wan benim uydurduğum bir terim olabilir. :) ev ağımız (LAN) dışında torrent ekleme veya izleme :) ben sabit IP aldım superonlineden Netxcloud için, DackDNS kullanmıyorum, bedava bir .tk uzantılı alan adı aldım. bu sebeple cgnat dışında olduğumu varsayıyoruım :) |
Raspberry Pi ve NAS Kurulumu (16. sayfa)
-
-
kod için teşekkürler @HeiLi
Portainer ile kurdum çalışıyor, Acaba yerel ağ dışında çalışıyor mu, çalışyorsa nasıl ulaşıyoruz?
transmission ile rutorrent arasındaki fark nedir, neden tercihinizi rutorrenten yana değiştirdiniz.
çok şey sordum biliyorum zamanınız olduğunda bilgi verirseniz sevinirim, sizin tecrübelerinize ve bilginize güveniyorum :)
-
En basta, rutorrent kurmama sebebim cok fazla ram tuketmesiydi. O yuzden transmission kurdum, fakat onda da inen dosyalari .rar uzantisindan cikaramiyordum, manuel olarak cikarmam gerekiyordu. Sonradan transmission'u silip rutorrent yukleyince hem ram tuketiminin az oldugunu gordum, hemde .rar dosyalarini otomatik klasore cikaran eklentisi mevcuttu.
Disardan erisim icin bir sey diyemiyorum, cunku ben lokal olarak kullaniyorum fakat nextcloud'a disardan erisebiliyorsaniz buna da disardan erisebilirsiniz. Rutorrent'in web arayuz portu 8080 benim kurulumuma gore zaten girilen portlarin aciklamasi da yaziyor scriptte portlarin hemen ustunde
-
Hocam hayırlı olsun. Ne kadar bir ücrete aldınız ürünü bir de yazılımsal raid nasıl yaptınız? Disk ile ilgili sıcaklık değeri, smart bilgileri vs omv üzerinde görüntülenebiliyor mu bu durumda?
-
Urunun fiyatini dolar olarak vereyim, cunku doviz kuru oynuyor surekli, 109 dolara kargo dahil olarak bagis yaptim. Urunu dhl ile gonderdiler, onlara da 247 lira gumruk odemesi yaptim. Yazilimsal raid'i mdadm ile yaptim, kasanin forum sayfasi acilmis ve orada yaziyor bilgiler. Disk bilgileri de tamamen omv uzerinde gozukuyor.
-
Transmission veya ruTorrentte uzaktan erişimi sağladım.
Jelleyfin ile oynarken ve ona uzaktan erişim sağlamaya çalışırken tesadüfen çözdüm.
Networking aslında düşündüğüm kadar zor değil ama çok fazla bilgi gerekli ve bende eksik olan detaylı derin bilgi yoksunluğu :)
neyse,
zaten Nextcloud için statik IP almıştım, Transmission veya ruTorrentte için kullandığımız portları router veya modemden açmak lazım.
örneğin Transmission için kullandığımız 192.168.1.111:9091 yolundaki "9091" portu
Yani: yerel.ip:9091
statik ip si olmayan duckDNS kullana bilir.
DuckDNS nasıl alınır burada anlatmıştım: https://forum.donanimhaber.com/raspberry-pi-ve-nas-kurulumu--144332842-5
Alıntı
metni:@GuGuuuK adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı: --------------------DuckDNS---------------- Soru: Duckdns ne işe yarar? Cevap: şayet sitatik IP kullanmıyorsak dış IP'miz sürekli değişir her gün her hafta veya her ay, stabil değişim zamanı yoktur. Duckdns bizim değişen veya değişmeyen IP'mizi sürekli xxxxx.duckdns.org adresine yönlendirir. Statik dış IP'miz olsa bile Nextcloud için DNS yönlendiriciye ihtiyaç vardır. Bu yüzden duck dns veya benzeri bir yönlendiriciye ihtiyaç var, StatikIP'niz olsa bile! Sırasıyla, önce duckdns hsabı oluşturmalıyız:
adresine gidiyoruz.
Hesap oluşturmak için ben Google hesabımla kayıt oluşturdum, başka seçeneklerinizde var. siteyi incelersiniz.
Sgin in with Google simgesine bastım. Sekme beni duckdns erişimi izni için google hesabıma yönlendirdi.
Şimdi subdomain (altalanadı) ismi alacağız, seçtiğiniz isim daha önce alınmadıysa hesap çabucak oluşturulur. Ben subdomain için "dh-deneme" adını aldım.
Her şey bittikten sonra şöyle bir resim oluşacak. Artık bize ait bir web adresi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 19 Şubat 2022; 13:48:39 >
-
Bende bu disaridan erisim icin ugrasiyorum, turknet kullaniyorum cgnat kullandiriyor maalesef, ddns ise kurdum router a ama bir turlu rutorrent arayuzune ulasamadim. Fakat ayni url'yi ssh olarak deneyip router a ulasabiliyorum. Yonlendirme ayarlarina bakmam gerekecek sanirim.
-
ssh ağ içinde değil mi?
cgnat arkasında değilim bu yüzden bilmiyorum, duckdns ile denedin mi?
şimdiye kadar yaşadığım tüm ilginç sorunların kaynağı hep yönlendirmeyi iyi yapamamış olmamdı.
hani ram hataları hep başka yerlerden çıkar, bunu öğrendikten sonra ilk ram bakarsın ve bingo, aynı hissi uyandırıyor şu yönlendirme sorunsalı :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 24 Şubat 2022; 16:1:38 > -
duckdns acik, nextdns icin kullaniyorum, duckdns adresini pc den girdigim zaman da router arayuzu aciliyor direk. Fakat ben bunu bir de telefonda deneyeyim dedim ve sonuc olarak baglanamadim. Tabi sonrasin telefonu wifi'a tekrar bagladim ve baglandi. Yani router disardan gelen baglantiyi engelliyor. Router da openwrt yuklu onun yonergesine gore yapiyorum. Ama nedense ulasamadim ya cgnat yuzunden ulasamiyorum ya da router baglantiya izin vermiyor.
-
yani ağ içinde sorun yok ama yerel ağ dışına çıkınca bağlanamıyorsun.
aynı sorunu aylarca nextcloud kurarken yaşadım, port açamamışım yada doğru olarak port açamamışım.
-
Beyler nextcloud falan boş iş ama siz bilirsiniz , verilerinizin calinma riskide var bu arada , ben google drive kullaniyorum 100gb yillik 60 lira 200 alsan 110 lira degmez vala acikcasi ama siz bilirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eyvallah,
benimde 100gb lık gdrive ve 50gb lık onedrive var. 5TB lık bulut kullanmak gerçekten keyifli, şöyle motorla kendi sahile boğaza veya doğaya atıyorsun anında ve çektiğin güzel anılar yine anında evdeki hdd olması bir çok şeye değer. tv nin karşısında yada herhangi bir pc , tablet vs. yede izlemek veriye ulaşmak güzel bir lüx bence.
tabi bence...
verilerim çalındığını varsayalım ne yapacak benim aile fotolarımı videolarımı, eşim zaten çoğunu instada paylaşıyor :D
gizli ve öenmli evraklarım zaten yok, hani istanbulun yarasının pörtföyü elimde olur eyvallah çelik kasalara saklarım :)
güvenlik önemli ama herşeyin olduğu gibi onunda suyunu çıkarıyoruz bazen, üstelik twitter, insta, face vs. gibi yerlerde hoyratça paylaşırken tüm özelimizi.
-
Bilemiyorum, cgnat yuzunden ulasamiyor da olabilirim disaridan. Zaten sadece torrent icin erisecektim.
-
cgnat yüzünden satatik ip aldım, aldığımda 24 liraydı şimdi kaç para oldu bilmiyorum, bir iki paket sigara parasıdır. ülkede tüm fiyatlar çıldırıdığı için heralde en ucuz şeyler abonelikler oldu.
statik ip bir çok şey için faydalı oluyor. torrentlere uzaktan erişim için sadece ip girip hallediyorum mesela.
geçen sene .tk uzantılı beleş alan adı almıştım bu sene de 10 yıllığını 110tl ye uzattım. on sene kafam rahat, bilmemne.tk:jellyfin_port no ile dışardan jellyfin e ulaşıyorum mesela.
duckdns ile ip ne ulaşabiliyorsan sorun cgnat olmaya bilir.
-
duckdns ulasabiliyor ip'ye hatta router arayuzunde de gozukuyor ama nedense disaridan ulasamiyorum.
-
yani yerel ağ üzerinden duckdns denediğinde router arayüzüne ulaşıyorsun ama yerel ağdan çıkınca (uzaktan erişim) mesela telefonun 4.5g interneti üzerinden denediğinde ulaşamıyorsun öyle mi?
-
Aynen oyle yerel agdan ulasabiliyorum ama disardan ulasamiyorum.
-
hangi ISS kullanıyorsun, süperonline ise çok yardımcı oluyorlar, arayıp durumu detaylı anlatmalısın.
-
Turknet, maalesef durumdan bahsetsem statik ip alin diyecekler
-
internet lezzetli ama destek sıfır, sms le destek mi olur neyse.
süperonline bu konuda gerçekten avrupadan da ötede, 24 saat hizmet yardım edemediklerinde daha uzman birisi seni arıyor çözüm için epey kıç yırtıyorlar.
birde netflix problemi olmasa :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X