Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key
arkadaşlar 1 hafta evde olmamamla bırlıkte kucuk yeğenlerım pcyı en son bu hale getırmısler pc acılmıyo ekranda yukarıdakı hatayı gosterıyo ve baska bır ıslem yapamıyorum formatta atamıyorum ne yapmam gerekıyo yardım lutfen...
Cihaz hard diski görmüyor. Yahuta usb bellek felan bağlıysa ondan boot etmeye çalışıyorsa bu hatayı verebilir. Usb leri kontrol et daha sonra hdd kablolarını değiştirmeyi dene. Biostan hdd yi görüp görmediğine bak. Olumlu olumsuz dönüş yaparsan başka bir yöntem önerelim.
quote:
Orijinalden alıntı: keyman
Cihaz hard diski görmüyor. Yahuta usb bellek felan bağlıysa ondan boot etmeye çalışıyorsa bu hatayı verebilir. Usb leri kontrol et daha sonra hdd kablolarını değiştirmeyi dene. Biostan hdd yi görüp görmediğine bak. Olumlu olumsuz dönüş yaparsan başka bir yöntem önerelim.
ilk önce pc ni hdd den başlat başlatırken delete ye bas bios ayarlarından boot seçeneğinden hdd yi ilk sıraya al yine gelmiyorsa pc nin güç kablolarını çıkar tak yine olmazsa örn: hdd ye giren molex i çıkar rom a tak onun kini de al ona tak güç kablolarının yerlerini değiştir yani şimdilik düzelir ama ilerde tamamen hdd kaybolacaktır bir an önce dosyalarını yedekle ve yeni hdd al