk3399pro/ -
Çok büyük performans avantajı olmadıkça geçilmez zaten Raspberrypi4'ten.
Rp'nin en büyük avantajı donanım , yazılım desteğinin zengin olması .. Mesela ben fansız çalıştırmak istiyorum. Şu bütün kasanın heatsink olduğu modellerden aldım. Sessiz, serin çalışıyor.
Alternatiflerde bu kadar zengin destek yok.
-
yakınlarda olsanız odroid n2p yi deneyimlemenizi isterdim. oldukça ciddi fark var aslında.
-
Ozel projeler icin kullanilacak bir sbc baska bir sey degil bence ciddi anlamda gucsuz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X