Şimdi Ara

Realme 8 Pro Alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
5.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok oyun oynamayı seven birisi değilim ara sıra açar oynarım sadece okula gidiş gelişte işimi görsün bir de çok karışık arayüzü olmasın yeter.Realme 8 Pro bu ihtiyaçlarımı karşılar mı? Realme 8 Pro Alınır mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Realme 8 Pro Alınır mı?

realme 8 Pro, orta seviye bir akıllı telefon olup, uygun fiyatı ve etkileyici özellikleriyle kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Bu metinde, Realme 8 Pro'nun özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını inceleyerek "realme telefon alınır mı" sorusuna yanıt bulacağız.

Özellikler:

• 6,4 inç Super AMOLED ekran (90 Hz yenileme hızı)
    • Güçlü Snapdragon 720G işlemci
    • 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı
    • Dörtlü arka kamera (108 MP ana kamera)
    • 5000 mAh pil (30W hızlı şarj desteği)

Kullanıcı Yorumları:

Realme 8 Pro kullanıcılarından gelen yorumlar genellikle olumludur. Kullanıcılar, telefonun şık tasarımını, akıcı performansını ve uzun pil ömrünü överken, bazıları kameranın düşük ışık koşullarında yetersiz kaldığını belirtmektedir.

Almalı mısın?

Realme 8 Pro, uygun fiyatlı ve özellikli bir akıllı telefon arayanlar için iyi bir seçenektir. Güçlü işlemcisi, uzun pil ömrü ve etkileyici ekranı ile günlük kullanımlar ve oyun oynamak için uygundur. Ancak, en iyi kamera performansını arıyorsan, daha üst düzey bir telefon düşünmelisin.

Sonuç olarak, realme telefon alınır mı sorusunun cevabı, ihtiyaç ve bütçene bağlıdır. Orta seviye bir telefon arıyorsan ve uygun fiyatlı bir cihaz istiyorsan, Realme 8 Pro senin için iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bayadır bi kaç telefonla beraber takip ettiğim için 8 Pro'nun da ıvırına zıvırına hakim olduğumu düşünüyorum.. Eğer oyun oynamam dersen günlük rutin kullanım için gayet yeterli bir telefon. TR'de ki versiyonun ram miktarı 6 GB değil 8 GB diye biliyorum. Ekran süresi olarak çok uzun gittiği söyleniyor ki zaten 720G düşük bir işlemci, çok az güç kullanıyor.. Aşırı beklentilerin yoksa memnun kalabilirsin. Fotoğraf kalitesi sensörü iyi olmasına rağmen aynı kamera sensörünü kullanan telefonlardan nedense bana bi tık daha kötü geldi ama çokta kötü değil.. Belki yazılımsaldır ve belki düzelir bilemem. Realme'nin 6 pro ve 7 prosunda olan video çekerken ki ses kayıt sorunu bu telefonda da maalesef var. Sesleri boğuk kaydetme sorunu var, belki son güncellemelerde düzelmiştir ama en son bende araştırdığımda bu sorunu görmüştüm, tavsiyem youtube'daki başka telefonlarla karşılaştırmalı inceleme videolarını izlemen olacak. Kutusundan 65 watt şarj aleti çıkıyor ama telefon 50 watt destekliyor.. Hızlı şarjı gün kurtarır gerçekten.. 15 20 dk'lık şarjla %50 duruma gelmesi çok iyi.. En çok eleştiri alan tarafı ekranının 60 hz olması ama dediğim gibi oyun oynamam diyenler için pek te sorun değil bu.. Arayüzü menüsü çok akıcı deniyor kullanmak lazım.. Eksi yönlerine rağmen Fiyatına bakıldığında 3.800 TL için her halükarda gayet yeterli bir telefon.. En azından kullanıcısını 1 sene çok rahat idare eder ve 3.800 TL gözden çıkarilabilir bir miktar bana göre.. Normalde gidip bir mağazada incelemeden asla alma derdim ama Teknolojik marketlerde satışa çıkmayacak olması kötü, yani gidip incelemeden internet üzerinden almak zorundasın.. Saçma sapan şekilde sadece HB ve trendyolda satışa çıkacakmiş nedense.. Belki ilerleyen zamanlarda tüm tekno marketlerde de satılır ama fiyatı 3,800 olarak kalmaz.. Direkt üzerinde 500-750 lira eklerler diye düşünüyorum.

En son olarak eğer bütçeyi arttirabilirsen ve acelem yok beklerim dersen bu ay bi çok yeni marka model telefon daha tanıtılacak ve belkide satışa çıkacak. Beki ay sonu belki Ekim ayında piyasaya diğer markalarında telefonları gelecek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 13 Eylül 2021; 14:39:25 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    Eyvallah usta

• quote:

Orijinalden alıntı: HPLA01

Eyvallah usta

Rica ederim. Yarın satışa çıkıyor, eğer alırsan direkt kısa bir gözlemini anlatırsan iyi olur, en azından nedir ne değildir diye telefonu artı eksi taraflarını kulllanan birinden okuruz.

• ben de bu cihazla reno 5 lite arasında kaldım. oyun oynayan birisi değilim. kamera ve pili iyi olsun kâfi. aralarındaki fiyat farkı az denebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

ben de bu cihazla reno 5 lite arasında kaldım. oyun oynayan birisi değilim. kamera ve pili iyi olsun kâfi. aralarındaki fiyat farkı az denebilir.

Reno 5 lite'i daha geçenlerde mağazada incelemiş ve beğenmiştim, oyun oynamayan standart kullanıcı için gayet yeterli hatta konuda ki arkadaşa bile önermeyi düşündüm bir an Ancak Reno 5 lite'in işlemcisi Helio P95.. 720G bile günümüzde düşük bir işlemciyken P95 720G'den daha düşük seviyede bir işlemci.. Arada sirada oyunda oynarım diyince 5Lite'i önermedim.. Ama "gerçekten oyun asla oynamam işim olmaz" diyen biri için ekran kalitesiyle menünün akıcılığı ile önerebilirim 5 Lite'i..

5 Lite'in fiyatı bazı yerlerde 3400 bazı yerlerde 3900.. Geçenlerde neredeydi hatırlamıyorum düz model Reno 5 kiii onunda işlemcisi 720G, fiyatı 4100'e düşmüştü kısa süreliğine.. Bu aralar telefon piyasası hareketli olacak, ani fiyat düşmeleri veya yükselmeleri olabilir ama genel eğilim düşüş gösterecek, düşmek zorunda.. Bu ay ve ekimde yeni telefonlar tanıtılacak, piyasaya çıkacak v.b.. Oppo'nun Baz model Reno 6'i getireceği söyleniyor, samsung zaten S21'i çıkaracak deniyo, xiaomi zaten 11T serisini çıkaracak v.b.. Acelesi olmayanın beklemesi bence daha iyi.. Ya da anlık güzel bir kampanyaya denk gelinirse yapıştırıp alma zamanı.. Takip etmek lazım yani.

yorumun için teşekkürler hocam. benim de aklımı kurcalayan sadece helio işlemci. ama dediğim gibi hiç oyun oynamadığım için bana yeter diye düşünüyorum. hali hazırda huawei mate 10 düz modelini kullanıyorum. 4 yıl oldu sayılır pil zayıflamaya başladı. o sebeple maks 4 bin civarlarına cihaz arayışına geçtim. Samsung ve xiaomi sevmiyom. o yüzden bu fiyat aralığında reno 5 lite ve satışa çıkacağını öğrendiğin realme 8 pro radarıma girdi. realme 8 pro da 3800 deniyordu fiyatı ama hb' da 4000 den giriş yapmış hem de 6 gb ram versiyonu.

yani bu fiyat aralığında reno 5 lite kamera ve pil olarak tatmin eder diyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Qonrul kullanıcısına yanıt

Daha satışa çıkmadan fiyatı yükseltmek adilik olmuş.. 4.000 TL'e Düz Reno 4 alınabilir.. Eğer kampanya yakanabilirse bazı anlarda düz Reno 5'de yakalanabilir ama takip etmek lazım işte.. Veya daha ucuza 5 Lite'da alınabilir..

Bu arada TR'de ki 8 Pro, 6 GB değil 8 GB ram ile geliyor. Çoğu sitede bilgiler yanlış.. TR'deki 8GB Ram 128GB depolama, başka seçeneği yok.. Hatta DH'nin inceleme videosunda bile ram miktarı 8GB. Bazı inceleme kanallarına 6GB'lik modeli gitmiş incelesinler diye olabilir, ama satıştaki telefon 8GB ram olması lazım..

Yıllardır verdiğim tavsiyeyi yine yazayım, ne alırsanız alın mümkünse gidip mağazada inceleyip öyle alın.. 8 Pro'da bu şans yok ama Reno 4 veya 5 Lite modelini almadan önce gidip mutlaka inceleyin. 5 Lite fiyatıyla ve özellikleriyle standart kullanıcı için tatmin eder..

eyvallah hocam teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Qonrul

eyvallah hocam teşekkür ederim.

Rica ederim, ne alırsan al güle güle keyifle kullanırsın umarım.

• Herkese selamlar. Arkadaşlar NFC varmı acaba telefonda. Bir de kamera performansı nasıl acaba?

Sedat bey merhaba yorumlarınız dan belli oluyor. telefon işimden anladığınız.
    size bir sorum var rica etsem;

Telefon bakıyorum ancak karar veremiyorum.
    -oyun oynamak için almıyorum
    birde öyle telefonlara yüksek miktar da ücret veren birisi değilim. Bana 2500-3500 tl
    aralığın da birkaç telefon onerebilir misiniz?
    aldığım da genelde telefon bozulana kadar kullanıyorum 🙏

• Teşekkürler, kendime yetecek kadar biliyorum diyeyim.. Bende bayadır farklı fiyat seviyelerinde yeni bir telefon arayışında olduğumdan o marka şu marka diye diye baya baya detaylarına hakim oldum diyebilirim..

2500 3500 TL aralığındaki telefonları çok yüzeysel araştırdığım için ne desem biraz yanıltıcı olur. Ancak konuda da önerdiğim Reno 5 lite benim gerçekten beğendiğim bir telefon olmuştu.. Hatta asıl almak istediğim telefon gelene kadar geçici olarak almayı bile düşünmüştüm bir an.. Özellikle fiyatına göre kasa ve ekran kalitesini aşırı beğenmiştim.. Bunun dışında bu fiyat seviyelerinde xiaomiler ve Pocolar dışında da pek tavsiye edebileceğim farklı alternatif yok. Poco X3 Pro veya Redmi note 10 olabilir.. Biraz daha fiyatı uygun olan Reno 4 lite olabilir ama 5 lite ile arasında pek fiyat farkı olmadığı için kafadan 5 lite'i önerebilirim. Reno 5 lite şuan HB'de 3250 TL mesela.. Bunların dışında ekran kalitesi baya övgü alan ama marka olarak pek bilinmeyen TCL'in 10 Pro'su var. Alanlar genelde çok olumlu yorum yapıyor ama hiç inceleyemediğimden ne desem biraz yavan kalacak.. DXOmark sitesinden bile ekran olarak övgü almış bir telefon ki zaten üreticisi de dünyanin en kaliteli TV ve ekran panellerin üreten bir marka.. Biraz daha yeni ve foto kalitesi nispeten iyi olan bir telefon olarakta en son işte Realme 8 Pro önerebilirim ama daha şimdiden fiyatı 4.000'e çekmişler.. Belki fiyatı düşer belki daha da artar (ilerleyen süreçte ben artacağini düşünüyorum) 8 pro'da şuan için iyi bir alternatif..

Son olarak, direkt mağazada incelemek en iyisidir her zaman.. Şu özellik bu özellik şu şöyle bu böyle diyoruz hep ama telefonu canlıda olarak ele almak tutuş hissiyatı bile kullanım keyfi için önemli..

Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler. önerilerinizi dikkate alacağım 🙏

• narsistik N kullanıcısına yanıt

Rica ederim, ne alırsanız alın keyifle kullanın. Realme 8 Pro Alınır mı? 

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Rica ederim, ne alırsanız alın keyifle kullanın.  

14 eylül yani HB'de satışa girdiği gün satın aldım 3799'a.

https://www.hepsiburada.com/oppo-realme-8-pro-128-gb-realme-turkiye-garantili-p-HBCV00000LTCIW?magaza=Hepsiburada

Henüz gelmedi ama yarın gelir sanırım. Eşime aldım oldukça yeterli olacağını düşünüyorum. Ben de 6 gb ram diye aldım ama 8 çıkarsa sürpriz olur.

• PHI kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun, eşinizin telefondan memnun kalacağını düşünüyorum.. Şahsen ara sıra acaba fiyatı artmadan bende alsam mı bir an önce diye düşünüyorum, sonra asıl almak istediğim telefonların TR piyasasına çıkışı yakındır diye bu kadar bekledin biraz daha bekle diyip duruyorum..

Telefonun ben 6 GB mi 8 GB mi olduğuna bir türlü emin olamadım. Resmi sitesinde bile net bir şey yazmıyor. "6-8GB" diyor, 6 mi 8 mi satıyorlar o bile muamma. Valla telefon elinize geçince yazarsanız işin doğrusunu bizlerde öğrenelim bir an önce.. İnceleme videolarında bile bi 8 GB diyorlar, bi 6 GB.. Realme'nin instagramında bile telefonun Ram miktarı yazmıyor.. İşin çakallığına mı soyundu bunlar anlamiyorum ki, kimin şansına kargodan hangisi gelirse mi olacak nedir anlamadım bu işi.. Realme 8 Pro Alınır mı? 

14'ün de ki siparişi aslında çoktan göndermeleri gerekirdi ama geç olsun güzel olsun, 8Gb gelir umarım. Tekrardan hayırlı olsun. Fotoğraf video içerikli kısa bir inceleme bekliyoruz sizden..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Hayırlı olsun, eşinizin telefondan memnun kalacağını düşünüyorum.. Şahsen ara sıra acaba fiyatı artmadan bende alsam mı bir an önce diye düşünüyorum, sonra asıl almak istediğim telefonların TR piyasasına çıkışı yakındır diye bu kadar bekledin biraz daha bekle diyip duruyorum..

Telefonun ben 6 GB mi 8 GB mi olduğuna bir türlü emin olamadım. Resmi sitesinde bile net bir şey yazmıyor. "6-8GB" diyor, 6 mi 8 mi satıyorlar o bile muamma. Valla telefon elinize geçince yazarsanız işin doğrusunu bizlerde öğrenelim bir an önce.. İnceleme videolarında bile bi 8 GB diyorlar, bi 6 GB.. Realme'nin instagramında bile telefonun Ram miktarı yazmıyor.. İşin çakallığına mı soyundu bunlar anlamiyorum ki, kimin şansına kargodan hangisi gelirse mi olacak nedir anlamadım bu işi..  

14'ün de ki siparişi aslında çoktan göndermeleri gerekirdi ama geç olsun güzel olsun, 8Gb gelir umarım. Tekrardan hayırlı olsun. Fotoğraf video içerikli kısa bir inceleme bekliyoruz sizden..

14'ünde satın aldım, ertesi gün kargoya verildi. HepsiJet ile geliyor bugün de geleceğini sanmıyorum dağıtımda değil henüz. Yarın elime geçer sanırım.

• PHI kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun hocam öncelikle. ben de almaya niyetlenmiştim ama şu ram miktarındaki belirsizlikten dolayı vazgeçtim.

ram muammasını öğrenmek için;

- realme müşteri hizmetlerini aradım onlar da net cevap veremedi. 8 gb olması lazım dediler. net öğrenip size dönüş yapalım dediler tamam dedim ama dönüş yapan olmadı.

- yine realmenin resmi twitter hesabından yazdım ama cevap dahi vermediler. ilgisiz bir marka!

- hepsiburada müşteri hizmetlerini aradım. 2 gün içinde döneceklerini söylediler. dedim 1 günlük özel indirim var çabuk dönemez misiniz. hızlandırmaya çalışalım dediler. 14 ünde satıştaydı işte, 15 inde akşam 5 gibi dönüş yaptılar. 6 gb ram efendim dediler. zaten 8 gb ram olsa bile indirim bitmiş, o saaten sonra dönüş yapsan nolacak.

velhasıl böyle ilgisiz tavırlarından ve belirsizlikten dolayı markadan da soğudum. umarım düzeltirler kendilerini de realme markasını da deneyimleme şansı bulurum...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.