Şimdi Ara

RECOVERY İLE SSD SİSTEM KURMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk SSD deneyimim olucağı için kafamda bir çok soru işareti var..Aklıma geldikçe sormak istiyorum.SSD olarak 256 gb lik vertex 4 te karar kıldım. Öncelikle bu seçimimi iyiysiyle kötüsüyle değerlendirebilirseniz sevinirim.. Bir diğer sorumsa samsung recovery programıyla oluşturduğum DVDler yardımı ile sistemi kurucam, Bir çok yerde yaptığım araştırmalar sonucunda bu şekilde sistem klonlayarak SSD ye kurulan sistemlerde SSDnin tam performansla çalışmadığını sıkıntılar ve sorunlar olduğunu okudum, bunların aslı astarı var mıdır ? Varsa neye dayanarak bu tür sıkıntılar yaşanmaktadır..Tüm açıklayıcı cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

• öncelikle ssd kullanmak için fotmar atmadan önce biostan Sata Modunu AHCI olarak ayarlamak gerekiyor.
    zaten bu durumda yükleyeceğiniz sistem çalışmayacaktır, çünkü IDE modda kurulmuştur büyük ihtimalle.

baştan format atmanız en iyisi.
    formattan önce de biosa girip AHCI kısmını ayarlamayı unutmayın.
  • arkadas bana attıgı özel mesajda bios ayarlarında ahci olduğunu söyledi bende o zaman bir yavaşlama olmayacağını gayet stabil çalışacağını söyledim, dogru mudur sencede kardesim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denemekten zarar gelmez

ama ahci modda tam stabil çalışabilmesi için format atmadan önce sistemin ahci modda kurulmuş olması gerekiyor diye biliyorum.
    ahci modda kurulmamış sistemde ahci mod açılınca mavi ekran verir.
    sonra da ahci mod açık olarak tekrar format atmak gerekir.

siz yine de bir deneyin, olmazsa mecburen format atarsınız.
    olursa kullanırsınız...

eğer bu sistemi yükleme amacınız daha önceki windowsun orjinal olması ise yeni format atarken de windowsun aynı sürümünü kurarak aynı windows şifresini girerek yine orjinal kullanabilirsiniz.
    başka sorunuz da varsa yazın.
  • Peki kardesim sence gecen hafta aldığım laptop ahci modda kurulmuş bir sistem midir?

• Oncelikle hayirli olsun vertex 4 saglamdir bn de aynisindan aldim 256 gb ilk ssdm daha amatorum bilgi edindikce paylasmaya calsirim recovery ile kurmaman tavsiyemdir. Pek bir bilgim olamamasina karsin matiken recoverydeki bilgiler snn hddne goredir yani ayarlar vss.. temiz bi kurulum uygun olur bnce.

• sende haklisin kardesim.. Bakalım artık bende karar vermedim ama tüm fikirleri dinliyorum düşüncem ise söyle, önce recovery ile kurulum yapmak eger stabil çalışmadığını düşünürsem silip temiz bir kurulum yapmak istiyorum, nasıl olsa ssd ve tüm bunlar çok kısa bir süre icinde olabiliyor, peki emre kardesim sen ssd yi kaça aldın nerden aldın memnun musun, ve okuma/yazma degerlerin nedir ? cevapların için şimdiden teşekkür ederim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jsazu

arkadaşlar ilk SSD deneyimim olucağı için kafamda bir çok soru işareti var..Aklıma geldikçe sormak istiyorum.SSD olarak 256 gb lik vertex 4 te karar kıldım. Öncelikle bu seçimimi iyiysiyle kötüsüyle değerlendirebilirseniz sevinirim.. Bir diğer sorumsa samsung recovery programıyla oluşturduğum DVDler yardımı ile sistemi kurucam, Bir çok yerde yaptığım araştırmalar sonucunda bu şekilde sistem klonlayarak SSD ye kurulan sistemlerde SSDnin tam performansla çalışmadığını sıkıntılar ve sorunlar olduğunu okudum, bunların aslı astarı var mıdır ? Varsa neye dayanarak bu tür sıkıntılar yaşanmaktadır..Tüm açıklayıcı cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Sandisk extreme kullanıyorum.Recovery ile kurulum yaptım.Sistem açıldıktan sonra gerekli ayarları yaptım.Sorun yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.