Şimdi Ara

Raw Read Error Rate - SMART Hatası - Yardım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar temmuzun sonuna doğru WD Elements 2TB 3,5' Harici hdD aldım. İşte çok mutluyum bütün herşeyimi içine attım. Neyse sonra yeni pc topladım Harici Harddiskimden pc ye aktarım ypaarken takılmalar filan

oluyordu allah allah diye bi bakayım dedim başlıkta yazdığım kısımda fail vardı. 2TB oldugu için yavas format atmaya yemedi. En iyisi garantiye göndereyim dedim. Bugün geri göndermişler ürün sorunsuz diye Taktım

pcye yine aynı sorun

ne yapmam gerek ?

http://www.hepsiburada.com/Liste/western-digital-elements-2tb-35-tasinabilir-disk-wdbaau0020hbk-eesn/ProductDetails.aspx?productId=bd85141&categoryId=100225

• raw read değeri nedir diskte?
  • Current 143 Worst 9 Threshold 61 Data 166 Status Failed

Veriler HD Tune Pro programından baska programlarlada analizini yaptım sonuc bu
  • valla hocam abartmıyorum 2 saattir yabancı forumlarda bu mevzuyu araştırıyorum..Her üreticinin kendisine göre değerleri olduğu ve bunların hiçbir zaman tüketici ile paylaşılmadığı söyleniyor.Sana verebileceğim tavsiye, wd'nin diagnostic programını indirip onlarla birer test yapman..Bir de içini boşaltıp bir format ya da bundan önce disk birleştirme yapman..

önce disk birleştirme yap sonra da diski formatlamayı deneyebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

valla hocam abartmıyorum 2 saattir yabancı forumlarda bu mevzuyu araştırıyorum..Her üreticinin kendisine göre değerleri olduğu ve bunların hiçbir zaman tüketici ile paylaşılmadığı söyleniyor.Sana verebileceğim tavsiye, wd'nin diagnostic programını indirip onlarla birer test yapman..Bir de içini boşaltıp bir format ya da bundan önce disk birleştirme yapman..

önce disk birleştirme yap sonra da diski formatlamayı deneyebilirsin..

Hocam cansın valla cok saol uğraşman yeter

Kendi programıyla hızlı test yapıyorum ordan pass yani onay alıyo ama status hala failed bende write zeros yapıyorum suan sabaha biter heralde sizce işe yararmı ?

• yarayabilir. ben geçenlerde arkadaşa bir hp laptop almıştım.reallocated sector count hata veriyordu ve bilgisayar devamlı takılıyordu.i5 sıfır laptop yani.
    değişim kabul ettirene kadar göbeğimiz çatladı.

şuraya geleceğim.bu smart olayı çok alengirli.herkes farklı farklı şeyler söylüyor.hddguru tomshardware birsürü forum okudum,hepsi farklı farklı şeyler söylemiş.
    kimisi diski değiştirin diyor,kimisi birşey olmaz diyor.
    ben aslında sana killdisk önerecektim (o da bir nevi write zero gibi birşey) ama zor ve uzun olur diye yazmamıştım.

sen bu işlemi yaptıktan sonra düzelme olmazsa eğer format atmayı dene..yine düzelmezse disk birleştirme yap.yine düzelme olmazsa başka seçenekler şunlar aklıma geliyor.

diski başka bir bilgisayarda dene..dosya kopyalamayı ve yapıştırmayı dene.bilgisayarın ve işletim sistemin kaynaklı da bu sorunu yaşıyor olabilirsin,ufak ama olabilecek bir ihtimal bu da.

eğer başka bir bilgisayarda da aynı sıkıntı oluyorsa (formatlama ve defragdan sonra) disk o zaman gerçekten problemli diyebiliriz.

sana wd'nin diagnostic programını indir dememin bir başka sebebi de, diskte oluşan bu hatanın (ya da sadece hata uyarısının) windows kaynaklı olabilme ihtimaline karşılık sanırsam wd diagnostic toolda dos üzerinden çalışan test yazılımları da mevcut..o yüzden deneyebilirsin onu da.

• hocam cok teşekkür ederim dedikleriniz hepsini denicem en sons ecenek arıcam logosofta sövecem.

bide ''sonra düzelme olmazsa eğer format atmayı dene'' demişsiniz bu bildiğimiz biçimlendirme demi? eğer biçimlendirmeyse yavaş biçimlendirmemi oneriyosunuz ??

Son sorum killdisk hakkında biraz daha bilgi alabilir miyim ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Loading Character Data 99 Hatası
    15 yıl önce açıldı
    raw read error rate sorunu.
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet formatlamaktan bahsediyorum yani biçimlendirme...yavaş formatlamanız daha iyi olur tabi.
    killdisk low level formatın bir şekli..diskin plakalarını fabrika çıkış haline sıfırlıyor.zero yönteminden kısmen daha faydalı ama daha RİSKLİ bir uygulama.
    ama yeni alınan bir disk için çok da lazım değil çünkü eğer disk killdisk yaapacak konuma geldiyse herşeyin de denenmiş olması gerekiyor.

size tekrardan söyleyeceğim şey,diski başka pcde ve başka işletim sisteminde denemeden karar vermeyin bozuk olduğuna.
    çünkü diskin içine kopyaladığınız ve bozuk olan bir dosya yüzünden de raw read rate değerinin bozulması ortaya çıkabilir.
  • son çare killdisk o zaman dediğiniz herseyi yapıcam tek tek son durumu burdan yazarım hocam
  • killdisk ve low level format içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_29480627/tm.htm
  • Hocam ilgine ne kadar teşekkür etsem az gece gece yordum seni
  • estğ ama killdisk en son seçimin olsun önce diğer söylediklerimi dene
    format+defrag+başka pcde deneme+başka işletim sisteminde deneme vs...
  • Write zeros malesef işe yaramadı.. Herşeyi denedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

estğ ama killdisk en son seçimin olsun önce diğer söylediklerimi dene
    format+defrag+başka pcde deneme+başka işletim sisteminde deneme vs...

MEsut abi hepsiburadaya değişim talebinde bulunustum kabul ettiler. Sevinsemmi üzülsemmi 1 ay belkide daha fazla beklerim kesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony John Soprano -- 23 Ağustos 2011; 0:53:29 >
  • sevin bence :) 1 ay sürmez kanımca hb hızlıdır...arada sırada telefonla sıkıştır iyi olur :)
  • Seviniyorum Logosoft a göndereceğime HB ye gönderirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.