yinede zorla bence, ben olsam şansımı denerdim :) ne kaybedersin?!! |
Raspberry Pi ve NAS Kurulumu (17. sayfa)
-
-
Raspberian 64bit resmi olacak çıkmış.
NAS , sunucu olarak kullananlardan geçen var mı? Bir uyumluluk sorunu çıkıyor mu?
-
Ben su an kullaniyorum, 64 bit kurarsaniz openmediavault 6 olarak kuruluyor, 32-bit kurarsaniz openmediavault 5 kuruluyor kurmak isterseniz. Su anlik bir sikinti ile de karsilasmadim.
-
OMV6 kurmak için debian 11 lazım diye biliyorum, tabi debian altyapısı kullanılıyorsa. ubuntuda faklı olabilir kurmadım denemedim.
-
Raspian zaten debian altyapili, ondan dolayi omv kurulabiliyor. Yine script ile otomatik kurulum yapiliyor.
-
@StalkerReborn ve @ÇevreMühendisi zerotier'den bahsetmisler daha once acaba bu zerotier ne kadar guvenli? Cunku ben bunu openwrt yuklu router'a kurup tum sisteme disardan erismek istiyorum. Boyle bir sey mumkun mudur?
-
ruTorrenti kullanmaya karar verdim, dizi, film app vs. için farklı yerleri hedef göstermem gerekiyordu ve bunu ruTorrent çok iyi yapıyor.
http ile 8080 portuna girdiğimiz için şifreleme yapmam lazımdı ama bir türlü nasıl yapılır anlamadım.
neyse, nihayet durumu çözdüm.
volumes'te /passwd:/passwd ile oluşturduğumuz "rutorrent.htpasswd" dosyasının içini doldurmamız gerekiyormuş.
https://hostingcanada.org/htpasswd-generator// bu siteden kullanıcı_adı-şifre oluşturduğunuzda bir kod oluşuyor onu "rutorrent.htpasswd" dosyasının içine kaydediyoruz.
belki bir çoğunuz biliyordunuz ama umarım benim gibi bilmeyen birinin işine yarar.
-
ZeroTier kullanabilirsin guvenilirdir
-
hamachi veya zerotier kullanabilirsiniz.
ne kadar güvenilir kısmına girmiyorum. sunucu karşı tarafta olduğu için.
bunlar yerine reverse ssh veya ngork gibi çözümler kullanabilirsiniz
-
Hocam buna gerek kalmadı.
@WoLeRiNe yardımı ile router'a wireguard kurdum, oracle ise bedava cloud veriyor(tabi ozellikleri kısıtlı), ona wireguard server kurduk. @WoLeRiNe ayarlamaları yaptı. Vpn tüneli kurmuş olduk bu şekilde.
Kendisinin yazdığı yazıdan faydalanıp sizde bu şekilde bir sistem kurabilirsiniz.
www.netkolik.orgWireguard VPN Sunucu Kurulumu ve CGNAT Kurtulma Yöntemi » netkolik.org • Linux ve Windows Sunucu Rehberlerihttps://www.netkolik.org/wireguard-vpn-sunucu-kurulumu-ve-cgnat-kurtulma-yontemi/ -
merhaba dostlar,
bu gün güzel bir haber aldım, hem mutlu hem gururlu hem heyecanlıyım.
Odroid firması yeni bir rk3568 çipli SBC çıkarıyor, benide test gurubuna almışlar, önümüzdeki hafta sanırım testlere başlarım.
Alıntı
metni:Hey, How is everything? We have new SBC with RK3568 and will start debugging party with it. The announcement for the new board will be in the forum soon, but you can refer the product from here. https://www.hardkernel.com/shop/odroid-m1-with-4gbyte-ram/ Please let me know if you are interesting to join the debugging party and confirm the address below if it's correct, so I can arrange a package for you. https://forum.odroid.com/viewtopic.php?p=345760#p345760
şu an zaten yine Odroid'in gönderdi Odroid-HC4 cihazını Nas ve bulut sistemi olarak kullanıyorum.
Odroid-M1 daha sofistike bir board, bir çok ekstra bileşene izin var sata modülü de dahil.
bakalım neler yapa bileceğim, cihaz gelince ve kullanmaya başlayınca buradan bilgilendiririm.
heyecanımı paylaşmak isetim umarım rahatsız etmiyorum kimseyi. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 29 Mart 2022; 12:30:5 >
-
SBC güzele benziyor, board üzerinde m2 desteği olması da ayrı güzel olmuş
-
söyle bir liste yapmışlar, bakalım neler gönderecekler. merakla bekliyorum :))
Hata Ayıklama Partisi
Yeni tanıtılan tek kartlı bilgisayarlarda şurada burada birçok hata olabilir.
Hata Ayıklama partisi için geliştirici paketlerini birkaç gün içinde topluluk üyelerimize göndereceğiz.
Geliştirici paketi aşağıdaki öğeleri içerir.
8 GB DRAM mühendislik örneği ile ODROID-M1
16 GB eMMC
ODROID-Vu8M Ekran Kiti
M1 MIPI-CSI Kamera Kiti
M1 SATA montaj ve kablo Kiti
12V/2A PSU
WiFi Modülü 5BK
USB-UART kiti
-
asıl bomba rk3588 çipli ürünle patlayacak, odroid-n2p zaten i5 gücüne yakın, cpu:2400; gpu:800 mhz gücünde
rk3588 gelmiş geçmiş en güçlü sbc olması bekleniyor ve bu gün bu duyuru ile beraber isim vermeden rk3588 in ip uçlarını da verdiler. :)
bakalım bakalım ne olacak.
3 senedir günlük PC olark 7/24 kullandığım odroid-N2p yi upgrade ederim hemen.
-
Hocam bu gonderme isi nasil oluyor, biz faydalanamiyor muyuz?
-
Hocam aslında çok kişiye göndermiyorlar, dünyaca tanınan sbc içerikli youtuberlere bile göndermiyorlar.
Korelilerle benim aram iyi seviyorlar biraz, forumda da epey faalim. ben yazılım geliştirici falan değilim ama bana her yeni çıkan cihazı gönderiyorlar.
ha şöyle bir durum oldu, ben Odroidden 15-20 alış veriş yaptım ama tabi kendim için değildi hep arkadaşlar için, kendim içinde parasıyla 4-5 sbc aldım, ama iki tanesini kurcalarken yaktım yenisini gönderdiler ki başkasına yapmazlar bunu. belki ondandır, belki sevdiklerinden.
ama petitboot diye bir boot yazılımı var onun gelişimde epey deneklik yaptım, Odroid-HC4 ün oled ekran yazılımını ben yaptım ama o tamamiyle hobi ve deneme yanılma yöntemi ürünüydü.
kısacası, hata ayıklama ve tanıtım ürünlerinin gönderme kıstasları ne bilmiyorum ama ben gerçekte o kıstaslara uyan biri olduğumu düşünmüyorum.
çoğunluk sebep dostluğumuz.
-
Evde ikinci bir ekran var, ve benimde linux bilgisayar kullanma istediğim var. Böyle bir şey denk getirebilirsem onu kullanabilirim diye düşündüm. Ondan sordum.
-
linux için tavsiye edebileceğim iki cipset var, rk3399 ve s922x, ben ikisini de kullandım, rk3399 ilk göz ağrım sbc ile ilk tanışma cihazım ama çok kurcaladım bir sene dolmadan kısa devreden kavuldu :)
3 senedir s922x ile devam ediyorum, okul cağında iki çocuk var evde ve ikisine de odroid-n2 kurdum (android olarak kullanıyorlar)
büyük oğluma (bu sene ayrı eve çıktı üni için) hem ubuntu hem coreelec hem atv olarak kullanacağı odroid-n2p kurdum.
kız kardeşimin çocuklara iki tane odroid-c4, biradere pc niyetine odroid-c4 (çoğunlukla android) mahalleden bir çok arkadaşa odroid-n2 ve n2p.
benim ana makinem odroid-n2p, yatak odasında odroid-xu4, nas ve bulut için odroid-hc4.
sana tavsiyem paraya kıyıp odroid-n2p almandan yana, ubuntu ile her işimi görüyorum yetmediği yerde android tablet veya atv var yetmediği yerde coreelec var. ssd taktım şu an cihazda 3 tane ubuntu versiyonu, iki tane coreelec versiyonu ve yedek emmclerde android10,11,12; atv10,11 var. ha gayet şık ve güçlü HTPC'im var ayda bir kaç kere kullanıyorum, ya fifa oynamak için yada 7.1 ses film izlemek için(avr'em 4k-hdr desteği yok bu sebeple bazen pcden film izliyorum). bu işler ile hobi olarak uğraşıyorsan gerçekten çook güçlü bir cihazın avantajları çok yardımcı oluyor ve keyif almanı sağlıyor.
Petitboot ekranı (odroid-n2plus)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 30 Mart 2022; 10:40:38 >
-
Hocam hobi olarak kullanacagim, daha dogrusu gunluk internete girdigim bilgisayar olacak ama su anlik ekonomim buna musade etmiyor. Zaten hdd'leri alarak bozdum dengemi, beta kullanicisi oalrak alma sansimiz var mi diye merak etmistim acikcasi
-
Eyvallah, bunu anladım zaten ama belirledikleri bazı geliştiricilere gönderiyorlar, zaten ürün satışa çıktı ve 4gb ramli olanı tükendi. Bana da kendi kullandıkları test cihazlarından gönderecekler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X