Şimdi Ara

Receiver'ı TV Kartına Bağlamak(Resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evime teledünya paketi aldım(kablo tv).Bağladıkları cihaz bu;

Benim tv kartım bu;

Soldan sağa sayarsak: Radyo anten girişi, TV anten girişi, koaksiyel video girişi, s-video girişi, ses çıkışı, ses girişi ve kumanda girişi.

Şimdii sorumuza gelecek olursa; Ben analog yayınları bu tv kartı ve DScaler(arayüzü olmaksızın tv kartını kullanabilmenize olnak veren yazılım, bilmeyenler için yazdım kızmayın) ile izleyebiliyorum.Teledünya izleyebilmek için gidip şöyle bir kablo aldım;

Receiver ile tv kartım arasındaki bağlantıyı bu kablo vasıtasıyla yaptım.Dscaler programından videoinput sekmesinden s-video seçeneğini seçtim.Ancak sonuç başarısız...Sadece mavi ekran var :(

Neden? Nasıl? Ne eksik? Ne yanlış? Şimdi "senin tv kartın analog" diyeceksiniz ancak çözme işlemini receiver yaparken neden tv kartı sadece üstüne vazife olan görüntüleme işlemini yapmıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: G-dOG

Selam arkadaşlar.

Evime teledünya paketi aldım(kablo tv).Bağladıkları cihaz bu;

Benim tv kartım bu;

Soldan sağa sayarsak: Radyo anten girişi, TV anten girişi, koaksiyel video girişi, s-video girişi, ses çıkışı, ses girişi ve kumanda girişi.

Şimdii sorumuza gelecek olursa; Ben analog yayınları bu tv kartı ve DScaler(arayüzü olmaksızın tv kartını kullanabilmenize olnak veren yazılım, bilmeyenler için yazdım kızmayın) ile izleyebiliyorum.Teledünya izleyebilmek için gidip şöyle bir kablo aldım;

Receiver ile tv kartım arasındaki bağlantıyı bu kablo vasıtasıyla yaptım.Dscaler programından videoinput sekmesinden s-video seçeneğini seçtim.Ancak sonuç başarısız...Sadece mavi ekran var :(

Neden? Nasıl? Ne eksik? Ne yanlış? Şimdi "senin tv kartın analog" diyeceksiniz ancak çözme işlemini receiver yaparken neden tv kartı sadece üstüne vazife olan görüntüleme işlemini yapmıyor?

Konuyu çok iyi anlatmışsınız. Bunun için özellikle tebrik ederim.

Birçok üye, bu tip konularda ne yapılacağını bilmediği için, gelişi güzel sorular sormakta, ardından da peş peşe spam mesajlaşmalar olmaktadır.

Sizin konunuzdaki çözümlemeye gelecek olursak;

İmkanınız var ise, kompozit video girişi ( sarı giriş )'den bir deneme yapınız. Çok eskilerde kaldı, o kartlarda s-video girişleri çalışmıyor diye hatırlıyor gibiyim. Ama çok eski bir bilgi olduğu için emin değilim.

Bulunduğum saat dilimi nedeniyle ayrılmak durumundayım. Sorunuz olursa yarın devam ederiz.

Saygılar, sevgiler.

• Teşekkürederim :)

Dedğiniz gibi yaptım.Elimde çift taraflı erkek kablo yoktu evdeki imaknlarla iki erkek uçlu kabloyu şu şekilde bağladım;

Görüntü kablolarının bu şekilde bağlanması doğru mu bilmiyorum ama, bir parazitlenme dahi olmadı.Ters şekilde bağlamayı da denedim.
    Sonuç;

Hiç kıpırdamayan mavi ekran.Menüdeki diğer seçenekleri de seçtim.Hareket yok. :(

• quote:

Teşekkürederim :)

Dedğiniz gibi yaptım.Elimde çift taraflı erkek kablo yoktu evdeki imaknlarla iki erkek uçlu kabloyu şu şekilde bağladım;

Görüntü kablolarının bu şekilde bağlanması doğru mu bilmiyorum ama, bir parazitlenme dahi olmadı.Ters şekilde bağlamayı da denedim.
    Sonuç;

Hiç kıpırdamayan mavi ekran.Menüdeki diğer seçenekleri de seçtim.Hareket yok. :(

Bu durumda geriye, scart connektor'ün içindeki bağlantıları değiştirmek kalıyor. Çünkü video capture yapamaması için başka bir sebep kalmadı.

En pratik usul; scart to scart kablo bulup, pin'leri elinizdeki kablonun scart pin'leri ile karşılaştırmaktır.

• Son dediğinizi anlayamadım biraz daha ayrıntılı anlatır mısınız? Scart girişleri ve çıkışları standart değil mi?Bu arada ısrarla yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürederim :)
  • quote:

Son dediğinizi anlayamadım biraz daha ayrıntılı anlatır mısınız? Scart girişleri ve çıkışları standart değil mi?Bu arada ısrarla yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürederim :)

Bazı scart bağlantılarda video sinyali gönderen pin numarası farklı olabiliyor.

Esasında Google'dan da yardım alabilirsiniz.

Ben daha somut olsun diye, evde bulunan scart to scart kablo var ise, o kabloya bakıp görün demiştim.

Scart to scart, yani her iki ucu scart kablo.

Şu an kapatmak üzereydim. Çözemezseniz, yarın birlikte çözeriz inşallah.

İyi geceler.
  • Selamlar.Ben hala görüntüyü alamadım.Dediğiniz şekilde scart karşılaştırması da yaptım ancak olmadı.Eğer bir gelişme olursa yazarım.Sizlerde bir tavsiyeniz olursa yazın arkadaşlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selamlar.Ben hala görüntüyü alamadım.Dediğiniz şekilde scart karşılaştırması da yaptım ancak olmadı.Eğer bir gelişme olursa yazarım.Sizlerde bir tavsiyeniz olursa yazın arkadaşlar.

Çalışmaması için başka bir sebep kalmadı demiştim ama; tv kartınızın video giriş portları [ VIDEO IN ( compozit ve S-Video girişleri ) ] analog sinyali yakalamıyor galiba...

Burada da ihtiyatı elden bırakmamak adına; analog çıkışlı başka bir cihazı daha TV kartına bağlamayı denerseniz yerinde olur.
  • Konu basligini degistirirmisin sanki resimli sekilde kurulumu anlatiliyor bir hava olusmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aynı yönteme benzer MPEG kart ile görüntüyü pcye aktarmıştım . MPEG kartınız varsa deneyin kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakvi

ben aynı yönteme benzer MPEG kart ile görüntüyü pcye aktarmıştım . MPEG kartınız varsa deneyin kolay gelsin.

Hocam geç haberim oldu ümidi kestiğimden açıp bakmadım.Kusura bakmayın.Mpeg kart nedir? :(
  • herhangi bir video kaynağından görüntüyü pc ye aktarmak için tv kartına benzer bir kart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.