Şimdi Ara

(Yapım Aşamasında) Red Dead Redemption II - 2025 Türkçe Yama (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
38
Favori
13.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Listede la noire max payne 3 te var mı
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.

@JaReD22 Tabii ki. LA Noire üzerinde çalışmamız sürüyordu zaten bir süredir, oyunun neredeyse yarısını çevirmiştim ama Deftones™'in halletmesi gereken bir teknik sorunu var. Epey uğraştırıcı olduğundan daha sonraya bıraktı, beklerken de boşta durmayayım diye RDR2'yi verdi bana. Her türlü RDR2'ye geçecektim zaten ama LA Noire sorunu nedeniyle bunu öne, onu da askıya aldık.

Max Payne 3'e daha var, önce 1 ve 2'nin Remake versiyonları çıkınca onlara yama yapmayı düşünüyoruz. Onlar bitince 3'e geçerim.

• CriminaL277_ kullanıcısına yanıt
    Değerli bilgileriniz için teşekkürler
  • dostum resimlere bakınca farkettim, belki zaten farkındasındır. "ı" harfi çok emanet duruyor. muhtemelen farklı bir fonttan alıp koymuşsun. orijinal fonttan çok farklı duruyor. hani sadece gözüme takıldı bir söyleyeyim dedim :)

• Kompüter Delisi kullanıcısına yanıt

Ekran görüntülerindeki font isteğe bağlı olarak kullanılabilen yeni font. Yamada harici kurulum gerektirmeyecek şekilde orijinal font veya bu yeni fontu kullanma seçeneği olacak. Yeni fontun özelliği oyun içi arayüz metinlerindeki Uppercase özelliğini devre dışı bırakıp kelimelerin yalnızca baş harfini büyük olacak şekilde göstermek. Beğenmezseniz söz konusu orijinal fontu da kullanabileceksiniz ve onda da meşhur kutucuk sorunu bulunmayacak. Ama geri bildirim için teşekkür ederim, yama yayınlanana kadar o harfi düzenlemeye çalışırız.

• CriminaL277_ kullanıcısına yanıt

Emeklerinize sağlık, süper bir yama olacağına eminim.

Size bir şey sormak istiyorum. Oyunu oynarken şunu fark etmiştim. RDR evreninde öyle dümdüz küfür etme olayı pek yoktu, evet argo var ama GTA'larda siyahi karakterler gibi asla değiller. Belki dönemin konuşma tarzından belki yapımcıların tercihinden, bunu tam bilemiyorum. Siz de çeviri yaparken bu şekilde mi hareket etmeyi düşünüyorsunuz? Orijinale sadık kalacağınızı defaatle söylediniz ama sormadan edemedim. :) Ha belki de %100'lememe rağmen ben hatırlamıyorum küfür olayını net olarak, sonuçta tüm metinler sizin önünüzde. Aydınlatırsanız sevinirim.

Kolaylıklar dilerim.

• scakireli S kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim yorumunuz için.

Biraz eski zamanda küfürün çok kullanılmamasından, belki biraz da GTA'lara, Manhunt'lara kıyasla RDR'lerde ağzı bozuk insanların daha az olmasından dolayı RDR'lerde küfür kullanımı bu yapımlara kıyasla epey az. Cümlenin komik olması gerekiyorsa nispeten renkli bir dil kullandığım oluyor ama onun haricinde ne söyleniyorsa abartmadan, yerelleştirmenin dozunu kaçırmadan çeviri yapmaya çalışıyorum her daim ve yine RDR2'de de öyle olacak. Metin sayısı çok fazla olduğundan kesin olarak bir şey söylemek zor ama sanıyorum ki diğer yamalarımın aksine çok daha az küfür ve argo kelime göreceksiniz bu yamada.

Çeviriye yönelik eleştirilere, yazım yanlışı gibi geri bildirimlere her daim açığımdır ve yamanın kalitesini yükseltme niyeti olduğu için bu tarz mesajlar benim için çok kıymetlidir.

Umarım merakınızı giderebilmişimdir. Merak ettiğiniz başka bir şey varsa memnuniyetle.

• Şu malum yamanın aslında ne kadar berbat ve özensiz olduğunu kabul etmemek bana saçma geliyor. Bu yama çok gerekli ve aranan kan dediğimiz tarzda bir yama, en güzel haliyle çıkacağına güvenim sonsuz. Başarılar diliyorum <3

• quadro11 kullanıcısına yanıt
    Neresi berbat ve özensiz mis gibi el çevirisi
    Birde beğenmeme lüksü çıkmış ortaya madem öyle çok biliyorsanız kendiniz daha iyisini yapın
  • Gelmiş yine çöp yamanın savunucuları. Hep de aynı argüman he, "çok biliyorsanız kendiniz yapın" :D O yamanın çok büyük bir kısmı el çevirisi değil haberin olsun. Alt tuşuna bastığın zaman sağ altta çıkan menüler bile yamanın kalitesizliğini özetlemeye yetiyor. Ayrıca bu benim görüşüm ve ne zaman bu görüşümü belirtsem o yamanın savunucuları gelip tebelleş oluyor bir salın beni artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quadro11 -- 26 Mayıs 2024; 19:16:37 >
  • Zırlamış zırlamış üstüne üstlük birde bloğu basıp gitmiş
    İşte böyle kalitesiz kokuşmuş insanlar birşeyleri kesinlikle haketmiyor
    Ve gönüllü çevirilerin bitmesi de yine bu toksik kitle yüzünden
    *çöp* yani şu lafı kullanan eleştiriye zerre tahammül edemeyen z kuşağından başka birşey olamaz
    Gönüllü çeviri yapan biri olsam şöyle tipleri gördükten sonra en ufak bir girişimde dahi bulunmam
    Neyse konuyu daha fazla kirletmeyeyim
  • Üstadın yamasını beklerken, bir arkdaş yamayı son güncellemelere ve orijinal fonta göre uyarlamış ve düzenlemiş ,criminal üstadın yamasını beklerken kullanmak isteyenler için aşağıya bırakıyorum

https://www.technopat.net/sosyal/konu/red-dead-redemption-2-orijinal-font-duezenlenmis-tuerkce-yama.3229527/
  • Büyük bir heyecanla bekliyorum iki çalışmanı da. Emeğine sağlık dostum, destekçinim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi followers -- 5 Haziran 2024; 22:6:17 >
  • Hocam çocuk musunuz siz saçma saçma şeylerden niye tartışıyorsunuz ben böyle bir şey görmedim burası üyelerine açık bir forum kim olursa olsun, burada bir şey yazarsan insanlar gelip kurallara uydukları sürece istedikleri şekilde cevap verirler millete "ağlama" "zırlama" şeklinde hitapta bulunamazsın. Herkes kendi fikrini belirtir ve o fikrede kimse saygısızlık edemez. Her şeyi geçtim bir oyunun “Türkçe Yaması” için kavga mı edilir çocuk musunuz siz?
  • @CriminaL277_ hocam yamanın Beta sürümünü tahminî olarak ne zaman yayınlarsınız ayrıca Beta sürümü tamamlandığında public sunacak mısınız?

• memoo456 kullanıcısına yanıt

2025 başlarında yayınlarım diye düşünüyorum. Eylül veya ekime kadar da tam versiyonu çıkar herhâlde ama tahmin tabii, kesin çıkış tarihi olarak sanılmasın.

• Şimdiden emeğinize sağlık. Daha önceki yamalarınızdan nasıl kaliteli ve temiz iş yaptığınızı biliyorum ve bunu da merakla bekliyorum. Kolaylıklar olsun.

• Böyle efsanevi bir oyuna da böyle bir ustadan çeviri yakışırdı zaten. Elinize sağlık şimdiden, başarılar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.