sony vaio fz11m modelinde dizüstü bilgisayrım var.bilgisayarıma yeni format attım ve hdd 20 gb kadar bir bolumu sanırım recovery kısmına ayrdı.ben bu bölümü geri kazanmak istiyorum.120 gb lık hdd suan 100 gb olarak kullanabiliyorum.geri kalan 20 gigabyte 'ı nasıl kullanılabilir hale getirebilirim ??
teşekkürler.
Başlat --> Çalıştıra diskmgmt.msc yazıp disk yönetimini aç. Ordan gerekli işlemleri yapabilirsin...
Eğer disk yönetimi işe yaramazsa Vista üzerinden Paragon Parttion Manager, Acronis Disk Director Suite gibi yazılımları kullanabilirsin....
Tabi dos ortamından Parttion Magic ve yukarıdaki programlarıda kullanabilmen mümkün.......
Tamam işte ayrılan o bölüme format at.
ayrılan o bölümü göremiyorum ama.yani hdd suan 100 gb gozukuyo ama normalde 120 gb.
11.4 GB olan alanın üzerinde sağ tıklattığında Birimi Sil tuşu aktif mi?
Eğer aktifse ordan onu sileceksin. Sonra C: üzerinde sağ tıklatıp Birimi genişlet tuşuna basacaksın ve ekrana gelen yönergeleri izleyeceksin.
Bu alan diskin başında olduğu için biraz riskli bir iş gibi göründü . Yapıp yapmamak senin kararın........
quote:
Orjinalden alıntı: blue_life
11.4 GB olan alanın üzerinde sağ tıklattığında Birimi Sil tuşu aktif mi?
Eğer aktifse ordan onu sileceksin. Sonra C: üzerinde sağ tıklatıp Birimi genişlet tuşuna basacaksın ve ekrana gelen yönergeleri izleyeceksin.
Bu alan diskin başında olduğu için biraz riskli bir iş gibi göründü . Yapıp yapmamak senin kararın........
birimi sil tuşu aktif değil.c sürücüsünü genişlet tuşu da aktif değil ??
başka bir yolu yok mu acaba ?
Paragon Parttion Manager veya Acronis Disk Director Suitin vistayı destekleyen bir sürümü ile bu işi yapabilirsin.....
Programlardan birini temin et sana nasıl yapacağını anlatırım........
bunların tam surumlerine ulaşamıyorum biturlu.. hep demo ları var
o hdd yi senmi ayırdın? yani format sırasında yedekler için o bölümü açtıysan ve biçimlendirmediysen yardım edebilirim
quote:
Orjinalden alıntı: CodeWriter
o hdd yi senmi ayırdın? yani format sırasında yedekler için o bölümü açtıysan ve biçimlendirmediysen yardım edebilirim
hayır ben ayırmadım.format attıktan sonra bu sekildeydi.sanırım format sırasında kendi ayırmş olmalı.sag tıkladıgımda birimi sil gibi bi secenek cıkmıyor.
arkadaşlar sorunu hallettim.blue_life abime teşekkürler ediyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme