Şimdi Ara

[Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC) (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: raichu71 , edwardweo
2 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
68
Favori
78.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mrb kolay gelsin öncelikle elinize sağlık tam sürüm tahmini ne zaman çıkış yapar acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Maalesef çıkış tarihi belli değil, niyetimiz fazla geciktirmemek yönünde ama şu sıralar gerçek hayattaki işlerimizle oldukça meşgulüz ve yama kısmına bakacak zamanımız yok. Fakat projeyi yarım bırakacağıma dair endişesi olanlar varsa profilimdeki diğer projelere bakabilirler, çok şükür 0xDeftones sağ olsun yarım bıraktığımız hiçbir proje olmamıştır ve RDR1 de bu açıdan bir istisna olmayacaktır. Desteğiniz, sabrınız ve anlayışınız için teşekkürler.

• şifre yanlış diyor yardımcı olur musunuz.2024 denedim şifre yanlış dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egqwgwg -- 8 Kasım 2024; 17:47:2 >
  • lostideas L kullanıcısına yanıt

indiriyorum deneyeceğim rdr2 gibi gözüküyor gerçekten (abarttım arkadaşlar hehe)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parsalihan -- 9 Kasım 2024; 9:38:30 >
  • Parsalihan kullanıcısına yanıt

Aslında oyun üst düzey ekran ve sistemleri olanlarda büyük oranda iyi görünüyor, bu yamayla daha da iyi olur tabi. Geliştirilmeye de devam ediyormuş. Ama bunu firmanın yapmaması, üstüne de 50 dolar istemesi büyük ayıp. Nitelikli dolandırıcılık. Türkçe altyazı olmaması daha da büyük bir ayıp. Bir de üstüne Türkçe reklam vermesi hepsinden daha büyük bir ayıp. Bu vesileyle şunu paylaşmış olalım. Detaylı tespitlerin olduğu yazımızdan bir parça:

https://forum.donanimhaber.com/anlasilabilecek-dilde-ve-alinabilecek-fiyatta-oyun-sunmak--159907399#159963868

[Beta] Red Dead Redemption Türkçe Yama (PC)

ROCKSTAR’IN TÜRKİYE İÇİN HARCADIĞI REKLAM BÜTÇESİ VE BÜYÜK FİRMALARIN TÜRKÇE SUPPORT (DESTEK) OLMADAN ALTYAZI DESTEĞİ VERMEYECEĞİ İDDİASI HAKKINDA

Not: Resimde Rockstar'ın X platformunda Türkçe dilde verdiği ücretli tanıtım reklamını görmektesiniz.

İki konu hakkında sizleri bilgilendirmek istiyorum. Bir tanesi Rockstar’ın oyun tanıtımı için harcadığı reklam parasıyla rahatlıkla Türkçe dil desteği verebileceği ve reklama harcayacağı parayı dil desteğine harcasa, çok daha fazla oyun satacağı sözünün ne derece doğru olduğunun tespiti. Diğer konu da bir youtuber’ın, büyük firmaların sadece altyazı maliyetiyle değil, Türkçe support (destek) ile beraber bir maliyet ile beraber bu işi yaptığı, diğer türlü tek başına altyazı desteği yapıp bırakmayacağı yönündeki fikrinin gerçeği yansıtmadığı hakkında.

Kısa olduğu için önce ikinci konunun cevabını verelim sizlere: Malum Sony'nin bir çok Türkçe oyunu var, en büyük firmalardan aynı zamanda ve fakat support (destek) sayfası olduğu gibi İngilizce. Bu durum büyük firmaların ancak support (destek) ile birlikte Türkçeleştirmeden, dil desteğini Türkçe olarak yapmaz şeklindeki iddiayla çelişkili.

İlk konu şöyle: Bir youtuber olan Tilki Selim, “ALLAH'SIZ ROCKSTAR!!!!!! (Çok Sinirlendim)” isimli videosunda Rocstar’ın Türkçe X platformu reklamını göstererek şöyle demiş: “Şu reklama ayıracağın bütçeyle oyuna Türkçe Türkçe dublaj bile getirirsin ve daha çok satarsın.” Bu sözün doğruluğunu ücretli reklam veren biri olarak ortaya koymak istedim sizlere.

Google Adwords, Facebook, Instagram, Twitter (X) gibi sosyal medya platformlarında zaman zaman reklam ücreti ödeyen ve reklam veren biri olarak kaç liralık reklam, kaç kişiye ulaşır gayet iyi bilmekteyim. Şimdi bu firma kocaman bir firma. Türkiye de on milyonlarla ifade edilen bir oyuncu kitlesi olan bir ülke. Bir düşünelim, bu ücretli reklam tanıtımları için ne kadarlık bütçe ayırmışlardır acaba? Bakınız, 10 bin kişiye ulaşması hiç kurtarmaz, hiç yapmasalar daha iyi. Dolayısıyla on milyonlarla oyuncusu olan bir ülkede, böyle büyük bir firma, bu tarz bir tanıtımı en azından yüzbinlere ulaşacak şekilde yapar. Bir örnekleme olarak diyebiliriz ki, tıklama başına maliyet 1 TL olabiliyor, yani 10 bin lira bütçeyle 10 bin kişinin tıklayacağı şekilde ulaşabilme imkanınız var. 

Diyorum ki, kesinlikle ama kesinlikle, en azından yüzbinlerce liralık reklam vermiştir bu firma. Fazlası vardır, azı yoktur büyük ihtimalle. Çok daha büyük bir miktar olması da muhtemel. Yani youtuber Tilki Selim’in "Ulan Rockstar, reklama verdiğin parayı Türkçeleştirmeye harcasaydın, daha çok oyun satardın!" sözü bir faraziye veya gerçekçi olmayan bir iddiadan ibaret değil asla. Tam doğru, hem de eksiği yok, fazlası var olan bir açık gerçeklik. Bu reklam parası Türkçe dil desteği maliyetini kat be kat karşılar, hem de bu oyunu Türkiye'de bilmeyen oyuncu mu var ve resmi Türkçe desteği ile gelse alacak oyuncu mu yok, elbette o maliyetten çok daha fazlası geri dönecektir. 

Bunun böyle olmayacağını iddia edenlere sormak lazım değil midir, sen dost musun yoksa düşman mısın diye!? (Birileri bize kafayı sıyırmışsın demeye devam etsinler, onlar akl-ı selimler ya, o bize yeter!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lostideas -- 8 Kasım 2024; 22:22:54 >

• steam deck için rehberdeki herşeyi yaptım yine olmadı yardımcı olabilecek birisi yok mu gerçekten.

• Çeviri için teşekkürler, oyunun başlarındaki düello mini görevinin öğreticisinin ilk görünen cümlesinin çevirisi tam değildi, cümle yarım kalmış gibi görünüyordu o an ekran görüntüsü alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alooftie -- 8 Kasım 2024; 23:39:48 >
  • sol üstte yazı gözükmüyor

gazeteler ingilizce

hocam kıyafet açıklamalrı gibi bazı şeylerdede türkçe yazı eksiklikleri var ss almadım onları bilginiz olsun

• Parsalihan kullanıcısına yanıt
    bu gazeteler dokudır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SungurTekin21 -- 9 Kasım 2024; 22:10:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geri bildirimler için teşekkür ederim. Düello ve silah kullanmayı öğreten bilgi metninde tuş metninin gözükmemesi hatası var, hepsini not aldık ve düzelteceğiz. Başka metin hataları görürseniz geri bildiriminiz çok makbule geçer. Gazete için yapabileceğimiz bir şey yok maalesef, RDR2'deki gibi oku seçeneği olsaydı ve direkt metinlerin gözüktüğü bir ekran gelseydi çok iyi olurdu. Çıkmayan harfler Türkçe karakterleri henüz ekleyemediğimizden kaynaklı, onları da düzelteceğiz.

• arkadaşlar benim sorunum yamayı hiç açamıyorum indirdim klasörün içine girdim ama açmak istediğimde açacak uygulama benim pc de kurulu değil. hangi programı ya da uygulamayı indirmeliyim

• Yamayı yapanın eline sağlık. Bu yama sayesinde keyifle bitirdim oyunu. 2 nin ardından oynamakta devam oldu güzel oldu. yama ve oyundan sonra kaspersky bir virüs buldu yalnız onu söyleyeyim. windows dosyalarından. oyundan mı yamadan mı bilemiyorum uyarı olarak yazayım. kaspersky sildi oyunda yamada aksilik duraklama vs olmadı. tesadüf denk gelmiş olabilir. yama güzel akıcı. ingilizce yerelleştirme olarak da fena değil. atasözleri falan :D

• @CriminaL277_ Ellerine kollarına sağlık dostum Cok güzel Olmus Red Dead Redemption 1'in türkçe yamasının son sürümünü merakla bekliyorum efsane olmus RDR1'in türkçe yamasının beta Sürümüde Mükemmeldi Bu Yaptığın RDR1'in Beta Türkçe Yaması bile, Bu Arada Birsey Sorabilirmiyim Dostum GTA VCS & LCS'in PC Portu var Birisi Yaptı 2 veya 3 yıl önce dostum PSP Oyun Motorunu kullanarak ve bahsettiğim GTA LCS'in PC Portu tam ve PSP Emulatörünün Motoru ile Yapılmıs Dostum GTA VCS & LCS'in pc sürümlerine Türkçe yama yapabilirmisin efsane olur dostum bence bu oyunların pc sürümün türkçe yaması olsa

Bu Arada GTA VCS'in PC sürümün adı bu hocam

GTA RE: Vice City Stories PC 2024 (PPSSPP based engine) 64-bit English

buda GTA LCS'in PC Sürümünün Adı

GTA RE: Liberty City Stories PC (PPSSPP based engine) Update 2

Ve Dostum RDR2'in ve GTA 5'in Türkçe Yaması Ne zaman Cıkacak dostum merakla bekliyorum RDR2 Ve GTA 5 Türkçe Yamalarını.

• Hocam full sürüm ne alemde nedir durum?

• @TonyMontana277 Yorumun için teşekkür ederim. LCS'in gayriresmî PC portu için yapmış olduğum yamayı profilimdeki konudan bulabilirsin. VCS'ye daha sonra tekrardan bakmaya çalışacağım. RDR2 hakkındaki detayları yine aynı şekilde profilimdeki konudan bulabilirsin. GTA V'in yeni yaması yayınlanalı çok oldu. :D Profilimden bulabilirsin.

@RCipple Font düzenlemeleri için çalışmalar devam ediyor. Eksik fontlar bittikten sonra teste geçeceğim. Tam sürüm test bitince yayınlanacaktır. Çıkış tarihi maalesef belirsiz.

• CriminaL277_ kullanıcısına yanıt
    Hocam yamanız beta sürümünde bile gayet iyi. Diyaloglar dört dörtlük çevrilmiş elinize sağlık tekrardan. Yalnız sinemalar halen ingilizce. Bunlar tam sürümde Türkçe olacak mı yoksa ingilizce mi kalacak? Yazdıysanız da göremedim gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın. 🙂

• ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederim. Estağfurullah, sinema hakkında bir şey dememiştim ama şöyle bir şey var ki, oyun dosyaları arasında sinema dosyaları .bik formatında ve boyutları 600 MB civarında. .srt dosyasıyla bunlara kolaylıkla alt yazı ekleyebilirim ama bu sefer de yamanın boyutu GB'lara ulaşır, o yüzden maalesef sinemaları Türkçeleştiremeyeceğim.

• CriminaL277_ kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler 🙂 Kolay gelsin.

• Full türkçe olmazsa hikayeyi anlamayız ki :( sinematiklerde türkçe olsun lütfen

• Sheriff09 S kullanıcısına yanıt
    Sinematikler Türkçe zaten. Benim bahsettiğim rdr2 deki gibi girip sinema izlediğimiz aktiviteler. 🙂

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.