Şimdi Ara

Rca bağlantı nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm techincs su-x320 model amfim ve dört adet hoparlörlerim var. İnternetten amfinin manuelini buldum ve surround bağlantı yapılabilir yazıyor. Amfinin arkasında bir çift klasik bağlantı (deliklere kablo sokularak) ve surroundlarda L-R olmak üzere RCA giriş şeklinde. Şimdi 2 hoparlör kablo sokulan yerde çalışıyor ama yandaki rca bağlantı yere surround kısmına yani 2 hoparlör daha bağlamak istiyorum fakat hoparlörlerin arkasındaki çıkışı da kabloları sıkıştırma şeklinde rca değil yani. Bildiğimiz kırmızı beyaz uçlu rca kabloyu ortadan kesip bakır elektrik kablosuna bağladım ama ses alamadım. Yardım edebilirseniz çok sevinirim bağlantı yapamadığım için iki hoparlörüm boşta duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Manualinde "iki surround hoparlör de bağlı olmalı, yoksa ses alamazsınız" gibi bir ifade var.

Biraz daha araştırdım, burdaki Almanca foruma göre bu surround çıkışları stereo değil, seri bağlı oldukarından ikisinin de hoparlörlere bağlı olması gerekiyor elektriğin tamamlanması için. Ve bir yerde surround tuşuna basmanız gerekiyor.

http://translate.google.com.tr/translate?sl=de&tl=en&u=http%3A//www.hifi-forum.de/viewthread-108-13817.html%0A

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için çok teşekkür ederim evet ben hoparlörün tekini bağlamıştım ve dediğiniz gibi amplinin üstünde surround tuşu var. Çok sağolun sonucu yazacağım tekrar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: godsmack82

Cevap için çok teşekkür ederim evet ben hoparlörün tekini bağlamıştım ve dediğiniz gibi amplinin üstünde surround tuşu var. Çok sağolun sonucu yazacağım tekrar :)

rca kablo sadece sinyal içindir.o çıkışı sorround hoparlörleri bağlamak istediğiniz amfiye sinyal vermek için kullanacaksınız.

yani söyle diyim.surround ses için bir amfiye daha ihtiyacınız var.şuanki amfinizin surround çıkışından sinyali alıp yeni bir amfi alırsanız ona bağlıcaksınız ve surround hoparlörlerde bu amfiden güç alacak.2 amfiniz birlikte çalışcak.ve surround ses elde etceksiniz die düşünüyorum.
  • @sanctuary33 nedense bu amfide hoparlör seviyesindeki sinyali RCA bağlantı ile çıkarmışlar, diğer konuda çözmüştü arkadaşlar.

• İkisinide bağladığım halde ses alamadım :( sanırım dediğiniz gibi ikinci bir amfi ile o surround çıkışlardan ses alabilirim:( sadece surround ses almak için de yeni ampli alamam zaten gider 5+1 i alırım techincsin:) sonuç olarak iki kule hoparlörüm boşta kaldı:(

• quote:

Orijinalden alıntı: godsmack82

İkisinide bağladığım halde ses alamadım :( sanırım dediğiniz gibi ikinci bir amfi ile o surround çıkışlardan ses alabilirim:( sadece surround ses almak için de yeni ampli alamam zaten gider 5+1 i alırım techincsin:) sonuç olarak iki kule hoparlörüm boşta kaldı:(

arkaşın verdiği linkte okduğum kadarıyla benim gibi düşünende var dustdevil arkadaş gibi yorum yazanda var fakat topiği açan eleman sonucu yazmamış yani şu şekilde çalıştı fln gibi.

To the left of the terminal boards (+ -) for the two speakers are two CICH sockets for surround (strangely only 2 RCA connectors).

The boxes that I've tuned original are technica stereo speakers for this amp.

bu vatandaşın dediğine göre rca çıkışına bağladığı hoparlörler bu amfi için dizayn edilmiş kendi hoparlörleri imiş.kendisi bile bağlantı şeklinin garip olduğunu belirtmiş:)

No, this is not a surround sound amplifier. What is referred to as "Surround" is simply a circuit that sends the signal to two stereo remote speakers (possibly with reduced bass and reverb effect to a "pseudo-surround Feeling" occurs). Just as it is drawn, there were special boxes surround it. One would measure time the RCA outputs to determine whether the simple line-out jacks (just possibly with effect), or whether there really comes out a slightly stronger signal.

bu eleman benim gibi düşünüyor ama oda ezbere konuşuyor:)ama normal sistemlerde bu şekilde olması gerek.gerçektende garip bir bağlantı stili olmuş.onun dediğine göre bu rca çıkışını kullandığınızda yükseltimiş bas ve reverb effekti sunarak surround hissi verior fln demiş.

ben biraz daha internette araştırayım..acaba bu amfi için dizayn edilmiş özel hoparlörlermi var yada extra bir amfi ilemi çözelen bir mevzu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi birşey buldum amfinin arka sol üst köşesinde sanırım active current sensor diye bir tuş var.onu off duruma getirmediğiniz sürece bağladığınız hoparlörden ses gelmez diyor.istersen manual'nı upload edim kendin oku ve uygula.yada tam metnini yazim buraya arkadaşlar yorumlasın.

how to use active current sensor?

the selector is used to enjoy powerfull super-bass sound

ON:switch on when connecting the technics system speakers
    OFF:switch off when connecting speakers other then technics speaker

NOTE:when connecting other then technics speaker systems,sound may not be heard if the selector is pressed on,because the protecting circuit on the amp. becomes active
  • Amfinin kitabında oradan speaker'a direk bağlandığı yazıyor zaten, başka amfiye gerek yok ama özel hoparlör istiyor olabilir.. Her iki çıkış için 8-16 ohm empedanslı hoparlör, surround etkisi için stereo sinyal gerekli diyor. Belki kule hop. ağır gelmiştir.

http://mypdfmanuals.com/dref/957996

• Sonunda çalıştı:) kule hoparlörler ağır geldi sanırım çünkü normal yoldan bağlı olan hoparlörler kenwood 8ohm 120watt. minik bir çift hoplarlör bağladım 3ohm onlarda çalıştı ikisini birden bağladığım zaman.. Birde dediğiniz gibi arkadan bir düğmeyi yukarı kaldırdım öyle çalıştı.Cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim çok sağolun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.