Bildirim
Rasyonel sayılar çözemediklerim
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
İlk devirli sayıya x ikincisine y diyelim. X=200+10a+b-20-a/90 Y=200+10b+a-20-b/90
Şimdi bunu nasıl yaptığımı örnek üzerinde göstereyim. Sayımız 1,25 olsun ve 5 devretsin: 125-12/90
Daha sonra X ve Y yi sorudaki işleme göre birbirinden çıkarın. En son şöyle bir eşitlik gelmesi gerekli ===> a=6b Burada b ancak 1 ve a da ancak 6 değerini alır. Çünkü b ve a sıfır olamaz. ( Soruda söylemiş.)
b eğer 2 olursa, a 12 olur. Ama 12 bir rakam değil.Soruda a ve b rakamdır deniyor.
Umarım anlaşılır olmuştur, iyi günler. -
Bu tür soruları Fem simetri de takır takır çözüyordum 3 ay öncesine kadar. Konular tekrar edilmez ise hemen unutuluyor gerçekten. Tekrar edeyim bari. -
Anladım teşekkürler ben de böyle yapmıstım fakat işlem hatasından sonucu bitürlü bulamamıstim. -
Evet unutuluyor tekrar etmek lazım
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X