Şimdi Ara

RDR 2 Olayı Aslında NEDİR? (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
549
Cevap
6
Favori
21.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
298 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ortaya bir emek koyan her insan emeği için ücret talep edebilir, bu her yerde normaldir. verebileceğin tek mantıklı ve rasyonel tepki almamaktır.

hayatımda gördüğüm en saçma ve komik şey, adamlara hak verince troll oluyoruz.

niye konu bu kadar uzadı anlamadım, adam isterse 1000 lira ister kendi emeği, alma kardeşim, alma... adam yapmak zorunda değil, sen almak zorunda değilsin.

ben son derece hak veriyorum. umarım bedava çıkarmazlar. milletin ölücülüğü mide bulandırdı. bir araya gelin o zaman 50 kişi bedava çeviri yapıp dağıtın kardeşim, benim ingilizcem profesyonel seviyede, günde bir kaç satır destek verebilirim zira vaktim yok. (bakın adamlar vakit ayırıp çevirmişler değil mi)
  • Bence de başka işler var. Sadece 5 günde usa da ki büyük bir şirketin bu kadar çabuk aksiyon alabilecek olması mantıklı gelmiyor. Büyük şirketlerin basit bir iş için bile aksiyon alması uzun sürer. Bunun şirketin hangi ülkede olduğu ile alakası yok. Ayrıca daha ortada yama yok, satış yok, ortada hiç bir kanıt yok sadece sözler var. Örneğin T2 nasıl oluyorda kanıtı olmayan bir şikayeti bu kadar çabuk değerlendiriyor olayın içeriğini öğreniyor ondan sonra dünyanın öbür ucunda olan ülkede ki mercilere ulaşıyor ve uyarı verdiriyor? Bu işler 5-6 günde nasıl olabiliyor?

Sonuç olarak bilemiyorum altan durumu var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywalkerx -- 20 Temmuz 2020; 11:7:2 >
  • Tam bir forum donanım ölücülüğü, çok beğendim. Ölücülük notum 10/10
  • Şikayet edenler de yama 100 tl 200 tl eder diyenler de haksız bence. Yama fiyatı çok geliyorsa almazsın geçersin, başka oynayacak insanların hevesini kursağında bırakmazsın. Adamların kazanacağı 2-3 k para mı dert oldu gerçekten? Bu ülkede kimler nasıl neler kazandı da kimse ses çıkarmadı yazık gerçekten. Etik değil mi evet değil ama ben çıkınca alacaktım çünkü oyunu keyifli oynamanın o ücrete değeceğini düşünüyorum kardeşim size ne ki? Ama neden ihtarname yayınlanmıyor ben de anlamış değilim, alınan bir mahkeme kararı olmadığını walküre söyledi twitch yayınında, bu güvensizlik ortamının bozulması için yayınlamaları lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frasiyav -- 20 Temmuz 2020; 12:22:18 >
  • Burada başkasının malına türkçe yama yapıp satamazsın diyen adamlara baksan oyunu korsan oynuyordur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sentez*

Burada başkasının malına türkçe yama yapıp satamazsın diyen adamlara baksan oyunu korsan oynuyordur.
    Evet, korsanı olmayan oyunu korsan oynuyordur kesin.
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    150 tl mi
  • heidinindedesi kullanıcısına yanıt
    yaklaşık söledim indirimde alınıyor ya ucuza. hatta 110'a alan varmış. Platiden 15 tl civarına almak istiyorum da pek şuan içime sinmiyor o. Ula hesabı çalacaz sanki oynayıp bırakcaz :)
  • melek12345 kullanıcısına yanıt
    premiumu indirimli 270 liraya aldım. standart sürüm de bildiğim kadarıyla 240 ın altına düşmedi. herhangi bir güvenilir platformda dediğin fiyatlara görmedim hiç.
  • Sonuna kadar haklısın. Ben de bunu söyledim. 50₺ ardından 30₺ ve şimdi iptal kararı bir süre sonra tekrar çıkacak ve insanlar bu sefer şikayet etmeden alacak. Çünkü ölümü gösterip sıtmaya razı etme durumuna getirdiler. Başka bir şey değil. Y A Z I K. Bir dava süreci varsa bunu açıklamak senin davadaki konumunu sarsmaz veya aleyhine işlemez. Yüksek ıq'li bu çeviri grubu her şeyi gizleyip kendi hikayelerini yazıp onu millete gösteriyor, başka bir şey değil.

Ha son olarak. 4000 kişilik DEV discordları da KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRLERİNİ AĞIRLAR modunda. Eğer ki biri giderse kendisine dikkat etsin.
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt
    Seni duyanda bu ülke korsandan arındırıldı sanır çık sokağa brz dolaş kaç tane film müzik oyun satan dükkan göreceksin acaba onlara yap atarını çok namusluyuz ya hep orj alırız herşeyin şarj aletini bile çakma alıyoruz gelmişsin burada hırsızlık haksız kazanç muhabbeti yapıyorsun ne içiyorsanız bana da ısmarlasana bende beleşçiyim

• Bugüne kadar bir çok oyunu altyazılı oynadım ama hiç birisine ücret ödemedim. İnsanlar da normal olarak bugüne kadar bedavaydı da şimdi ne oldu sorusunu soruyor. Elbette ki yapan arkadaşların emekleri var para istenebilir ama bu bence etik değil, Bir oyuna altyazı yapmak ne bileyim bir hobi bir gönül işi olmalı ki bugüne kadar öyle oldu. Ha ücret isteyene de niye istiyorsun diyemezsin emek vermiş bunu paraya çevirmek istemiş. Emek onun hak onun. Ama Tabi emekten bahsedersek oyunu da yapanlar var dolaylı da olsa sen bu oyunu yapanlar sayesinde altyazı yapıp para kazanacaksın. O zaman bonservis kimdeyse onlara da ücret ödeyeceksin. Etiklik böyle olmalı Madem işin içinde para mevzusu varsa bu iş yapımcıya kadar uzanır

Ufak bir örnek vermek isterim. Düşünün Elektrik faturası yatıracaksın. Sıraya girdin, ilerledin.. Faturayı ödemek için vezneye yaklaştın 2,3 kişi kaldı önünde.. Tam o sırad telefon çaldı acil işin çıktı. Sıraya baktın arkada yaşlı bir kadın.. Teyze gel sen benim yerime geç benim işim çıktı diyebilirsin. Sıranı başkasına verebilirsin.Bu gayet normal. Fakat bir de şöyle bi durum olabilir. Arkadaşlar benim işim çıktı sıramı başkasına satıyorum almak isteyen var mı? 😁 Parası olan sırayı alabilir ama etik mi bence değil... Sende o sırada bekledin emek verdin ama bazı şeyler emek versen de paraya dökülmez. Umarım anlatabilmişimdir. Hayırlı günler herkese

• arman09 kullanıcısına yanıt
    Yeni moda yanlışı yanlışla savunmak mı oldu? Yok parayla mod satıyorlar onlara niye laf etmiyorsunuz? Yok korsan film, müzik satan var onlara niye söz söylemiyorsunuz?

Laf etmediğimizi nereden biliyorsunuz?

İllegal iş, illegal iştir. Bunu neden savunayım? Etrafta binlerce başka illegal iş var diye buna da mı göz yumayım? Boş boş konuşmaya bayılıyorsunuz.
    Yıllardır para kazanan işletmeler var iken ve bunlara hiç gerek yok iken sesiniz çıkmaz ama insanlar Türkçe oyun oynamak istiyor kendi ceplerinden para çıkacak kendi hür iradeleri ile yamayı satın alacaklar diye sesiniz çıkıyor kimin boş yaptığını bunları linç eden arkadaşlar çok iyi biliyorlar iki yüzlülüğün manası yok

Yine devam ediyorsun yanlışı yanlışla savunmaya.

Saçma sapan konuşup bir de ajitasyona başvurunca haklı olmuyorsunuz.
    Mesajın neresinde acıtasyon var acaba Türkçe oynamak isteme kısmında mı 300tl vermişiz bırakın da isteyelim yanlışı yanlışla savunuyorsam da iki yüzlü değilim boş da yapmıyorum en azından

• BlackLead kullanıcısına yanıt
    Gamepass olayı da boşuna olay olmuş bence. Mantıklı bir fikirmiş. Ama dediğim gibi yanlış DH'de bu tarz konuların açılıp, buradan cevap bekleniyor olması. DH'nin Türkçe yama konusu maalesef cahil dolu. Türkçe yamalara ne emekler verildiğinden anlamayan, kendince her şeyi çözmüş ve bilen, konuyu açan arkadaş gibi "şimdiye kadar hiç yanılmadım" deyip kendince fikir yürüten ama iş icraata gelip böyle bir yama yapmak olunca ortadan kaybolan tipler dolu. O yüzden gamepass ya da ne yapmak istiyorlarsa kendi sitelerinde ve kendi sevildikleri çevrede yapmalıydılar.

Buradaki eleştiren çoğu kişinin bakış açısı o kadar yanlış ki, hangi cümleyle anlatsam bilemiyorum. 2m kelime bulunan bir oyun için bir ekip toplamak, yamayı yönetmek, konuyu yönetmek, teste sokmak, programlamasını yapmak ve yamayı tamamlamak sizin hayal edemeyeceğiniz kadar zor. Bu oluşumu siz yapın sonra gelip adamları eleştirin. Bunun yarısının yarısı oyunu çeviremeyecek tipler gelmiş ahkam kesiyorlar.

Birileri de çıkmış sanki havadan para kazanıyorlarmış gibi "parayı kaldıracaklarını düşündüler" filan yazmış. Ne çirkin zihniyetlere sahip ne şuursuz cahil dolu bura ya.

Neyse. O kadar emek verdikleri yamayı çöpe atacaklarını sanmıyorum. Eğer kanunen bir sorun yoksa yama yayımlanır. Yoksa buradaki herkes boşa bekler. Telltale oyunlarına yama yapılmayan bir zamanda bu oyuna "BEDAVA" yama yapacak arkadaş veya arkadaşları tebrik ederim. Sonuçta bu enayiliğin bir karşılığı olmalı.

Ülkenin korsandan arındılmama sebebi ben miyim de bana iki yüzlü diyorsun? Onlara ses etmiyormuşum da işletmeler yıllardır kazanıyormuş da, gelmiş insanların Türkçe oyun oynama isteklerine engel oluyormuşum da.

Kimin ne olduğu anlaşılıyor şu sözlerinden zaten. Zorunuza gitse de gerçekleri değiştiremezsiniz.
  • Konuya tam olarak hakim değilim. RDR 2'yi oynasam bile Playstation'da oynayacağım. Türkçe yamaya ihtiyacım da yok.

Ama

Memlekette yapılan işlerin sürekli bir çıkmaza girmesini tekrar gördüm burada. Millet ne güzel Türkçe oyun oynayıp hikayesiyle, konusuyla hakim bitiriyor oyunu bu sayede.

Şu işi mantıklı boyutlarda yapsanız herşey güllük gülistanlık olur. Bu işten para kazanan bunu temel ekmek kapısı yapmaya, buradan zengin olmaya çalışırsa tabii ki sıkıntı olur. Resmi bir yayın bile değilsin.

Bu çevirileri kullananlar da bedavaya yüzlerce saatlik emeği (çeviri işi öyle translateden çevir yapıştır gibi kolay bir şey değil) kullanmayı amaçlarsa çevirenin de motivasyonu kaçar.

Yani iki elinizle bir şeyinizi doğrultamıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Mesele sen ben o değil ki mesele herşeye sessiz kalıp gelip burada klavye delikanlılığı taslamak seni tanımam sende beni tanımazsın özel yaşantımızı bilmeyiz ama şu bir gerçek ki kimse ülke de ki yolsuzluğa ses etmezken gelip burada namus bekçisi kesiliyor bu şuna benziyor kadına şiddete hayır deyip sokakfa şiddet gören kadını görünce biz karışmayalım karı koca arasına girilmez

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.