|
Realtek Ethernet hatası
-
-
Kardes galıba Ethernet Driver desteklemıyor. Az beklersen sana Ethernet drıver Bulucu adlı dosyayı lınk olarak atıyım . -
Kardeşim orjinal sitesinden indirdim farklı driverlerde denedim aynı hatayı alıyorum cihazın markası sony vio sve1511y1esı -
Ben sana söyle link atıyım. Dedıgım gıbı Belkı desteklemıyordur. Bu programı yukledıgın an Sana hangı Ethernet kullancagını gosterıp ındırcek :)
______ T I K L A ______
ÜSTEKİ İNMİYOSA
________ BUNU DENE ________
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0FLu61 -- 18 Haziran 2013; 18:33:41 >
-
driver genius ile kurmayi dene
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ethernet kartı hiç bir şekilde tanımadığı için internetede bağlanamıyor orjinal sitesinden indirmiş olduğum ethernet driver bile işe yaramadı -
Uniblue DriverScanner dene bir umut -
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 11 Haziran 2020; 23:22:45 > -
-
Aga aynı problemi yaşıyorum şu anda bir çözüm bulabilmiş miydiniz? -
Durup dururken bu hatayı almaya başladıysanız ethernet kartınız bozulmuş olabilir. Sürücü kurmaya çalışırkende bozuk olan kart algılanamadığı için bu hata ortaya çıkıyor. Hata da zaten yüklü olan bir realtek donanımı algılanamadığını söylüyor. Eğer böyle bir ayar var ise kartı derin uykudan uyandırın ve kablosu çıkmışsa yerine takın diyor kısacası.
Velhasıl kartınız bozulduysa istediğiniz sürücüyü kurun, olmayan donanım için sürücü kurup donanımı çalıştıramazsınız.
Kolay gelsin. -
Durup dururken oyunun ortasında wifi gitti. Sonra süreç beni buraya getirdi. Wifi gitti, ethernet çalışmıyor ama bluetooth çalışıyor. Anlayamadığım wifi ve bluetooth laptoplarda birlikte çalışmıyor mu? Ne yapmam lazım ethernet kartı anakarta lehimli değil mi laptoplarda yoksa değişebiliyor mu?
-
En basit soruyla başlayalım.
Aygıt yöneticisinden wifi ve ethernet'in durumunu ve sürücülerini kontrol ettiniz mi? Bilgisayarınız ethernet ve wifi aygıtlarını görüyor mu görüyorsa yüklü sürücüler düzgün çalışıyor mu? Düşük bir ihtimal de olsa benim başıma geldiği için anlatıyorum, güncelleme ile yüklenen ama cihazın düzgün çalışmamasına neden olan sürücüler bu tarz hatalara neden olabilir. Arka planda gerçekleşen bir güncelleme bu soruna neden olabilir.
Tabi ethernet ve wifi'nin bir anda gitmesi tuhaf bir durum. O yüzden önce bu iki aygıtın durumunu kontrol edip tamamen bozulup bozulmadığının anlaşılması lazım. Bozulduysa yapacak bir şey yok ama bilgisayar cihazları görüyor ama düzgün çalışmıyorlar ise büyük ihtimalle yazılımsal bir sorundur yani sürücülerden kaynaklıdır.
Ha tabi bilgisayara yüklenmiş zararlı bir yazılım yüzünden de meydana gelmiş olabilir. Ama bluethooth çalışıyorsa wifi gittiyse aynı kart üzerinde oldukları için tuhaf bir durum.
Velhasıl önce bu iki aygıtın durumunu aygıt yöneticisinden kontrol edin. Sonuca göre neler yapılabilir konuşuruz.
Kolay gelsin.
-
Aygıtlarımda sürücüler yok. Görünmüyorlar. Yüklemeye çalışınca malum hata oluyor. Sanki bilgisayarın LAN ve Wifi aygıtları fiziksel olarak bozulmuş gibi fakat bluetooth üzerinden kulaklığımı bağlayıp ses alabildim yani bluetooth bozulmadı ve sürücüsü görünüyor yani yükleniyor. Şuanda bilgisayarı telefonumu kullanarak usbden bağlayarak internete çıkabiliyorum. Harici usb wifi alırsam bu sorun çözülür ama cihaz fiziksel olarak bozuk olsa bluetooth da bozulmalı diye düşündüğüm için aceleyle wifi adaptör almadım.
Bilgisayarı formatladım ama sorun devam ediyor. Wifi adaptörü intel 7260 AC adaptör. Harici usb wifi almak yerine AX uyumlusuyla değiştirirsem sorunun düzeleceğini bilsem bu işlemi yapabilirim. USB wifi ve dahili wifi kartını değiştirmek 150 tl civarına geliyor her ikisi de.
-
Bilgisayarınızda bios üzerinden kablolu ve kablosuz ağ donanımını kapatma seçeneği bulunuyor mu acaba? Bi kontrol etmekte fayda var. Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir? Eğer böyle bir özellik yoksa ve ağ donanımın hiç çalışmadığı kesinse bu saatten sonra yazılımsal olarak yapılacak bir şey yok. Teknik servis yada anlayan birine bilgisayarınızı gösterip donanımsal olarak kontrolünün yapılması gerekiyor.
Bazı bilgisayarlarda donanımları bios üzerinden açılıp kapatılabileceğiniz ayarlar oluyor. Tabi benimkisi düşük ihtimal ama yine de biosta ağ ile ilgili böyle bir ayar olup olmadığının kontrolü yapın.
Yoksa geriye sadece bilgisayar içinin açılıp kontrol edilmesi kalıyor.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 11 Mart 2021; 11:35:39 > -
Merhaba;
"Aygıtlarımda sürücüler yok. Görünmüyorlar." LAN ve Wifi aygıtlarının aynı anda kaybolması ilginç! Öncelikle sorunun donanımsal / yazılımsal olduğunu tespitetmeniz gerek. (USB den çalışan bir işletim sistemi ile)
Donanımsal olduğunu tespit ederseniz;
- Önce BIOS u kontrol etmelisiniz burada kapanmış olabilir.
- Yeni bir BIOS sürünmü varsa güncelleyiniz yok ise varolan sürümü tekrar üzerine yazabilirsiniz.
- BIOS u default ayarlara getirin.
- Çözüme ulaşamazsanız harici bir LAN/Wifi işinizi görecektir.
Yazılımsal olduğunu tespit ederseniz;
- Aygıt Yöneticisi \ Görünüm \ Gizli Cihazları Göster ile bulup sürücüleri ile birlikte kaldırın.
- \Windows\INF\ içindeki oemXX ile başlayan sürücüleri açıp LAN/Wifi kartlarına ait olanları tespit edip silin.
Yukarıdaki yazılanlar standart yapılacak işlemler; donanımınızın ve işletim sisteminize göre daha özel çözümler olabilir.
Kolay gelsin.
-
Biosta böyle bir ayar bulamadım ki zaten daha önceden bakmıştım tekrar baktım yok. Laptop Asus g751jy
Teşekkürler inf v.b. sildim fakat bir faydası olmadı. Gizli cihaz yok sistem yeni formatlandı
Bios son sürüm default ayarda. Anlaşılan wifi adaptör alacağım.
Çok teşekkürler sizlere bu sorunun bir çözümü yok sanırım :(
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X