Şimdi Ara

Raspberry Pi ve NAS Kurulumu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
541
Cevap
32
Favori
22.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kickstarter projesi iken aldım, DHL ile yolladı argon forty. Şu an normal şekilde satışta olduğunu düşünmüyorum çünkü daha herkesin ürününü göndermediler. Belki yaz başı veya sonu piyasaya çıkabilir.

• Dayanamadım ve kendimi zorlayarak 2 adaet 8tb hitachi disk aldım. Bugün geldiler sistemi kurdum. Öncelikle raspberry os lite 64 bit versiyonu kurdum. Bunu kurunca OMV 6 yükleniyor, eğer 32bit kurarsanız OMV 5 yüklenecektir. Tabi OMV'yi kurmadan önce yazılımsal RAID kurulumu yaptım ve RAID 0 kurulumunu tercih ettim. 14.77 TB'lik kullanılabilir alan gözüküyor şu anda

Raspberry Pi ve NAS Kurulumu

Diğer kullandığım 8tb WD Nas diski de router'a bağlamayı düşünüyorum ve ağdaki herkese açmayı planlıyorum.

• @GuGuuuK Hocam şimdi sıfırdan kurdum da, linuxserver rutorrent desteğini kaldırmış ve bunu kurulum için önermiş

Raspberry Pi ve NAS Kurulumugithub
    GitHub - crazy-max/docker-rtorrent-rutorrent: rTorrent and ruTorrent Docker image based on Alpine Linux
    https://github.com/crazy-max/docker-rtorrent-rutorrent

Fakat bu linuxserver kurulumları gibi değil, ondan dolayı anlayamadım. Sizin nextcloud kurulumu belki ona benziyordur diye soruyorum. Bunu nasıl kurabiliriz?

• HeiLi kullanıcısına yanıt

öncelikle yeni disklerin ve kurulumun hayırlı olsun.

rutorrent hiç kullanmadım ama birazdan kurmaya çalışacağım ama linuxserver var görünüyor.

GitHub - linuxserver/docker-rutorrent: DEPRECATED
    https://github.com/linuxserver/docker-rutorrent

edit:

denedim kurulum hata verdi

github linuxserver/docker-rutorrent incelediğimde crazy-max a yönlendiriyor.

boş zamanım olduğunda biraz kurcalarım, bir gelişme olursa buradan paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 6 Şubat 2022; 11:48:30 >

• Compose ile kurulum scripti yaziliyor sanirim ama onu beceremedim, ben ekran goruntulerinde gosterdigim sekilde kurmaya aliskin oldugum icin bu olaya yabanci kaldim acikcasi

• örneği paylaşın bende deneyeyim. bir kaç örnek buldum denedim portainer hata veriyor, birde sizinkini deneyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 6 Şubat 2022; 19:50:29 >
  • GuGuuuK kullanıcısına yanıt

Benim buldugum bu sekildeydi

Docker-compose · Issue #39 · crazy-max/docker-rtorrent-rutorrent
    https://github.com/crazy-max/docker-rtorrent-rutorrent/issues/39

ikinci yorumda belirtilmis ama ayarlayamadim ve calismadi bu zaten bunu gorunce script sekilde yazilmasi gerektigini anladim.

• Bu arada mart 2022 de kendi marketinde satmaya baslayacaklarmis, belki yaza dogru Türkiye'ye SAMM market ile gelir

docker-rtorrent-rutorrent/docker-compose.yml at master · crazy-max/docker-rtorrent-rutorrent
    https://github.com/crazy-max/docker-rtorrent-rutorrent/blob/master/examples/compose/docker-compose.yml

bu daha yeni sanırım ve kod sahibinin yml örneği. bunu kendine göre uyarlaya bilirsen çalışması lazım. zamanım olunca bende deneyeceğim.

hayırlı olsun ve bilgilendirme için teşekkürler,

Burada Docker / portainer mantığını hiç anlamadım, özellikle Adguard Home öyle kurduğum zaman ayarlayamadığım için, onlar örnek incelediğim halde .o yüzden hep normal olarak adım adım deneyerek 2 sd kart olarak kuruyorum.

Hocam bunları gormustum de cozememistim, fakat simdi cozdugumu dusunuyorum ona gore deneyecegim tekrar

• docker-compose de çok fazla seçenek var, derin ayarları olan bir torrent client sanırım.

detaylı anlatan bir öğreticide bulamadım kısaca çalışma mantığıyla hiç bir şey anlamadım.

ama zamanım olunca derinlemesine öğrenmek istiyorum. şayet siz sorunsuz kurarsanız nasıl kurduğunuzu paylaşırsanız oradan başlarım öğrenmeye.

gazanız mübarek ola :)

• Evet compose ile kurulumu yaptim ama su an daha calisip calismadigini denemedim yani sayfa aciliyor fakat torrent eklemedim daha

• Flood yapiyor gibiyim ama diskleri isitalim ufaktan, compose ile containeri surekli guncelleyebiliyorsunuz o da guzel olaymis

• sizin adınıza çok sevindim, :)

docker-compose yi paylaşırmısınız deneyeyim.

wan olarakta torrent ekleye biliyormuyuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuGuuuK -- 8 Şubat 2022; 9:36:5 >
  • Kodu buraya ekliyorum, fakat dosya konumlarina ve puid ile pgid yi kontrol edin.

"

version: "3.2"

services:

rtorrent-rutorrent:

image: crazymax/rtorrent-rutorrent:latest

expose:

- RT_DHT_PORT/udp

- XMLRPC_PORT

- RUTORRENT_PORT

- WEBDAV_PORT

- RT_INC_PORT

ports:

- target: 6881

published: 6881

protocol: udp

- target: 8080

published: 8080

protocol: tcp

- target: 9041

published: 9041

- target: 50000

published: 50000

environment:

- UID=1000

- GID=1000

- RT_LOG_LEVEL=debug

- RT_LOG_EXECUTE=true

- RT_LOG_XMLRPC=false

- TZ=Europe/Istanbul

volumes:

-

"/home/pi/Desktop/rutorrent/data:/data"

-

"/srv/dev-disk-by-uuid-f78e677d-8ea3-4dca-b463-037d6b921036/Depo/Torrent/downloads:/downloads"

-

"/home/pi/Desktop/rutorrent/passwd:/passwd"

ulimits:

nproc: 65535

nofile:

soft: 32000

hard: 40000

restart: always

rtorrent-logs:

image: bash

command: bash -c 'tail -f /log/*.log'

depends_on:

- rtorrent-rutorrent

volumes:

- "./data/rtorrent/log:/log"

restart: always

"

@Mbaydar76 Hocam adguard'in linkini verebilir misiniz belki onunda kurulumunu cozebiliriz.

Kodu alinti icine aldim fakat mesaj bir turlu icine almiyor, dh'i yenileyecegiz diyerek icine etmisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeiLi -- 8 Şubat 2022; 11:52:18 >

modem-router den port ayarlamak gerekli mi?

Yok hocam gerekli degil, zaten cgnat sisteminde oldugumdan port eklesem bile bana bir faydasi yok. Siz bir de wan-torrent ekleme sormussunuz ama o nedir? Onu cozemedim.

Alıntı

metni:
    Kodu alinti icine aldim fakat mesaj bir turlu icine almiyor, dh'i yenileyecegiz diyerek icine etmisler.

Az önce bunu düşünüyordum, ülkenin en büyük forum portalı kod yazacak bir eklentisi yok, bu konulara bakan bir admin ekleyip bu isteğimi paylaşmak istedim ama hangi admin bakıyor bilmiyorum.

Maalesef bende bilmiyorum, yoksa etiketlerdim. Bu konuyu ve router'a openwrt yukleme konusunda bu sekilde olsaydi forum ben bu konulari acmazdim acikcasi

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.