Şimdi Ara

RC Model Araba [ Başlangıç Tavsiyesi ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kendimi bildim bileli uzaktan kumandalı arabalara hastayımdır. 22 yaşına geldim hala Toyzz Shop'a girer arabalara bakarım. Bu yaştan sonra da oyuncaklarla tatmin olcak değilim.

Gençlik elden gitmeden içimdeki bu hevesi söndürmek istiyorum. Daha önce RC bir araç sürmedim, parçaları ve kumandası hakkında en ufak fikrim yok. Ama kendi arabam gibi her parçasıyla kendim ilgilenebileceğim bana o zevki yaşatacak bir araç almak istiyorum.

Elektrikli ve nitrolu araçlara baktım ama yedek parça sıkıntısı olmayan kendime uygun bir araç bulamadım. Daha doğrusu anlamadığımdan bulamadım.

Tavsiye verirken modifiye zevkini en fazla yaşatacak olanlardan başlamanızda fayda var. İlk başta nitrolu düşünüyordum ama parçaları inceledikçe anladım, sanırım elektrikli araçlar için de epeyi ekstra donanım mevcut. Ne olduğunu bilmediğim bi ESC ve Servo denen şey var, sanırım elektrikli araç donanımları. Bunlar hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Bütçeme gelecek olursak, size şöyle açıklim;

Siz en uygun yollusundan başlayarak tavsiye verin, ben çıkabildiğim kadar yukarı çıkarım. Bu zevki yaşamadan okuldan mezun olup iş hayatına atılmak istemiyorum.

Şimdiden yorum yapan ve zahmet edip okuyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 12 Temmuz 2011; 2:47:24 >

• Rc hobisi sadece çoluk çocuğun hobisi değildir. İzmir'deki buluşmalarda takım elbiseyle gelip arabasinin arkasından rc aracını çıkarıp katılan çok kişi gördüm. Tek tavsiyem almadan önce bulunduğun bölgedeki buluşmalara katılıp ordaki arkadaşlarla muhabbet etmen olacaktır zaten gerisi gelir. İyi günler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: standbye

Rc hobisi sadece çoluk çocuğun hobisi değildir. İzmir'deki buluşmalarda takım elbiseyle gelip arabasinin arkasından rc aracını çıkarıp katılan çok kişi gördüm. Tek tavsiyem almadan önce bulunduğun bölgedeki buluşmalara katılıp ordaki arkadaşlarla muhabbet etmen olacaktır zaten gerisi gelir. İyi günler.

Ben zaten oyuncak diye bahsetmedim, oyuncaklarla tatmin olmam bu yaşımdan sonra dedim. Buluşmaların yerleri ve zamanını nerden takip ediyorsunuz? Belli bi organizatör mü var?
  • Başlangıç için nitrolu alacaksanız, kyosho fw05t, gs vision pro rtr, traxxas nitro4tech alabilirsiniz, hpi rs4ü kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    Elektrikli alacaksanız, tamiya tt01, maverick strada, team magic e4 serileri. Hpi e10 konusunda bilgim yok, ancak bende elektrikli acme vardı(Dandik bir marka) hpi e10 kullanmış bir arkadaşım bu araç hpi e10dan daha iyi daha sağlam demişti.
  • Cok tesekkur ederim yorumunuz icin. Baslangic icin nitroludan vazgectim gibi, fiyat olarak pahali geldi acikcasi. Bi de cok fazla aktif olamicam aracla, haftanin bir iki gunu kullanabilcegim icin elektrikli almaya karar verdim. Bu soylediginiz modelleri incelicem eve gecince.

Bi de forum daha aktif olsa super olucakti ama yine de er gec cevabimi aliyorum sagolun tekrar
  • Aslında uğraşırsanız sakura kitde alabilirsiniz. Toplaması 500 lirayı bulacaktır. Bu arada bütçeniz ne kadar?
  • Hocam tavsiyelerinizden Maverick Strada modeli bütçeme en uygun olanı. Eğer parça sıkıntısı çekmezsem bundan alabilirim ama bazı sorularım var;

http://www.hilalhobbyland.com.tr/default.asp?git=9&urun=835#.

Bu linkteki fiyata kumanda dahil mi?

Araç drifte uygun mu?

Stock haliyle bana sekiz çizdirtebilir mi?

Yedek parça sıkıntısı çeker miyim?

Kullanacağım zemine ve göz zevkime göre yükseklik alçaklığını ayarlayabilir miyim? Teknik olarak nedir bilemediğim için böyle sordum kusura bakmayın.

İlerleyen zamanlarda kullanmayı kavradıktan sonra hangi parçalarında upgrade yaparak performans artırabilirim? Yani demek istediğim şu; ben bu arabanın her yeriyle oynayıp ona emek vererek kendi zevkime ve beklentilerime göre bişeyler yapmak istiyorum. Mümkün müdür? Ne kadar ileri gidebilirim?

Biraz fazla soru sordum ama kusuruma bakmayın, konu hakkında hiç bir fikrim yok ve çocukluk hayalimi gençlik elden gitmeden gerçekleştirmek istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Linkteki araç fırçaLı motor bence brushLess kuLLan
  • quote:

Orijinalden alıntı: famousekolll

Linkteki araç fırçaLı motor bence brushLess kuLLan

Aralarındaki farkı öğrendim az önce ama çok fazla farkeder mi? Bir de fırçasız motorlu araçlar daha pahalı oluyormuş o da bütçemi aşar diye korkuyorum açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Avcı -- 15 Temmuz 2011; 13:52:42 >
  • farkeder brushless fırçasız doqaL oLarak daha uzun ömürLü ve daha qüçLü ama daha pahaLı bence aşmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi famousekolll -- 16 Temmuz 2011; 22:48:12 >
  • quote:

farkeder brushless fırçasız doqaL oLarak daha uzun ömürLü ve daha qüçLü ama daha pahaLı bence aşmaz

hocam aşmaz derken değmez anlamında mı? ben şimdi ucuz olduğu için önce fırçalı motorlu alsam sonradan kendimi geliştirince fırçasız motor alıp taksam olmaz mı? bu yaylar vesaire değiştirilemez mi daha sonra?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 61 TS 1967

quote:

farkeder brushless fırçasız doqaL oLarak daha uzun ömürLü ve daha qüçLü ama daha pahaLı bence aşmaz

hocam aşmaz derken değmez anlamında mı? ben şimdi ucuz olduğu için önce fırçalı motorlu alsam sonradan kendimi geliştirince fırçasız motor alıp taksam olmaz mı? bu yaylar vesaire değiştirilemez mi daha sonra?

yo deqmez anLamında deqiL yani pek bütçeyi aşmaz fırçaLı motor daha çabuk öLür o yüzden sürekLi motor deqiştireceqine brushLess aL demek istedim

• Borcumun nerdeyse yarısı bitti, önümüzdeki bir iki ay içerisinde alıcam inşallah. Fırçasız modelleri de araştırmaya başlıyorum şimdi. Sağolun arkadaşlar yorumlar için.
  • quote:

Ben kendimi bildim bileli uzaktan kumandalı arabalara hastayımdır. 22 yaşına geldim hala Toyzz Shop'a girer arabalara bakarım. Bu yaştan sonra da oyuncaklarla tatmin olcak değilim.

Gençlik elden gitmeden içimdeki bu hevesi söndürmek istiyorum. Daha önce RC bir araç sürmedim, parçaları ve kumandası hakkında en ufak fikrim yok. Ama kendi arabam gibi her parçasıyla kendim ilgilenebileceğim bana o zevki yaşatacak bir araç almak istiyorum.

Elektrikli ve nitrolu araçlara baktım ama yedek parça sıkıntısı olmayan kendime uygun bir araç bulamadım. Daha doğrusu anlamadığımdan bulamadım.

Tavsiye verirken modifiye zevkini en fazla yaşatacak olanlardan başlamanızda fayda var. İlk başta nitrolu düşünüyordum ama parçaları inceledikçe anladım, sanırım elektrikli araçlar için de epeyi ekstra donanım mevcut. Ne olduğunu bilmediğim bi ESC ve Servo denen şey var, sanırım elektrikli araç donanımları. Bunlar hakkında da bilgi verirseniz çok memnun olurum.

Bütçeme gelecek olursak, size şöyle açıklim;

Siz en uygun yollusundan başlayarak tavsiye verin, ben çıkabildiğim kadar yukarı çıkarım. Bu zevki yaşamadan okuldan mezun olup iş hayatına atılmak istemiyorum.

Şimdiden yorum yapan ve zahmet edip okuyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Savage XL

• @berkerr hocam sağolasın ama on road arıyorum ben.
  • Benim elektrikli rc arabam var şarjı 30 dk dayanıyor burda bi sorun var mı şarjın voltu 9.6 Lütfen cevap!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ordu521

Benim elektrikli rc arabam var şarjı 30 dk dayanıyor burda bi sorun var mı şarjın voltu 9.6 Lütfen cevap!

oyuncak mı model mi ?
  • quote:

Hocam tavsiyelerinizden Maverick Strada modeli bütçeme en uygun olanı. Eğer parça sıkıntısı çekmezsem bundan alabilirim ama bazı sorularım var;

Araç drifte uygun mu?

Kullanacağım zemine ve göz zevkime göre yükseklik alçaklığını ayarlayabilir miyim? Teknik olarak nedir bilemediğim için böyle sordum kusura bakmayın.

İlerleyen zamanlarda kullanmayı kavradıktan sonra hangi parçalarında upgrade yaparak performans artırabilirim? Yani demek istediğim şu; ben bu arabanın her yeriyle oynayıp ona emek vererek kendi zevkime ve beklentilerime göre bişeyler yapmak istiyorum. Mümkün müdür? Ne kadar ileri gidebilirim?

Biraz fazla soru sordum ama kusuruma bakmayın, konu hakkında hiç bir fikrim yok ve çocukluk hayalimi gençlik elden gitmeden gerçekleştirmek istiyorum.

Hocam fiyat baya pahallı ben Starada TC yi 250 TL'ye almıştım.

Ankara'daki Eren hobby'e bak.

Araç evet drıft için uygundur.

Modifiye yedek parça kolay bulunur uyumludur.

Çok rahat 8 çizebilirsin ama 0 çizmek için biraz araca alışmak gerekiyor. 8'i araç kendi kendine tam güç vererek çizebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: [Fe4R]

quote:

Hocam tavsiyelerinizden Maverick Strada modeli bütçeme en uygun olanı. Eğer parça sıkıntısı çekmezsem bundan alabilirim ama bazı sorularım var;

Araç drifte uygun mu?

Hocam fiyat baya pahallı ben Starada TC yi 250 TL'ye almıştım.

Ankara'daki Eren hobby'e bak.

Araç evet drıft için uygundur.

Modifiye yedek parça kolay bulunur uyumludur.

Çok rahat 8 çizebilirsin ama 0 çizmek için biraz araca alışmak gerekiyor. 8'i araç kendi kendine tam güç vererek çizebilir.

Sağolasın dostum tavsiyelerin için teşekkür ederim tekrar.

• drift istiyorsan hocam sen en iyisi bir tamiya tt-01d şasisi olan bir araç bul.tt-01 şasiler drift yapamıyor farkı o.ben 2 sene önce 849 tl verdim tt-01 aldım ama pişmanım aynı paraya tt-01d vardı.tabi benim dediğim herşey hazır kit halinde satılanlardan.yani boyası kumandası pili led aydınlatmaları falan herşey hazır.strada falan önermişler ama tamiya şasiler hpi şasilerine göre daha ucuz ve modifiyeye yatkındır, bodyleri daha özenli hazırlanır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.