Şimdi Ara

Recovery dvd çıkmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A300-149 aldım. Ama ürün kutusunun içerisinden recovery cd çıkmadı. (aldığımda kutunun ilk açılışını ben yaptım.sistemi evde kurdum.) İçindenki kitapçıkta türkçe olrak recovery cdsi nasıl yapılır anlatıyordu. Onu anlatıldığı gibi yaptım . Benim sorunum bu yaptığım recovery cdsi tek dvd .yani 4,7gb dolaylarında. Daha önce A210-19D kullandım onun içindeki recovery dvd ise 7gb dolaylarındaydı. Acaba benim oluşturduğum dvd bir eksiklik mi var yoksa anlayamadım. Sistemi baştan kurmak istiyorum ama korkuyorum acaba oluşturduğum dvd eksik mi?
    teşekürler.

(bu arada nolur nomaz diye az önce tekrar bir recovery dvdsi oluşturdum o da tek dvd olarak yazdı.)

• doğrudur tek dvd yetiyor yanlış hatırlamıyorsam 4.09 gb idi. masaüstünde recovery oluştturma iconuna tıklayınca 20-25 dakikada kendisi yapıyor zaten aynı cihazı tam 17 gün önce aldım gerçekten çok iyi cihaz gören hayran oluyordu. ama benimki şanssızlık eseri arızalı çıktı ve bitmek bilmeyen sorunlar yüzünden 13. gün de tamamen bozuldu dün zor da olsa sonunda iade ettim. inşallah seninki iyi çıkar da cihazın keyfini çıkarırsın. eğer masaüstünde dediğim yerden yaptıysan sorun çıkmaz. makine kendisi yüklüyor zaten. ben 3-4 kez recovery yapmıştım. güle güle kullan. cihazla o kadar çok haşır neşir oldum ki eğer bir sorunun olursa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.
  • recovery yaptığımız zaman
    yapılan güncelleştirmeler de sıfırlanıyo mu?
    yani sp 1 - bios güncellemeleri filan
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakansnet

recovery yaptığımız zaman
    yapılan güncelleştirmeler de sıfırlanıyo mu?
    yani sp 1 - bios güncellemeleri filan

recovery ile cihaz işletim sistemi ve driver yazılımları ile fabrika çıkış haline döner.SP1 ve diğer windows güncellemeleri de silinir.sadece bios güncelleştirmeleriniz değişmez.anakarta yazıldığı için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: karenin

doğrudur tek dvd yetiyor yanlış hatırlamıyorsam 4.09 gb idi. masaüstünde recovery oluştturma iconuna tıklayınca 20-25 dakikada kendisi yapıyor zaten aynı cihazı tam 17 gün önce aldım gerçekten çok iyi cihaz gören hayran oluyordu. ama benimki şanssızlık eseri arızalı çıktı ve bitmek bilmeyen sorunlar yüzünden 13. gün de tamamen bozuldu dün zor da olsa sonunda iade ettim. inşallah seninki iyi çıkar da cihazın keyfini çıkarırsın. eğer masaüstünde dediğim yerden yaptıysan sorun çıkmaz. makine kendisi yüklüyor zaten. ben 3-4 kez recovery yapmıştım. güle güle kullan. cihazla o kadar çok haşır neşir oldum ki eğer bir sorunun olursa elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam ne tür sorunlar yaşadınız acaba?

• önce ilk açılışta bios uyarı sesiyle (çift beep) system configuration data write error yazısıyla karşılaşmaya başladım, cihaz açılmadığı gibi fişini çekmeden de kapanmıyordu. 5-6 denemede ancak açılıyordu. birkaç gün böyle idare etti, sonra birgün işim bittikten sonra cihazı kapattım ve birdaha açılmadı. bios ve anakart arızasından iade ettim. yeni bir model olduğundan servis bile tekrar aynısını almamı tavsiye etmedi.
  • Walla karanin yardımın için teşekürler. Yaptım recovery yalnız c ve e diye ayrık olan hddlerin ikisine birden format attı :P diğer kullandığım bilgde iki seçenek vardı alttakini seçince sadece c yi formatlıyodı. Bu kısımda yardımcı olabilirmisin acaba yani sadece c ye format atmak istiyorum bunu nasıl yapıcam. Tekrar sorun çıkmasın diye de Acronis True Image Home 10.0 yükledim ve c nin tamamını yedekledim.Acaba bu program aracılıpıyla format atsam c ye bilgin içinde gizli bir bölüm olrak duran driverlarda silinir mi?
    Son bişey. Şimdilik bende bir sorun çıkmadı. Bende bundan önce A210-19d aldım ve 7gün sonra hiç açılmadı alet. teknosaya verdim servisten değişim raporu alıp bunu aldım yerine. Şekil olrak dediğin gibi çok güzel ama oyunlarda tam ekran olmuyor. yani sadece ekran ayarlarından 1024-768i şeçip grafik seçenekleri panoya sığdırmayıda tam ekran yap dediğimde ancak tam ekran olarak oynayabiliyorum. Bunun daha kısa bir çözümü yok mu ? teşekürler tekrardan.

• swot, her seferinde c'ye de e'ye de otomatik format attı. ayrı ayrı format atmayı hiç denemedim ama hatırladığım kadarıyla öyle bir seçenek yoktu. oyun oynamadığım için malesef diğer soruna birşey diyemiyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 18 Mayıs 2008; 20:31:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.